X

  Nesepiercing

  Nesepiercing

  En nesepiercing er en av verdens eldste piercinger, og kan faktisk spores helt tilbake til gamle indianerstammer. I vår del av verden ble den virkelig populær på slutten av 80-tallet. En nesepiercing kan både være den tradisjonelle piercingen i nesefløyen, men også septumpiercing, ørepiercing osv.

  En piercing i nesen virker uskyldig, men kan faktisk ta lang tid å gro. Dette skyldes at den er plassert i bruskvev, som er kjent for å gro sakte og forårsake mange infeksjoner. Dette skyldes spesielt at brusk ikke har en blodforsyning i seg selv, men får næring fra blodet i huden som løper over brusken. Jo større blodgjennomstrømning det er i området der piercingen er laget, desto raskere vil den gro. Av samme grunn vil piercinger som tungepiercing og leppepiercing gro betydelig raskere enn nesepiercingen.

  Husk derfor å få din nesepiercing gjort profesjonelt av en dyktig piercer, og unngå å få den skutt inn med en ørepistol.

  Hvordan lages en nese-piercing?

  En korrekt utført nese-piercing bør utføres av en profesjonell piercer. Pierceren bestemmer i samråd med kunden hvor smykket skal plasseres. Deretter desinfiseres området på nesen, og det markeres med en prikk for å indikere den endelige plasseringen. For en nese-piercing brukes en 16 G-nål for utførelse, og deretter settes det aktuelle nesesmykket inn. Enten det er en nese-ring, nese-stav eller nese-skru, er opp til kunden selv. Etter at smykket er satt inn, masserer pierceren området rundt smykket med sterile vatpinner for å få brusken på plass, for å unngå irritasjonskuler og arr rundt piercingen.

  Hvordan ta ut nesepiercing?

  For å ta ut en nesepiercing, bør du først vaske hendene grundig med såpe og varmt vann. Deretter kan du forsiktig løsne låsen eller kula på smykket ved å dreie den mot høyre eller venstre. Hvis smykket er fast og vanskelig å løsne, kan det være lurt å søke hjelp fra en profesjonell piercer for å unngå skade eller infeksjon.

  Typer av nese-piercing smykker

  Din nese-piercing kan pyntes med mange forskjellige smykkedesign, for eksempel nese-skru, nese-stift, ring eller til og med labret. For en septum-piercing vil mange velge å bruke en hestesko eller en kulering, men andre typer smykker kan også brukes. Du kan for eksempel velge å bruke en uendelig ring, en buet stav eller en rett stav.

  Du kan velge å tøye ut en nese-piercing, men du må gå veldig forsiktig frem, da nesens bruskvev er veldig følsomt. Hvis du strekker for fort, kan det dannes arrvev rundt piercingen.

  Vanligvis må du bruke en nese-skru med en trådtykkelse på 0,8 eller 1,0 mm - lengden på smykket er standardlengde. Du kan også bruke en nese-stift, men vær oppmerksom på at dette smykket kun er egnet for en fullt helbredet piercing.

  Mulige problemer med en nesepiercing

  En nesepiercing kan ta lang tid å gro og det er viktig at du lar start-smykket være i piercingen til den er ferdig grodd. En for tidlig bytte av smykket kan øke irritasjonen og føre til dannelse av arrvev. Vi anbefaler bruk av materialer som titan, kirurgisk stål eller PTFE så lenge piercingen fortsatt gror. Når piercingen er helt grodd kan du bruke nesten alle materialer, men vær forsiktig med titansmykker og gullbelagte produkter hvis du lider av nikkelallergi.

  Hvis du er usikker på noe angående din nesepiercing, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice for ytterligere informasjon.

  Accept

  Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her