X

  Navlepiercinger

  262 stilarter fundet

  Navlepiercing


  Historien om navlepiercing går tilbake i tid med røtter i forskjellige kulturer rundt om i verden. I den vestlige verden begynte navlepiercinger å bli populært på 1900-tallet og økte i popularitet på 1990- og 2000-tallet. Til tross for at den har eksistert i hundrevis av år – og ofte tidligere var et symbol på erotikk, ble den virkelig kjent etter at for eksempel Naomi Campbell poserte på catwalken med en ny piercing i navlen, eller da Alicia Silverstone poserte. med en navlepiercing i en Aerosmith-video på MTV. Det var imidlertid ikke bare kvinnelige kjendiser som bar disse piercingene. Menn som Lenny Kravitz har også hatt navlepiercing i mange år, og dette viser at denne piercingen ikke bare er forbeholdt kvinner.

  NAVLEPIERCING SMYKKER

  Det finnes flere typer smykker som kan brukes til en navlepiercing, avhengig av personlig stil og ikke minst hvor gammel navlepiercingen din er. Her er en liten guide til piercinger du kan bruke, samt en forklaring på hvilken stang som passer best til din piercing.

  HVILKE MATERIAL ER BEST TIL EN NAVLEPIERCING?

  Det krever faktisk mye kunnskap å velge riktig materiale til din navlepiercing, og valget avhenger mye av stadiet din piercing er i, og ikke minst din egen situasjon. Lider du av nikkelallergi er det selvfølgelig viktig å holde seg til en stang uten nikkel, som for eksempel titan. Piercingsmykker er en stor industri og de fleste smykker produseres i kirurgisk stål, men hva skal du velge?

  TITANIUM NAVLE SMYKKER

  Er perfekt for deg som er bekymret for nikkelallergi. Den kan anodiseres (farges) i en fin farge uten at det går ut over sikkerheten. Det er viktig at du velger smykker som er implantatgodkjent (Ti6Al4V ELI). For eksempel ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 eller ASTM F-67 når den skal brukes i din nye piercing. Se våre titan navlepiercinger her

  KIRURGISK STÅL NAVLESMYKKER

  Kirurgisk stål, også kjent som rustfritt stål, er vanligvis laget av forskjellige legeringer. Mange av dem brukes til navlepiercingsmykker, men bare noen få spesifikke varianter er trygge å bruke, som ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11). EU har laget et felles nikkeldirektiv som fastsetter at kirurgisk stål beregnet for langtidsbruk maksimalt kan frigjøre 0,2 µg nikkel/cm²/uke, og dette samsvarer med våre varianter av kirurgisk stål.

  NAVLESMYKKER I EKTE GULL

  Ekte gullsmykker med navlepiercing kan lages i forskjellige karat, som refererer til gullets renhet. Karat er en måleenhet som angir hvor mye gullet er blandet med andre metaller. Jo høyere karat, jo høyere andel ekte gull i smykket.

  • 24 karat (24K) er den reneste formen, som inneholder 99,9% rent gull. 24K gull egner seg ikke til navlepiercinger da det er veldig mykt og vil derfor raskt gå i stykker.
  • 18 Karat (18K) Består av 75 % rent gull og 25 % andre metaller, som kobber eller sølv. 18K har en fin balanse mellom renhet og styrke, og kan derfor enkelt brukes i din navlepiercing.
  • 14 Karat (14K) Består av 58,3 % rent gull og 41,7 % andre metaller, som kobber eller sølv. 14K gull har høyere styrke enn 18K og er også billigere.
  • 10 Karat (10K) Består av 41,7 % rent gull og 58,3 % andre metaller, som kobber eller sølv.

  Alternative navlepiercings materialer

  Niob er svært hypoallergen, men har ikke implantatgodkjenning. Dette materialet er trygt å bruke i en helbredende navlepiercing, og er godkjent for å sitte lenge i kroppen.

  Platina er et veldig godt materiale å bruke for kroppen, men brukes sjelden da det er et ekstremt dyrt materiale, og samtidig vanskelig å jobbe med.

  Akryl er harde plastmaterialer som kan brukes hvis du ønsker et lett smykke som ikke inneholder nikkel. Det er billig og det kan utformes på mange forskjellige måter. Akryl er mindre slitesterk og kan absorbere kroppsvæsker og farge, og bør derfor aldri brukes i en ny piercing, eller i en piercing som er rød, sår og hoven.

  PTFE er et allergivennlig produkt som kan fås både med og uten anheng. Den er vanligvis lengre enn 10 mm og derfor ideell hvis du ønsker å beholde navlepiercingen under graviditeten. Denne staven er ofte lang og vakker og kan dekoreres med en liten steinkule.

  NAVLEPIERCINGER

  Det er mange design du kan bruke til å dekorere piercingen din, og flere og flere alternativer legges til hele tiden. Husk at du ikke kan endre en healing piercing, og at standardmålet for en navlepiercing pinne er 10 mm.

  Buet stang/curved barbell

  Er den vanligste typen piercing for navlepiercinger og designet som brukes til å lage piercingen. Det finnes ulike varianter, som smykker med steiner osv.

  NAVLEPIERCING SMYKKER MED ANHENG

  Et navlesmykke med anheng er superfint, men samtidig også en stil som kun skal brukes i en helhelt navlepiercing. Smykket med anheng er tyngre og kan gi et skjevt drag på en helbredende navlepiercing, og i noen tilfeller gi irritasjon og utstøting. Det finnes mange forskjellige anheng som anheng med hjerter, anheng med blomster og anheng med kuler og steiner.

  NAVLEPIERCING RINGER

  Var en gang populær, men er ikke like utbredt lenger. på 1990-tallet ble ringene ofte brukt når et par skulle vise sin kjærlighet til hverandre. En ring er ikke egnet for å helbrede navlepiercinger, da formen kan forårsake komplikasjoner for piercingen.

  NÅR BØR DU BYTTE DIN NAVLEPIERCING?

  Det finnes mange design for navlepiercinger og det kan være fristende å bytte smykke mens piercingen din gror, men det er veldig viktig at du venter med å fjerne smykket og erstatte det med et nytt på forhånd. Navlepiercinger kan lages i forskjellige farger og stiler, men bruk kun smykker av høy kvalitet hvis du vil unngå nikkelallergi. Pierceren din vil bruke smykkedesign som er egnet, og disse stengene må ikke byttes for tidlig.

  En navlepiercing tar lang tid å gro, og det er ikke uvanlig at det tar opptil ett år. Helbredelsesprosessen tar lang tid, og det er en stor misforståelse å skifte smykket for tidlig. En tommelfingerregel er at det skal gå minimum 6 måneder, og piercingen skal ikke ha hatt tegn til komplikasjoner eller betennelser over lengre tid.

  HVORDAN BYTTE EN NAVLEPIERCING

  Som tidligere nevnt er det viktig at navlen er fin å se på og har vært normal lenge. Du må alltid rengjøre hendene før bruk med hånddesinfeksjon som inneholder alkohol, slik at du unngår bakterier i såret og i verste fall infeksjon.

  Start med å undersøke hvilken størrelse du er piercet med, typisk er stykket 10 mm langt, som også er standardstørrelsen.

  Navlepiercinger åpnes ved å skru av ballen på toppen, og deretter ta piercingen ut gjennom hullet. Når smykket er ute, kan du forsiktig føre det nye smykket nedenfra og opp gjennom navlen. Til slutt skrus kulen fast.

  Det er normalt at kroppen reagerer noen timer etter at den er endret, da piercinger bare må tilpasse seg nye forskjellige typer design. Dessverre kan reaksjonen noen ganger være permanent hvis du for eksempel ikke tåler det nye. Hvis det ikke stemmer med kroppen din, kan det i verste fall være skyld i at det vokser ut, og det er derfor viktig at du reagerer raskt dersom du opplever mange symptomer, og ta gjerne kontakt med din piercer, som evt. å sette inn et smykke er det mer enn 10 mm langt eller bytte til andre typer stenger.

   

   

  Aksepterer

  Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her