X

    Trenger hjelp?

    Tøye ut

     Tøye ut

    Stretch

    Bakgrunn

    Stretching er en spesiell form for kroppspynt eller kroppsmodifisering, om man vil. Det går i sin enkelhet ut på å utvide en piercing til en størrelse som er større enn normalt. Folk har strukket piercinger så lenge menneskeheten har eksistert, men det har først blitt populært i vår del av verden de siste 5-10 årene.

    Plassering

    Det kan praktiseres med nesten alle typer piercinger, men foretrekkes ofte i øreflippen.

    Komplikasjoner

    Mange opplever at ørene deres lukter når de strekker, dette skyldes bakterier og døde hudceller fra hullet. Spesielt smykker laget av tre og silikon absorberer disse tingene, så det kan være lurt å bytte til for eksempel stål hvis dette er et problem du opplever. Du kan gjerne ta ut dine plugs eller tunnels fra tid til annen for å rengjøre dem, da dette ofte bidrar til god hygiene. Hvis strekken blir for stor, kan den skade vevet i øreflippen og ha vanskelig for å gro igjen. Da kan det være nødvendig med en kirurgisk inngrep for å rette opp i skaden eller fjerne overflødig hud.

    Smykkevalg

    En piercer vil ofte bruke en større nål, en punch eller en taper for å lage en strekk i en bestemt størrelse med én gang. Husk at dette bare bør gjøres av en profesjonell piercer som vet nøyaktig hvor mye øret kan strekkes første gang.

    Deretter må hullet i øret utvides. Her anbefales det å bruke en taper i stål, da den ikke absorberer sårvæske og bakterier. Du kan imidlertid også bruke andre materialer som glass. Akryl og silikon bør bare brukes hvis du fører taperen gjennom øret én gang og deretter setter inn smykket umiddelbart etterpå. Vi anbefaler imidlertid alltid de førstnevnte materialene.

    Det er generelt to måter å bruke en taper på:

    • Rask strekk, der du fører taperen gjennom én gang og deretter setter inn smykket.

    • Langsom strekk, der taperen sitter i øret som et smykke og gradvis dyttes lenger inn til den er helt gjennom (ofte en prosess som tar flere uker). Den langsomme metoden er klart den minst smertefulle, men det må igjen understrekes at denne metoden kun bør utføres med en taper i stål eller glass.

    Strekk aldri for raskt. Det bør som et minimum ikke strekkes før den tidligere størrelsen har grodd helt. En god tommelfingerregel er å vente 1-2 måneder mellom størrelsene 0-8 mm, 2-3 måneder mellom størrelsene 8-16 mm og ca. 3 måneder mellom størrelser over 16 mm.

    Aftercare

    Det anbefales å daglig rense din nye piercing med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig leget.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da disse ikke er egnet for sårrengjøring.

    Hold ørene rene, spesielt i helingsperioden. Du kan gjerne ta ut dine plugs eller tunnels fra tid til annen for å rengjøre dem, da dette ofte bidrar til god hygiene. Øret bør rengjøres best med varmt saltvann, laget ved å tilsette en halv teskje havsalt i et glass og deretter fylle det med kokende vann. Det er viktig at blandingen brukes mens den er skikkelig varm.

    • Vask alltid hendene dine før du berører strekken, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av strekken din.

    • Rens strekken din med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis strekken din er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke et stykke sterilt gasbind fuktet i saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt smykket. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du i nødstilfeller bruke en liten, ren bomullspinne.

    • Tørk smykket med et rent engangspapir, da håndklær osv. inneholder bakterier som kan forårsake problemer for strekken din.


    Hvordan stretcher man et øre

    Hvordan stretcher man øret sitt

    Det finnes flere forskjellige måter å strekke øret sitt på, og vi har laget en liten video her som illustrerer den mest vanlige måten å gjøre det på. 


    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her