X

    Rook Piercing

    117 stilarter fundet

    Rook Piercing 

    Den ble oppfunnet på 1990-tallet av Erik Dakota og er en piercing plassert over fremspringet der en tragus-piercing er plassert. Til forskjell fra andre ørepiercinger har den ikke en for- og bakside, men den sitter på samme måte som for eksempel en navlepiercing. Piercingen ble først beskrevet i Body Play and Modern Primitives Quarterly -magasinet, sammen med andre piercinger som for eksempel Industrial-piercingen. 

    Hvordan utføres en Rook-piercing?

    Den kan utføres på flere forskjellige måter, og metoden avhenger i stor grad av den enkelte piercers preferanser. Det kan gjøres både med en tang eller en mottakstube, men de fleste piercere foretrekker å utføre den frihånds. 

    Først desinfiseres området, og deretter, i samråd med kundens ønsker, velger man hvor den skal plasseres. Området er imidlertid begrenset, da anatomien sjelden tillater mange plasseringer, så det er pierceren som til slutt bestemmer den mest optimale plasseringen. 

    Når området er rent og markeringen er satt, vil pierceren føre nålen gjennom vevet. Noen foretrekker å gjøre det nedenfra og opp, men de fleste gjør det ovenfra og ned, siden det gir bedre synlighet fra denne posisjonen. 

    Når nålen er gjennom, erstattes den med smykket som skal sitte i piercingen. Prosessen blir enklere hvis man bruker spesielle nåler som for eksempel en connector-nål eller en nål med kateter, siden smykket kan festes til nålen. 

    Smerte er subjektivt, men de fleste beskriver piercingen som å være på den høye enden av smerteskalaen, noe som ofte er tilfelle med brusk-piercinger.

    Hvilke smykker kan man bruke til en Rook-piercing?

    Det vanligste er bøyde staver eller piercingringer, men andre smykker kan også brukes. En bøyd stav passer godt på grunn av sin bøyde form, siden den følger ørets anatomi og dermed ikke legger press på vevet. Noen bruker en rett stav, men dette kan ofte føre til problemer og for mye press på området, siden den ikke passer korrekt i formen. 

    Når du skal finne størrelsen, måler du avstanden mellom de to hullene og legger til 0,5 - 1,0 mm i lengden, og dette gjelder både barbeller og piercingringer. Typisk er den perfekte lengden / diameter 6 - 8 mm. 

    Tråddiameteren er nesten alltid 1,2 mm, men noen foretrekker tynnere eller tykkere smykker. Vær imidlertid oppmerksom på at svært tynne smykker under 1,0 mm har en tendens til å skjære i huden og dermed kan føre til at de blir avstøtt. 

    Det er viktig at piercingen er fullstendig grodd før du bytter smykke første gang, og dette kan ofte ta 6 - 12 måneder. Hvis du bytter smykket for tidlig, kan det føre til komplikasjoner som for eksempel infeksjon, irritasjonsknuter, osv. 

    Smykket bør bare byttes før tiden hvis det ikke kan unngås, og alltid i samråd med din piercer. 

    Hvordan skal man rense sin Rook?

    Ørepiercinger i bruskvev har en lang helingstid og er ofte assosiert med komplikasjoner i forhold til andre piercinger. Dette skyldes at bruskvev er lite elastisk og har mindre blodtilførsel enn andre områder av kroppen. Samtidig leges bruskvev i flere lag og derfor i ulik hastighet. 

    Derfor er det ekstremt viktig å rense piercingen riktig og alltid være oppmerksom på eventuelle komplikasjoner. 

    De viktigste tingene inkluderer:

    - Å holde piercingen fri for inntørket sårveske, da dette kan blokkere utgangen og forhindre at piercingen drenerer sårvæske fra området. Hvis sårvæsken ikke kan komme seg bort, vil den hope seg opp i lymfekarene og føre til hevelse, ømhet og rødhet. 

    - Å rense piercingen morgen og kveld med isotonisk saltvann eller lignende godkjente produkter så lenge den er rød, øm og hoven. God hygiene er essensiell for en sunn piercing, så det er veldig viktig å holde den ren. 

    - Å unngå fremmede bakterier fra hendene, sengetøyet, hodetelefonene, osv. Den nye piercingen din er et åpent sår og bør behandles som sådan, så unngå å berøre den med skitne hender, osv. 

    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her