X

  Kirurgisk stål

  Kirurgisk stål er laget av ulike legeringer. Mange av dem brukes til piercingsmykker, men bare noen få spesifikke varianter er biokompatible, som for eksempel ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11) 

  EU har innført en felles nikkelregel som fastsetter at alle smykker beregnet for langvarig bruk maksimalt kan frigjøre 0,2 µg nikkel/cm²/uke. Du kan lese mer om lovgivningen her 

  Kirurgisk stål kan belagges med andre farger ved hjelp av en gull- eller titanbelegg. På denne måten kan smykket endre fargen til noe annet enn den tradisjonelle sølvfargen, noe som er veldig etterspurt. Det er stor forskjell i kvaliteten på beleggene, og derfor blir det ofte utført en pvd-belegg på smykkene for å sikre bedre slitestyrke. 

  Det anbefales ikke å bruke belagte smykker før piercingen din er helt ferdig tilhelet, og husk at belegget ikke tåler sterke væsker som for eksempel hydrogenperoksid og lignende. 

  Rent kirurgisk stål, som er biokompatibelt, kan brukes til å lage piercinger, men kirurgisk stål med belegg bør ikke brukes. De fleste piercere velger imidlertid produkter som for eksempel titanium, som er mer egnet til å lage piercinger. 

  Aksepterer

  Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her