Industrial piercing 

Need Help?

Industrial piercing
Hvilke smykker leder du efter?

Industrial PiercingEn Industrial piercing går på tvers av øret, mellom den innerste kanten og den ytterste kanten. Den kan lages både vannrett, skrå og loddrett. 

Det er en piercing som krever stor teknisk kunnskap, gå derfor bare til en dyktig piercer, når du skal ha denne piercingen.

Hvordan lages en Industrial Piercing?

En Industrial piercing skal helst sitte så nøyaktig som mulig, og det er viktigt, at det tas hensyn til den hevelsen som ofte kommer i området, etter at piercingen er lagd. Piercing i bruskvev er problematisk, og ofte en kilde til irritasjon og lang helingstid. Ved en industrial piercing, lages det to piercinger i samme type vev, og derfor er det nok ååentlyst for de fleste, at denne piercingen kan gi problemer.

Før piercingen lages, måler pierceren omhyggelig området opp, for å sikre seg, en optimal lengde og plassering på piercingen. Etter dette desinfiseres området. Noen piercere foretrekker å utføre den på frihånd, og andre foretrekker å bruke en tang. Enten man gjør det ene eller det andre, er det enormt viktigt, at nålen stikkes inn i midten av bretten for å unngå, at piercingen kommer til å sitte for langt ute. Man lager ofte piercingen i en omgang, med samme nål, for å sikre, en perfekt bane fra den ene til den andre enden av øret. Når nålen er gjennom huden, erstattes denne med smykket; en Industrial Barbell, som egentlig bare er en Rett Stav, som er lenger enn normalt.

Når smykket er i, presser pierceren forsiktigt på inngangs- og utgangshullet, for å minimere den fremtidige risiko, for hypertrofisk arrvev rundt hullene. 

Hvilke piercingsmykker kan jeg bruke til min Industrial Piercing

En Indutrial Piercing er spesiell fordi du bare kan bruke smykker i en bestemt størrelse og form, derfor er utvalget ikke så stort, som ved andre piercinger. Det er viktigt at smykket du bruker, passer til ditt øre. Mange av våres modeller finnes i en standard størrelse som passer de fleste, og noen modeller kan kortes ned til dig, som har veldig små ører.  Du bør ikke skifte smykket før din piercing er helt ferdig helet (ofte etter 6-9 mnd.). Sørg for at piercingen lages med godkjente materialer hos en annerkjent piercer.