X

  Nesepiercing

  169 stilarter fundet

  NESEPIERCING


  Nesepiercingen er en av verdens eldste piercinger, og den kan dateres helt tilbake til Midtøsten, hvor den oppsto ca. 4000 år siden. Den kom senere til India for ca. 500 år siden, hvor den kan spores tilbake til de gamle indianerstammene. Den gang var piercingen veldig vanlig blant de indiske kongelige og aristokrater. Piercingen var et symbol på status og skjønnhet, og den dag i dag er nesepiercing svært vanlig blant kvinner i India, hvor millioner bærer et slikt smykke. Den dag i dag bæres også nesepiercingen av mange menn. I den vestlige verden skjøt det for alvor gjennomslag på slutten av 80-tallet, hvor det ble et statement for både punkere og påfølgende ungdomskulturer. For noen er nesepiercingen fortsatt en religiøs praksis, mens den for andre bare er dekorativ. En nesepiercing kan både være den tradisjonelle piercingen i nesen, men også septumpiercing, ørepiercing m.m.

  NESEPIERCING SMYKKER

  En nesepiercing kan dekoreres med mange forskjellige typer smykkedesign som neseskruer, nesestifter og neseringer. Nesepiercingene kan lages i forskjellige farger og versjoner som gir deg et unikt utseende med smykkene i sentrum. Når du skal velge smykker til nesen er det viktig at du vet litt om hvilket design og hvilke materialer du skal velge. Her er en liten guide du kan bruke når du skal finne et smykke som passer din personlige stil.

  MATERIALER FOR NESEPERCING


  Det er mange forskjellige typer du kan bruke, og vi kan ikke gå gjennom alle her. Derfor er her en liste over de vanligste.

  NESEPERCING AV TITANIUM


  Er perfekt for deg som er bekymret for nikkelallergi. Den kan anodiseres (farges) i attraktive farger uten å påvirke sikkerheten. Det er viktig at du velger smykker som er implantatgodkjent (Ti6Al4V ELI). For eksempel ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 eller ASTM F-67 når den skal brukes i din nye piercing. Den beskytter piercingen din mot risiko for infeksjoner, allergier osv., da de er veldig skånsomme mot huden.

  KIRURGISK STÅL NESEPERCING


  Kirurgisk stål er laget av forskjellige legeringer, men bare noen få spesifikke varianter er trygge å bruke, for eksempel ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11). EU har laget et felles nikkeldirektiv som fastsetter at kirurgisk stål beregnet for langtidsbruk må frigjøre maksimalt 0,2 µg nikkel/cm²/uke, og krever derfor høy kvalitet for å godkjennes. Hvis du vil ha noe som ser ut som ekte sølv i fargen, men som er et trygt og rimeligere smykke, er kirurgisk stål definitivt noe for deg.

  NESEPIERCING I EKTE GULL


  Hvis du er ute etter et høykvalitetsmateriale til nesen din, kan ekte gull være et alternativ. Gull er et edelt metall, akkurat som for eksempel ekte sølv, og derfor noe dyrere enn andre nesepiercingssmykker. Den kan tilpasses din stil og designet du ønsker, da den er enkel å jobbe med.

  • 24 karat (24K) er den reneste formen, som inneholder 99,9% rent gull. 24K gull egner seg ikke for nesepiercinger da det er veldig mykt og vil derfor raskt gå i stykker.
  • 18 Karat (18K) Består av 75 % rent gull og 25 % andre metaller, som kobber eller sølv. 18K har en fin balanse mellom renhet og styrke, og kan derfor enkelt brukes i nesepiercingen din.
  • 14 Karat (14K) Består av 58,3 % rent gull og 41,7 % andre metaller, som kobber eller sølv. 14K gull har høyere styrke enn 18K og er også billigere.
  • 10 Karat (10K) Smykkene består av 41,7 % rent gull og 58,3 % andre metaller, som kobber eller sølv.

  HVILKE MATERIALER ER BEST TIL NESEPERCING?


  Det er vanskelig å gi et svar på, da alle smykker har sine egne styrker. Titan er ideell å pierce med, da det ikke inneholder nikkel og derfor ikke vil kunne irritere piercinghullet. Den kan også matche de fleste ønsker og designes med en stein, kule, hjerte eller kanskje perler.

  Hvis du derimot må bytte smykket etter at piercingen din har grodd, kan du enkelt bruke andre materialer som ekte sølv, kirurgisk stål osv. i nesen så lenge det er smykker laget i god kvalitet.

  HVILKE SMYKKEDESIGN KAN DU BRUKE I NESEPERCINGEN?


  Når du skal velge piercingsmykker til Nesepiercingen, er det mange piercinger å velge mellom. Det er først og fremst viktig at smykket alltid har riktig trådtykkelse og diameteren er riktig, og at piercingen er klar til å få skiftet smykket.

  NESE RING


  Er, som navnet tilsier, en ring som er plassert i nesevingen, og dekker ulike design som kuleringer, klikkringer og hestesko. Du kan få gjort nesepiercingen med ring fra starten av, men også bytte etter at den har grodd. Du kan lese mer om nesering her

  NESESKRUE


  Er utviklet spesielt for nesepiercinger, og designet med en liten stein eller kule, og skrudd base for å sikre at smykket ikke faller ut av nesevingen. Selv om den er laget for nesen, kan den faktisk også brukes i andre piercinger som for eksempel tragus piercing.

  NESESTIFT


  Er en piercingpinne som er utviklet spesielt for en nesepiercing. Den lille stangen kan produseres i mange forskjellige materialer som titan. I motsetning til neseskruen kan denne stangen lettere falle ut av nesen din, så det anbefales å kun bruke denne piercingen i en grodd nesepiercing.

  HVORDAN RENGJØRE EN NESEPERCING


  Det er viktig å rengjøre hver morgen og kveld, og alltid med godkjente materialer som isotonisk saltvann og en mild såpe uten alkohol. Neseboret er laget av brusk, og derfor bør du regne med en lang tilheling på opptil 6-9 måneder.

  Rens nesen to ganger om dagen med isotonisk saltvann, og eventuelt en mild såpe. Husk også å rengjøre innsiden av neseborene. Når du har rengjort den må den lufttørke, og tørker du den med noe må den være helt ren.

  Ikke bruk sminke på nesen rundt steinen/kulen/ringen og ansiktet ditt er alltid rent. Vær forsiktig med skitne klær rundt ansiktet og unngå å ta på smykket, da dette kan føre til infeksjon.

  Bruk kun kvalitetspiercingsmykker som titansmykker mens det heler.

  Hvis det dannes en samling av puss rundt smykkeskallet, fjern det.

  ANDRE TYPER NESEPERCING


  Det finnes andre typer piercinger i nesen som septum piercing. En septumpiercing blir mer og mer populær, og legges i brusken mellom de 2 neseborene. Septum piercinger er vanligvis laget med en hestesko, men kan også lages med pinner, eller en vanlig klikkerring.

  INFORMASJON OM NESEPERCING


  Vi får mange henvendelser om disse piercingene og vil derfor svare på de hyppigst forekommende her.

  HVOR LANG TID TAR EN NESEPERCING Å LEGES?


  Det tar vanligvis 6-9 måneder, men noen ganger lenger. Den er laget av bruskvev, og derfor bør du regne med lang tilhelingstid.

  HVOR MYE KOSTE EN NESEPERCING?


  Prisen kan variere fra mellom NOK 250 og opp til NOK 500. Prisen trenger ikke alltid gjenspeile kvaliteten, men det er viktig at du lar være å få den skutt med pistol, selv om det kan være billigere. Dessverre er det firmaer som satser på å lage medisinske piercinger med ørepistol, men det er på ingen måte egnet og du vil ikke finne noen seriøs piercer som ville drømme om å bruke den.

  HVILKEN SIDE BØR DU TA NESEPERCING?

  Det er ingen sider som er bedre enn andre, og det er ingen symbolikk i det på samme måte som det var i gamle dager med en piercing i øret. Så du kan bare få den der du synes den passer deg best.

  KAN DU FÅ ET NESEPIERCING SKUTT INN?

  Dessverre er det fortsatt noen butikker som tilbyr det, men vi kan ikke anbefale det på noen måte. Noen virksomheter går til og med så langt som å kalle det medisinske piercinger, noe som er ganske sprøtt når det frarådes av alle organisasjoner innenfor piercingfeltet, som Association of Professional Piercers, som er verdens største organisasjon innen piercingindustrien. Du kan lese mer om deres stilling her. En pistol skaper et stort traume på huden, og smykkene er ikke dimensjonert for hver kundes spesifikke anatomi. Det er derfor forbundet med stor risiko for å få nesepiercing skutt inn.

  Ørepistoler er generelt ikke egnet for å lage piercinger, og heller ikke øredobber. De kan heller ikke steriliseres på samme måte som piercinginstrumenter, og derfor kan vi kun fraråde å få utført piercingen med pistol.

  Aksepterer

  Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her