Laster inn...
Brystpiercing
Brystpiercingens opprinnelse er ikke nøyaktig datert. I vår del av verden, ble den pesielt sett i starten av 1800-tallet blant de viktorianske kvinnene. Det var ikke en piercing, man snakket om offentlig, og de som kjente til dette nye fenomenet, kritiserte kvinnene for, å ødelegge deres kropp. I nyere tid blv den, som mange andre piercinger, først praktisert i de alternative punkmiljøene på 80'tallet. Smykkene var oftest sikkerhetsnåler, hvilket som oftest resulterte i infeksjoner og avstøtelse, på grunn av det alternative smykkevalget.
En brystpiercing lages ved, at området desinfiseres og deretter tegnes en sort prikk med en engangs tusj, på hver side av brystvorten. Noen velger bevist å få dem satt skjevt i, så de peker ned, mens andre velger en loddrett piercing. Hvilken vei den peker, er som så uten betydning, så lenge smykket ikke pierces for dypt, dvs. ikke sitter gjennom det brune området (areola) bak brystvorten. Man plasserer prikken så dypt som mulig. Hvor smykket plasseres, er en individuell bedømmelse, som din piercer tar - da alle pupper er forskjellige. Noen har bredere brystvorter, andre lengre brystvorter, mens andre igjen kan ha innadvente brystvorter. Etter at prikken er plassert, brukes en 14 G nål, til å pierce gjennom brystvorten og smykket settes i. Smerten er, etter sigende, stor, men det går veldig raskt. Når piercingen er ferdig, pakkes den inn, for å forhindre tilførsel av bakterier og møkk.
En brystpiercing er både for menn og kvinner, men måten den lages på, samt hvilke smykker du skal velge, avhenger mye av ditt kjønn. Menn har ofte mindre brystvorter enn kvinner og de har derfor behov for mindre smykker. Av samme grunn er det viktig, at du kjenner til den korrekte måten å velge et smykke på, samt hvordan smykket plasseres optimalt.
En brystpiercing til kvinner, krever en stor viten fra piercerens side, da en feil plassering eller et feil smykkevalg som oftest gir store problemer. En kvinnelig brystvorte er ofte større enn den mannlige og området bak brystvorten (areola), er mer sart. Derfor anbefales det heller ikke å pierce lenger bak en bunden av vorten - dvs. ikke inn i det mørke området som omkranser vorten. Hvis piercingen plasseres gjennom areola kan det medføre brystbetennelse. Man skal også være oppmerksom på valg av det smykke, som settes i. Som startersmykke, foretrekker de fleste piercere en rett stav, da piercingen på den måten heler mer rett. Samtidig er den er lettere å håndtere, for den som får piercingen. Eneste alternativ er, kvinner med veldig innadvente brystvorter - hos disse velges ofte en buet stav, da denne legger mindre press på vorten, grunnet dens buede form.
Hvis du blir mor, og derfor skal amme, kan du fint beholde brystpiercingen din imens. Det krever bare at du fjerner smykket hver gang du skal amme og setter det i igjen rett etter at ammingen er overstått. Av samme grunn anbefales det ikke, å få en brystpiercing under en graviditet.
Hos menn er brystvorten ofte mindre og det er derfor ikke alltid mulig bare å pierce i vorten. Menns areola er heldigvis litt mindre problematisk å pierce i, og det kan derfor la seg gjøre å sette smykket gjennom området bak brystvorten.
Det er veldig viktigt, at du beholder ditt startersmykke i, så lenge din piercing heler. Helingsfasen vil typisk være mellom 3-6 måneder, men kan variere mye. Det er viktigt, at du unngår smykker med vedheng, belegninger og stor tykkelse så lenge din nylagde piercing heler.
Når din piercing er ferdighelet, finnes det et stort utvalg av smykker, som du kan bruke. Noem er bedre egnet enn andre - og noen er bare egnet til serlige stunder/kortvarig bruk. Det er viktigt, å finne den helt korrekte størrelsen. Det gør du lettest ved å måle bredden på din brystpiercing. Du måler fra inngangshull til utgangshull og legger ca. 0,5-1 mm. til den målte lengden. Vær oppmerksom på, at brystvorter kan heve hvis de stimuleres eller blir kalde. Vær derfor på den sikre siden og dem den størst oppmålte målingen.
Du kan bruke mange forskjellige smykkematerialer til din brystpiercing, men de mest sikre er ASTM titan og ASTM kirugisk stål. Andre matrialer som PTFE, niobium osv. kan også brukes uten problemer. Smykker som er belagt, f.eks. gullbelagt eller titanbelagt, bør kun settes i hvis du ikke lider av nikkelallergi og bare når din piercing er helt ferdighelet. Du kan bruke materialer som f.eks. anodiseret titanium, som ikke er belakt, eller pvd coatede metaller som f.eks. zirkon guld og blackline.
Vil du vite mere om brystpiercinger, kan du finne flere opplyninger her:
https://piercingbible.com/search/node/nipple%20piercing
Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her