X

    Tungepiercing

    Tungepiercing

    Fikk sit store inntog på 90'tallet, men har i virkeligheten vært praktisert som piercing i mange hundrede år. Denne piercingen har desverre et dårlig rykte på grunn av skader på tenner og tannkjøtt. Størstedelen av disse skadene skyldes en dårlig utførsel, så husk derfor å oppsøke en profesjonell piercer, hvis du ønsker en. Den ble formelt oppfundet og utført av Elayne Angel, som er en kvinnelig pioner innenfor piercingbranchen. Men mye peker på at denne piercingen har vært praktisert i mange befolkningsgrupper, før den kom til vår del av verdenen.

    Vi har et kjempe utvalg av smykker her på shoppen, og nedenfor vil vi prøve å guide deg til, hva du kan velge.

     



    Tungepiercinger er populære, men hvilke tungepiercingsmykker skal du velge?

    Når du skal velge ditt nye tungesmykke, er det viktigt, at du er klar over, om din piercing er ferdig med å hele. Startersmykket som piercingen lages med, er typisk 20 mm langt og brukes i de første par ukene, hvor hevelsen er størst. Når hevelsen har faldt, typisk etter 2-3 uker, er det på tide å skifte til en kortere stavlengde. Oftest er denne lengden 16 mm - samme størrelse som de fleste av våre smykker. Noen kan bruke en enda kortere størrelse - spør evt din piercer til råds hvis du er i tvil. Et for langt smykke vil kunne skade tenner og tandkjøtt, mens et alt for kort smykke, kan gi en kløft i tungen, grunnet presset fra smykket.  Som tidligere nevnt er en 16 mm stav, den optimale størrelsen for langt de fleste, trådtykkelsen på smykket er altid 1,6 mm. 

    Størrelsen på smykket, er ikke det eneste viktige, som du skal ta hensyn til. Materialet som smykket ditt er lagd av, spiller også en stor rolle, spesielt rett etter piercingen er lagd. De fleste piercere bruker robuste materialer som f.eks titan, kirurgisk stål osv som starter materiale, og det er også dette materialet du bør bruke mens din piercing heler. Typisk bruker den 12 uger på å hele, men helingstiden kan vare lengre hvis smykket beveges for mye rundt i munden. 

    Når piercingen er ferdighelet, kan stort sett alle materialer brukes, men vær oppmerksom på, at munden sliter mye på smykket på grund av enzymer fra spyttet og andre ting du putter i munnen. Du kan derfor oppleve, at smykker med f.eks belegning, slites forholdsvist raskt når de brukes i en tungepiercing.  Lider du av spiseforstyrrelser, bør du bare bruke materialer som ikke er med belegning.

    Mange velger å bruke smykker av materialer som f.eks silikon og akryl, da disse materialene sliter mindre på tenner og tannkjøtt. Disse materialene er skrøpelige enn f.eks titan. Det betyr, at du kan ødelegge kuglene/stavene, hvis du tygger på dem - Men igjen - det ville kanskje være tennene som ble ødelakt istedet, hvis materialet var f.eks titan.



    Billige Tungepiercinger

    Behøver ikke å bety dårlig kvalitet, og hos oss kan du forvente kvalitetssmykker som er helt på høyde med dem du finner andre steder. Vi produserer stort sett alle smykkene selv, og kan derfor tilby produkter til en pris som ikke er set før i Danmark. Alle våre gullbelagte produkter er pvd behandlet, hvilket gjør dem ekstra motstandsdygtige overfor slitasje. Stålet og titanet i våre produkter overholder alle lovgivninger på området om frigivelse av nikkel. Du kan derfor trykt kjøpe smykkene dine hos os.

     

    Hvordan lages en Tungepiercing

    Det er faktisk en av de piercingene som stiller størst krav til en piercer, og det bunder alt sammen i plasseringen. De har et dårligt rykte på grunn av avskillige eksempler på skader på f.eks tenner og tannkjøtt. Faktum er, at en riktig plassert piercingen minsker sjansen for skader betragteligt, og derfor er det veldig viktigt, at du går til en god piercer. Tungens størrelse varierer fra person til person og tungebåndet bestemmer også mye over, hvor langt tungen kan strekkes. Den korrekte plasseringen er i midten av tungen, der hvor tungen knekker over. Dette punktet er veldig viktigt rent plasseringsmessig, da en avvikelse oftest innebærer komplikasjoner. Hvis piercingen plasseres for langt fremme, ødelegger den tennene og hvis den plasseres for langt bak, vil den ødelegge ganen.

     

    Når først plasseringen er på plass, er det viktigt at hygienen er helt på topp. Du skal altid sørge for å sikre deg, at din piercer bruker instrumenter som enten er sterile eller engangsinstrumenter. Nåle skal ikke brukes mer en maks 1 gang, dette vil ha betydning både rent hygienemessig, men vil samtidig også sikre deg, at du blir piercet med den skarpest mulige nålen. Når utstyret er klargjort, avklemmes tungen med en tang, og pierceren sørger for, at nålen ikke treffer blodårer eller tungebåndet. Nålen føres nå gjennom tungen med en hurtig bevegelse, og smykket dytter deretter nålen ut og overtar dennes plass.   

    Problemer med din piercing i tungen

    Der er som tidligere nevnt mange mulige komplikasjoner, mest uttalt er skader på tenner og tannkjøtt. Mange av disse skademe skyldes feil plassering, eller utførsel på personer som ikke er egnet anatomisk til denne type piercing. En erfaren piercer vil ikke lage en tungepiercing på en person, som ikke kan få sin tunge særlig langt ut. Det kan som regel godt la seg gjøre, men det vil med stor sikkerhet oppstå komplikasjoner etter piercingen er utført. En perfekt plassert piercing, i en tunge som er egnet, gir ikke de store problemene - men igjen skal det understrekes, at piercingen i sig selv alltid medfører en vis risiko for infeksjon.

    Når piercingen er laget, kan man oppleve, at smykket gnager seg ned i tungen og lager en form for kløft i tungen. Dette fenomen skyldes ofte et smykke som er for kort. Når smykket er for kort, vil det ofte presse sig ned i tungen, og derfra fortsette med å vandre utover. Problemet kan nesten alltid løses ved, å finne et smykke i den rette størrelsen. 

    Obstruktion av luftveiene er også en potensiell, men meget liten risiko. Hvis kulen ikke er skrudd fast, kan den falle ned i luftveiene og medføre vanskelig eller helt forhindret pusting. Mange har svelget en kule, men oftest er luftrøret hos en voksen person så stort, at en kugle bare vil passere uten å spærre helt. Opplevelsen kan fortsatt være vollsom og smertefull - og vil kreve kirurgi hvis kulen ender i lungene. 

    Infeksjon er nok den mest hyppige form for komplikasjon, men oftest også den  mildeste. En tunge inneholder mange blodkar, hvilket også gjør, at området er i topp når det handler om å bekjempe infeksjoner. Jo mere blodgjennomstrømning et område har, des større virkning har immunforsvaret også. Av samme grunn er det ytterst sjeldent, å oppleve alvorlige infeksjoner i forbindelse med en tungepiercing. Du kan kjenne en infeksjon på de klassiske tegnene; smerte, rødme, hevelse, varme. Rens munnen med rent varmt saltvand et par ganger om dagen, til symptomene forsvinner - antibiotika er sjeldent nødvendig ved disse typer av infeksjon.

    Accept

    Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her