X

  Nipple Piercing

  82 stilarter fundet

  Brystvorte Piercing Smykker

  Opprinnelsen til brystpiercingen er ikke nøyaktig datert. I vår del av verden ble det spesielt sett på begynnelsen av 1800-tallet blant viktorianske kvinner. Det var ikke en piercing det ble snakket om offentlig, og de som visste om dette nye fenomenet kritiserte kvinnene for å ødelegge kroppen deres. I nyere tid ble den, som mange andre piercinger, først praktisert i de alternative punkmiljøene tilbake på 80-tallet. Smykkene var oftest sikkerhetsnåler, hvilket som oftest resulterte i infeksjoner og utvisning, nettopp på grunn av det alternative smykkevalget.

  Hvordan lages en brystvorte piercing?

  En brystvorte piercing lages ved at området desinfiseres, og deretter tegnes en svart prikk med en engangstusj på hver side av brystvorten. Noen velger bevisst å plassere dem skjevt, slik at de peker nedover, mens andre velger en vertikal piercing. Hvilken vei den peker, er egentlig ikke så viktig, så lenge smykket ikke pierces for dypt, det vil si at det ikke går gjennom det brune området (areola) bak brystvorten. Prikken plasseres imidlertid så dypt som mulig. Hvor smykket plasseres er en individuell vurdering som pierceren din utfører, da alle bryster er forskjellige. Noen har bredere brystvorter, andre lengre brystvorter, mens andre kan ha innadvendte brystvorter. Etter at prikken er plassert, brukes en 14 G nål til å pierce gjennom brystvorten, og smykket settes inn. Smerten sies å være intens, men det går veldig raskt. Når piercingen er ferdig, pakkes den inn for å forhindre inntrenging av bakterier og skitt.

  Brystpiercing Smykker

  En brystpiercing er egnet for både menn og kvinner, men hvordan den lages og hvilke smykker du skal velge, avhenger mye av kjønnet ditt. Menn har ofte mindre brystvorter enn kvinner og trenger derfor mindre smykker. Av denne grunnen er det viktig at du kjenner den riktige måten å velge et smykke på, samt hvordan smykket plasseres optimalt.

  En brystvorte piercing for kvinner krever mye kunnskap fra piercerens side, da feil plassering eller feil valg av smykke som regel gir store problemer. En kvinnelig brystvorte er vanligvis større enn den mannlige, og området bak brystvorten (areola) er mer følsomt. Derfor anbefales det heller ikke å pierce lenger bakover enn bunnen av vorten, det vil si ikke inn i det mørke området som omgir vorten. Hvis piercingen plasseres gjennom areola, kan det føre til brystbetennelse. Du må også være oppmerksom på valget av smykket som settes inn. Som et startsmykke foretrekker de fleste piercere en rett stav, siden piercingen da heler mer rett. Samtidig er det lettere å håndtere for personen som får piercingen. Det eneste alternativet er for kvinner med veldig innadvendte brystvorter - for disse velges ofte en bøyd stav, siden den gir mindre press på vorten på grunn av sin bøyde form.

  Hvis du blir mor og derfor må amme, kan du beholde brystpiercingen din. Det krever imidlertid at du fjerner smykket hver gang du skal amme, og setter det inn igjen umiddelbart etter amming. Av denne grunnen anbefales det ikke å få en brystpiercing under graviditet.

  Menn har ofte mindre brystvorter, og derfor er det ikke alltid mulig å pierce bare i vorten. Heldigvis er menns areola litt mindre problematisk å pierce i, og det er derfor mulig å sette smykket inn i området bak brystvorten.

  Smykkematerialer for din brystvorte piercing

  Det er veldig viktig å beholde ditt startsmykke så lenge piercingen din heler. Helingsprosessen vil vanligvis ta mellom 3-6 måneder, men kan variere betydelig. Det er viktig å unngå smykker med anheng, belegg og stor tykkelse så lenge den nylagede piercingen heler.

  Når piercingen din har helet, finnes det et bredt utvalg smykker du kan bruke. Noen smykker egner seg bedre enn andre, og noen er bare egnet for spesielle anledninger eller kortvarig bruk. Det er viktig å finne riktig størrelse. Den enkleste måten å gjøre det på er å måle bredden på brystpiercingen din. Du måler fra inngangshullet til utgangshullet og legger til ca. 0,5-1 mm på den målte lengden. Vær oppmerksom på at brystvortene kan hovne opp hvis de blir stimulert eller blir kalde. Vær derfor på den sikre siden og bruk den største målingen du finner.

  Du kan bruke mange forskjellige smykkematerialer til din brystvorte piercing, men de sikreste er ASTM-titanium og ASTM-kirurgisk stål. Andre materialer som PTFE, niobium osv. kan også brukes. Smykker som er belagt, for eksempel gullbelagte eller titankbelagte, bør bare brukes hvis du ikke har nikkelallergi og bare når piercingen din har helet helt. Du kan imidlertid bruke materialer som for eksempel anodisert titan, som ikke er belagt, eller pvd-belagte metaller som for eksempel zirkon gull og blackline.

  Aksepterer

  Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her