X

    Trenger hjelp?

    Intim piercing


    Intimpiercing

    Bakgrunn

    Intimpiercing har en lang historie og det antas at den stammer fra Borneo, der mennene skulle ha en intimpiercing før kvinnene ville gi seg hen til dem. Intimpiercinger deles inn i 2 kategorier, avhengig av formålet:

    Piercing for synets skyld

    Er, som navnet tilsier, en piercing som primært er plassert for synets skyld. Den har liten eller ingen stimulerende funksjon verken for bæreren eller partneren. Et eksempel kan være en piercing i skamlippene.

    Stimulerende piercinger

    Er piercinger hvis formål er å stimulere bæreren eller partneren. Hvor mye og hvem de stimulerer avhenger av hvilken type piercing det er. For eksempel er en hood piercing svært stimulerende for kvinnen, men ikke nødvendigvis for partneren. Menn får oftere intimpiercinger for å stimulere partneren enn seg selv.

    Plassering og smykkevalg

    Prins Albert piercing

    Har fått navnet sitt etter en gammel engelsk konge som angivelig hadde en for å kunne kontrollere sin store penis i buksene, men det finnes ingen historisk dokumentasjon som bekrefter dette. Den ble først utført av Jim Ward, som mange anser som moderne piercingindustriens far, på 80-tallet. Jim Ward drev noen av de første moderne piercingstudioene i USA og er forfatteren av "Running The Gauntlet," en av de mest innflytelsesrike bøkene innen piercingindustrien.

    En Prins Albert Piercing lages gjennom urinrøret og kan utføres enten som en vanlig Prins Albert eller som en omvendt Prins Albert hvor ringen sitter på toppen av penishodet. Den primære hensikten er å stimulere mannens penis og partneren under samleie. Det kan brukes forskjellige typer smykker i denne piercingen, men det vanligste er å bruke en kulering eller hestesko i størrelsen 16 - 22 mm. Smykkets tykkelse bør være minst 1,6 mm, helst tykkere da det gir mer stimulering. Den leges raskt (vanligvis 4-6 uker) og er, i motsetning til hva folk tror, ikke spesielt smertefull å få utført.

    Klitoris / Hood piercing

    En klitorishettepiercing er en kvinnelig piercing som er plassert i huden som dekker klitoris. Den kan gjøres både loddrett og vannrett, avhengig av kundens ønsker, men den loddrette er klart mest populær da den gir mye mer stimulering enn den vannrette. De fleste kvinner har anatomi som tillater denne piercingen, men de som ikke har det, bør unngå å få den utført da det kan føre til unødvendige komplikasjoner.

    En profesjonell piercer vil inspisere området før piercingen utføres, og ofte gjøre en såkalt Q-tip-test for å vurdere plassen under huden. Dessverre oppnår ikke alle kvinner stimulering fra denne piercingen, selv om den er riktig plassert. Den vannrette versjonen er mer for synets skyld, men kan gi stimulering hvis klitoris har en viss størrelse.

    En hettepiercing kan utføres med enten en ring, en bøyd stav eller en rett stav. Det er svært viktig å velge riktig størrelse, som kan variere avhengig av kvinnens anatomi. Det er derfor lurt å rådføre seg med vårt kundeservice, som betjenes av erfarne piercere.

    Piercing i skamlippene

    Var svært populær for noen år siden, men er nå mindre populær enn mer stimulerende piercinger. Den kan plasseres både på de indre og ytre skamlippene, og utføres alltid med en kulering eller hestesko. De fleste kvinner velger å få den i den øvre delen av skamlippene da det kan være ubehagelig hvis de er plassert for langt ned, da de kan forstyrre når man sitter på en sofa eller en sal. Når du velger størrelse, måler du skamlippene og legger til ca. 0,5 - 1 mm i diameteren, men igjen anbefales det å konsultere vårt kundeservice bemannet av erfarne piercere.

    Piercing i pungen / piercing i penis skaft

    Ligner hverandre mye når det gjelder smykker og blir derfor beskrevet sammen. Denne typen piercing utføres nesten alltid med en kulering, og ofte utføres flere samtidig. De har ingen egentlig funksjon, men brukes utelukkende av estetiske årsaker. Det er viktig å være oppmerksom på god hygiene, da infeksjon her kan spre seg lett med ubehagelige komplikasjoner som resultat, spesielt hvis de er plassert nær endetarmen. Når den utføres på penisskaftet, kalles den ofte en frenum piercing, og en frenum ladder hvis det utføres flere etter hverandre.

    Komplikasjoner

    Komplikasjoner kan også oppstå hvis det blir infeksjon i piercingen, eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerte, og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med delikat vev rett rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med et produkt som inneholder store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi inkluderer kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi utfører derfor alltid piercing med titan, som er 100% nikkel-fritt og et svært holdbart materiale.

    Aftercare

    Det anbefales å daglig rense din nye piercing med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig leget.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da disse ikke er egnet for sårrengjøring.

    • Vask alltid hendene dine før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen din med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen din er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke et stykke sterilt gasbind fuktet med saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt piercing-smykket. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du i nødstilfeller bruke en liten, ren bomullspinne.

    • Tørk piercingen din med et rent engangspapir, da håndklær osv. inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen din.

    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her