X

    Trenger hjelp?

    Buler rundt din piercing


    Har du en kul på piercingen din?

    Små irritasjonskulper er veldig vanlige når du får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med delikat vev rundt smykket, som for eksempel bruskvev. De kan skyldes mange forskjellige ting og kan ofte fjernes med noen enkle triks.


    De 3 vanligste årsakene er:

     
    1. Hypertrofisk arrvev, som er fortykket arrdannelse over området hvor piercingen er laget. Starter oftest en måned etter at piercingen er laget og vil ofte normalisere seg over tid.
     
    1. En infeksjon hvor sårvæsken / betennelsen samler seg under huden og dermed gir en kul
     
    1. En cyste som er forårsaket av døde hudceller eller hår 
     
    Her er en liten guide om hvordan du bør håndtere det
     
    • Unngå unødvendig irritasjon - Det er mange dagligdagse situasjoner som kan irritere piercingen din og dermed føre til dannelse av en irritasjonskul. Den vanligste årsaken er slag / trekk på eller i piercingen. Dette kan for eksempel skje når håret ditt setter seg fast i smykket eller når du sover på den siden smykket er plassert. Det kan også skyldes at du berører smykket med skitne hender eller bruker sminke rundt smykket.
    • Smykke - Når du har forsikret deg om at du ikke utsetter piercingen for unødvendig irritasjon, må du se på smykket du bruker. Det er viktig at det passer riktig og er laget av et materiale som er godkjent for nyopprettede piercinger som fortsatt heler. Det må også være plass til hevelse rundt smykket.
    • Gi det tid og bruk godkjente produkter for rengjøring - En piercing tar lang tid å gro, og det er viktig at den får den tiden den trenger for å gro med så lite inngrep som mulig. Hvis du for eksempel bytter smykket for tidlig, kan det føre til irritasjonskuler, så det er viktig å vente noen måneder før du bytter. Du kan rense piercingen med saltvann, som du kan kjøpe i butikken eller online på nettbutikken vår HER. Å bruke saltvann for pleie er en trygg måte å rense området rundt piercingen for å forhindre smuss som kan føre til en irritasjonskul.
    • Hold piercingen ren med produkter som er egnet for formålet. Spesielt infeksjoner og cyster oppstår på grunn av dårlig hygiene, så det er viktig å rense piercingen hver dag med godkjente materialer, for eksempel mild antibakteriell såpe og saltvann. Kroppen betrakter piercingen som et fremmedlegeme, så det er viktig å overbevise den om at den skal gro rundt smykket. Dette oppnås best ved å unngå smuss og andre stoffer rundt smykket, da dette kan føre til infeksjoner som igjen kan føre til at kroppen ikke vil gro rundt smykket.
    • Prøv kamille te kompress - Selv om varmt saltvann vanligvis hjelper, kan det være situasjoner hvor andre midler er nødvendige. En løsning kan være å legge en bomullsdott fuktet med varm kamille te på området. Kamille te vil dreneres væske fra området og har også antiinflammatoriske egenskaper. Hvis det ikke hjelper, kan du også prøve eplecidereddik. Legg en liten bomullsdott fuktet med eplecidereddik over piercingen med tape før du går til sengs, og la den sitte over natten. Dette vil gjøre at kulen blir hvitt, deretter lilla og til slutt svart. Ofte vil det falle av av seg selv.
    • Bruk en silikonplate - Ofte kan en irritasjonskul oppstå på grunn av bevegelse og friksjon, og dette kan avhjelpes med en liten silikonplate. Hvis smykket gnisser mot huden konstant, vil det til slutt dannes en friksjonskul, og dette kan unngås ved å beskytte området rundt smykket med denne lille platen. Du kan kjøpe den i butikken eller online på nettbutikken vår HER.
    • Masser området med olje - Det finnes også oljer som er svært effektive for å fjerne kulper rundt piercingen, for eksempel tea tree oil, som du kan kjøpe HER. Du kan gjerne massere området forsiktig med oljen hver dag, da oljen tilfører fuktighet til huden og mykgjør den.
    • Få en kortisoninjeksjon i kulen - Hvis kulen ikke forsvinner etter de nevnte tiltakene, kan det være nødvendig å oppsøke en hudlege med tanke på å få en kortisoninjeksjon i kulen. Dette vil ofte hjelpe, men avhenger selvfølgelig av en konkret vurdering fra legen.
     

    FAQ

    Hvor lang tid tar det før kulen forsvinner?
    "Dette avhenger av mange faktorer, som for eksempel hvor flink du er til å følge de nevnte rådene. Vanligvis vil den forsvinne etter noen uker hvis den behandles riktig."
     
    Hvorfor kommer irritasjonskulen min stadig tilbake?
    "Hvis den stadig kommer tilbake, kan det tyde på at du bruker feil smykke, eller at det er en infeksjon som krever ekstra behandling. Det kan være lurt å oppsøke en profesjonell piercer som raskt kan se hva problemet er."


    Har piercingen min blitt infisert?
    "De typiske tegnene på en infeksjon er smerte, rødhet, varme og hevelse rundt smykket. Hvis du mistenker en infeksjon, bør du kontakte legen din."

    Må jeg fjerne piercingen min hvis den er infisert?
    "Som hovedregel er det ikke nødvendig å fjerne smykket for å behandle en infeksjon. Smykket hjelper faktisk, fordi det holder piercingen åpen slik at kroppen kan kvitte seg med sårvæsken."
    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her