X
  Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards

  Need Help?

    

  Tilbyd et gavekort

    

  Dermal

  Filter by:

  Dermal piercing

  Dermal piercingen ble oppfunnet av Ben fra House Of Color Piercingstudio i USA. Den er tenkt som et lettere, og mere bæredyktig alternativ til surface piercinger. Ideen med en dermal er, at den ikke legger press på omgivelsene. Samtidig følger den kroppens bevegelser, på den måten gir den et mer sikkert - og lengervarende alternativ til surface piercinger.

  Hvordan lages et dermal anchor?

  Et dermal anchor lages med en plate, som innsettes under huden med en nål på ca. 12 gauge. Selve prosedyren, er ikke farlig eller mere kirurgisk enn det en vanlig piercing er. Men den skiller seg ut ved at den ikke bare kan tas ut, som en vanlig piercing kan. Det er viktig, at den lages i den rette dybden, så den sitter optimalt inn mot huden. På den måten unngår du at smykket sitter fast i klær osv.   Inngrepet kan også lages med en såkaldt biopsipenn, som tradisjonelt sett, brukes til å ta prøver av muskelvev på sykehuset. Denne metoden er oftest ulovlig, ettersom det anses for å være et kirurgisk inngrep, å lage dem med bipsipenn i stedet for nål. Biopsipennen har samtidig den ulempen, at man fjerner et stykke av huden og ikke bare dytter den, som med en nål. Ved å fjerne huden, setter du kroppen på overarbeid, siden den så plutselig både skal bekjempe infeksjon og hele ny hud på samme tid. Utover det er det vanskelig å lage en dermal med små steiner, ettersom hullet etter en biopsipenn oftest er så stort at smykket risikerer å bli slukt av huden. 

  Er dermal anchors ulovlige?

  Dermals har desverre hatt et dårlig rykte, og har også vært beskylt for å være ulovlige. Den var faktisk kortvarig ulovlig i 2008, men kort etter at sundhedsstyrrelsen fikk fremlakt prosedyren for hvordan den lages, ble den lovlig igjen. Det skal sies, at det fortsatt er ulovlig å lage dem med biopsipenn, da denne betraktes som et kirurgisk instrument, som kun er forbeholdt leger.   Piercinghuset har postet en uttalelse fra sundhedsstyrrelsen, som dokumentasjon for, at denne proseduren er fuldt lovlig å utføre med nål i Danmark.

  Kan du selv skifte smykke i din dermal anchor?

  Det kan være vanskelig å skifte stenen i din dermal selv, men det kan godt la seg gjøre. Kunsten er, å holde disken som sitter under huden i spend, samtidig med at du løsner toppkulen. Denne proseduren kan vanskeliggjøres av at der noen ganger sitter kroppsvæsker osv. fast i gjengene. Det kan godt medføre, at kulen sitter ekstra godt fast. 

  Hvilke smykker kan jeg bruke?

  Hos piercingfabrikken bruker vi kun 14 gauge ( 1,6 mm ) gevind smykker, det er også tilfellet i stort sett alle andre piercingstudier. Alle de smykkene vi har i shoppen, passer til din dermal. Bemerk, at det kan være forskell på hvor stor stenen er og at du som oftest bør velge små sten i ca. 2-3 mm til ansiktet. 

   

  Accept

  Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her