X

    Trenger hjelp?

    Smykkematerialer

    Titanium

    Titanium

     
    Titanium er et lett materiale som er perfekt for deg som bekymrer deg for nikkelallergi. Titanium kan anodiseres (farges) uten å gå på bekostning av sikkerheten ved å bruke det, og det kan farges i nesten alle farger ved å eksponere det for strøm. Fargen endrer seg etter styrken, men gull- og svartfarge må ofte lages med et spesielt PVD-belegg, da denne fargen er vanskelig å oppnå med den nevnte metoden. 
    Titanium er ikke bare titanium, derfor er det viktig at du kun kjøper produkter som er implantatgodkjent (Ti6Al4V ELI). For eksempel ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 eller ASTM F-67. 
    Alt i alt er Titanium et super piercing-vennlig materiale som både er lett, allergivennlig, og derfor veldig egnet for piercingen din 
     

    Kirurgisk stål

    Kirurgisk stål

    Kirurgisk stål er laget av ulike legeringer. Mange av dem brukes til piercingsmykker, men bare noen få spesifikke varianter er biokompatible, som for eksempel ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11) 

    EU har innført en felles nikkelregel som fastsetter at alle smykker beregnet for langvarig bruk maksimalt kan frigjøre 0,2 µg nikkel/cm²/uke. Du kan lese mer om lovgivningen her 

    Kirurgisk stål kan belagges med andre farger ved hjelp av en gull- eller titanbelegg. På denne måten kan smykket endre fargen til noe annet enn den tradisjonelle sølvfargen, noe som er veldig etterspurt. Det er stor forskjell i kvaliteten på beleggene, og derfor blir det ofte utført en pvd-belegg på smykkene for å sikre bedre slitestyrke. 

    Det anbefales ikke å bruke belagte smykker før piercingen din er helt ferdig tilhelet, og husk at belegget ikke tåler sterke væsker som for eksempel hydrogenperoksid og lignende. 

    Rent kirurgisk stål, som er biokompatibelt, kan brukes til å lage piercinger, men kirurgisk stål med belegg bør ikke brukes. De fleste piercere velger imidlertid produkter som for eksempel titanium, som er mer egnet til å lage piercinger. 


    Gull

    Gull

    Gull er et metall som kan fås i ulike renhetsgrader (karat). Når det kommer til piercingsmykker, er det viktig at gullet er rent nok, det vil si at det har høy karat.

    For piercingsmykker anbefales det å bruke 14k eller høyere. 24k kan imidlertid lett bli ripet, siden metallet er veldig mykt på grunn av den høye karaten. Gull med lavere karat enn 14 innebærer en risiko for allergi, siden gullet inneholder mye annet metall enn gull.

    Vent gjerne med å bruke gullsmykker til piercingen er fullstendig grodd. Kirurgisk stål eller titan er renere metaller, og du reduserer betydelig risikoen for allergier ved å bruke dem i din nye piercing.


    PTFE

    PTFE

    PTFE, Polyetrafluoreten eller teflon, er alle navn for det samme materialet. PTFE er et utrolig fleksibelt materiale og skånsomt mot tenner og tannkjøtt. PTFE kan brukes av alle, også hvis du har nikkelallergi. Hvis du skal gjennomgå en skanning eller annen undersøkelse på sykehuset, og blir bedt om å fjerne smykkene dine, kan PTFE settes inn for å forhindre at piercingene gror igjen. Dette materialet forstyrrer ikke sykehusets skannere, osv.

    PTFE kan, akkurat som akryl, klippes til ønsket lengde, og deretter kan du selv lage en ny gjenge med en stålkule.

    Hvis du er gravid, kan du med fordel bruke PTFE, da det former seg etter magen din - så lenge staven er lang nok. PTFE er et lettvektsmateriale. Det kan autoklaveres, slik at det er sterilt når det settes inn i kroppen, og det kan brukes i nylig utførte piercinger.


    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her