X

  Tungepiercing

  Tungepiercing

  Den ble populær på 90-tallet, men har egentlig blitt praktisert som piercing i mange hundre år. Dessverre har denne piercingen fått et dårlig rykte på grunn av skader på tenner og tannkjøtt. De fleste av disse skadene skyldes dårlig utførelse, så husk å oppsøke en profesjonell piercer hvis du ønsker en slik piercing. Den ble formelt oppfunnet og utført av Elayne Angel, som er en kvinnelig pioner innen piercingbransjen. Men mye tyder på at denne piercingen har blitt praktisert i mange befolkningsgrupper før den kom til vår del av verden.

  Vi har et stort utvalg av smykker her i butikken, og nedenfor vil vi forsøke å guide deg om hva du kan velge.

   

  Tungepiercinger er populære, men hvilke tungepiercing smykker skal du velge?

  Når du skal velge ditt nye tunge smykke, er det viktig at du er klar over om piercingen din har grodd helt. Startersmykket som piercingen lages med er typisk 20 mm langt og brukes de første ukene når hevelsen er størst. Når hevelsen har gått ned, vanligvis etter 2-3 uker, er det på tide å bytte til en kortere stav. Oftest er denne lengden 16 mm - samme størrelse som de fleste av våre smykker. Noen kan imidlertid bruke en enda kortere størrelse - spør gjerne din piercer om råd hvis du er usikker. En for lang stav kan skade tennene og tannkjøttet, mens en altfor kort stav kan lage en kløft i tungen på grunn av presset fra smykket. Som tidligere nevnt, er en 16 mm stav den optimale størrelsen for de fleste, trådtykkelsen på smykket er alltid 1,6 mm.

  Størrelsen på smykket er ikke det eneste viktige du må ta hensyn til. Materialet som smykket ditt er laget av spiller også en stor rolle, spesielt rett etter at piercingen er laget. De fleste piercere bruker robuste materialer som for eksempel titan, kirurgisk stål, etc., som startmateriale, og dette er også materialet du bør bruke mens piercingen gro. Typisk tar det 12 uker å gro, men helbredelsestiden kan være lengre hvis smykket flyttes mye rundt i munnen.

  Når piercingen har grodd helt, kan nesten alle materialer brukes, men vær oppmerksom på at munnen sliter mye på smykket på grunn av enzymer fra spytt og andre ting du putter i munnen. Du kan derfor oppleve at smykker med belegg slites relativt raskt når de brukes i en tungepiercing. Hvis du lider av spiseforstyrrelser, bør du bare bruke materialer uten belegg.

  Mange velger å bruke smykker laget av materialer som silikon og akryl, da disse materialene sliter mindre på tenner og tannkjøtt. Imidlertid er disse materialene også mer skjøre enn for eksempel titan. Det betyr at du kan ødelegge kuler/staver hvis du ved et uhell tygger på dem - men igjen, det ville kanskje være tennene som ble ødelagt hvis materialet var titan.

  Billige Tungepiercinger...

  Behøver ikke nødvendigvis bety dårlig kvalitet, og hos oss kan du forvente smykker av høy kvalitet som er på nivå med dem du finner andre steder. Vi produserer nesten alle smykkene selv, og kan derfor tilby produkter til en pris som ikke er sett før i Danmark. Alle våre gullbelagte produkter er pvd-behandlet, noe som gjør dem ekstra motstandsdyktige mot slitasje. Våre stål- og titanprodukter overholder alle lover og regler når det gjelder nikkelutslipp. Du kan derfor trygt kjøpe smykkene dine hos oss.

   

  Hvordan lages en Tungepiercing

  Det er faktisk en av de piercinger som stiller høyest krav til en piercer, og det skyldes alt sammen plasseringen. De har et dårlig rykte på grunn av flere eksempler på skader på for eksempel tenner og tannkjøtt. Faktum er at en riktig plassert piercing reduserer sjansen for skader betydelig, så det er veldig viktig å gå til en dyktig piercer. Størrelsen på tungen varierer fra person til person, og i tillegg påvirker tungebåndet også hvor langt tungen kan strekkes. Riktig plassering er midt på tungen, akkurat der tungen bøyer seg. Dette punktet er veldig viktig i forhold til plassering, da avvik fra dette vanligvis medfører komplikasjoner. Hvis piercingen plasseres for langt fremme, ødelegger den tennene, og hvis den plasseres for langt bak, vil den ødelegge ganen.

   

  Når plasseringen er på plass, er det viktig at hygiene er helt i topp. Du må alltid sørge for å forsikre deg om at din piercer bruker instrumenter som er enten sterile eller engangsinstrumenter. Nåler bør ikke brukes mer enn maksimalt en gang, dette har betydning både for hygiene, men også for å sikre at du blir piercet med den skarpeste mulige nålen. Når utstyret er klart, klemmes tungen med en tang, og pierceren sørger for at nålen ikke treffer blodårer eller tungebånd. Nålen føres deretter gjennom tungen med en rask bevegelse, og smykket skyver deretter nålen ut og overtar plassen.

  Problemer med din piercing i tungen

  Som nevnt tidligere, er det mange mulige komplikasjoner, mest uttalt er imidlertid skader på tenner og tannkjøtt. Mange av disse skadene skyldes feil plassering eller utførelse på personer som ikke er egnet anatomisk for denne typen piercing. En erfaren piercer vil ikke lage en tungepiercing på en person som ikke kan strekke ut tungen spesielt langt. Det kan vanligvis gjøres, men det vil med stor sannsynlighet oppstå komplikasjoner etter at piercingen er utført. En perfekt plassert piercing i en tunge som er egnet, gir ikke store problemer - men igjen må det understrekes at piercingen i seg selv alltid medfører en viss risiko for infeksjon.

  Når piercingen er laget, kan smykket gnage seg ned i tungen og lage en slags kløft i tungen. Dette fenomenet skyldes ofte et smykke som er for kort. Når smykket er for kort, vil det ofte presse seg ned i tungen og derfra fortsette å vandre ut. Problemet kan nesten alltid løses ved å finne et smykke i riktig størrelse.

  Obstruksjon av luftveiene er også en potensiell, men svært sjelden risiko. Hvis kulen ikke er skrudd godt fast, kan den falle ned i luftveiene og forårsake pustevansker eller fullstendig blokkering av pusten. Mange har opplevd å svelge en kule, men vanligvis er luftrøret til en voksen person stort nok til at en kule bare vil passere uten å blokkere helt. Opplevelsen kan imidlertid fortsatt være intens og smertefull, og krever kirurgi hvis kulen ender opp i lungene.

  Infeksjon er sannsynligvis den vanligste formen for komplikasjon, men vanligvis også den mildeste. En tunge inneholder mange blodkar, noe som gjør området godt egnet til å bekjempe infeksjoner. Jo mer blodgjennomstrømning et område har, desto bedre fungerer immunforsvaret. Av samme grunn er det svært sjelden å oppleve alvorlige infeksjoner i forbindelse med en tungepiercing. Du kan kjenne igjen en infeksjon ved de klassiske symptomene: smerte, rødhet, hevelse, varme. Skyll munnen med varmt saltvann flere ganger om dagen til symptomene forsvinner - antibiotika er sjelden nødvendig for denne typen infeksjon.

      

  Aksepterer

  Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her