Laster inn...
Øyenbrynspiercing
En Øyenbrynspiercing er en av de piercingene, som har det med, å dukke opp en gang i mellom. Den fikk for alvor sitt gjennombrudd hos punkbevegelsen på 80'tallet og ble mer mainstream på 90'tallet. Piercingen kan laees med et hav av forskjellige smykker og er en av de minst smertefulle piercingene, som du kan få.
Den lages oftest med en liten buet stav, men ble før ofte lagd med en ring. Den buede staven passer bedre til anatomien i området, og er derfor de fleste pierceres foretrukne valg. Du kan også fortsatt bruke en ring og med den rette pleien, burde du ikke oppleve de store problemene med å bruge denne typen smykke.
En øjenbrynspiercing sitter ofte veldig stramt og er derfor utsat for avstøtelse, også kaldt migrasjon. Jo mer press det er på et smykke, desto mer blir kroppen oppmerksom på, at smykket er der. Hvis kroppen ønsker å avstøte smykket, så er det ikke mye man kan gjøre for å unngå det. Man kan som oftest unngå at nå dit, ved å få piercingen ladt i den riktige dybden, posisjonen og med den riktige størrelsen på smykket. Veldig tynne smykker (under 1,2 mm i tykkelsen) frarådes, ettersom de ofte kan skjære seg gjennom øjebrynet, grunnet den lille ballasten et sånt smykke har. Bruk derfor alltid piercingsmykker, som er mist 1,2 mm i trådtykkelsen. Med det sakt, kan smykket heller ikke være for tungt, da vevet i området ikke er sterkt nok til å kunne bære smykker av en viss størrelse.
Det mest optimale smykket er et smykke, som måler 1,2 - 1,6 mm. i trådtykkelse og 8-12 mm. i lengden. Du kan enkelt selv finne den riktige størrelsen på smykket, ved å måle avstanden mellom de to hullene og legge til 0,5 mm. Du skal ikke skifte smykket ditt før piercingen er ferdig helet (typisk etter ca. 3 måneder). Deretter finnes det mange forskjellige muligheter for, hvilke smykker du kan bruke. Det beste materialevalget vil alltid være ASTM godkjente materialer, f.eks. titan og kirurgisk stål. Det kan også være en fordel, å bruke mer fleksible materialer, som f.eks. teflon eller PTFE, ettersom disse ikke legger press på piercingen, grunnet deres lave vekt. Samtidig kan disse materialene også følge kroppens bevegelser. Du bør ikke bruke produkter, som er belakt med fx.eks. en gull- eller titanbelegning, hvis du lider av nikkelallergi. Hvis du har en tendens til å danne store arr, er denne piercingen ikke et godt valg, da den har en høy avstøtningsprosent, sammenlignet med andre piercinger.
Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her