X

    Trenger hjelp?

    Piercinger

    Navlepiercing

    Navlepiercing guide

    Kroppspiercinger er en morsom og unik måte å sette sitt personlige preg på stilen din, og i dag kan du nesten få hva som helst piercet. Enten du er nybegynner eller erfaren når det gjelder piercingverdenen, er det mye å sette seg inn i, og forvirringen kan være stor med mange spørsmål. Derfor har vi samlet en rekke informasjon som forhåpentligvis kan hjelpe deg på vei i din piercingreise.

    Navlepiercingen er blant de mest populære piercinger, kun overgått av ørepiercinger. Piercinger finnes over hele verden, og populariteten virker ikke å avta. Selv om navlepiercingen vanligvis sees hos yngre kvinner, er det en piercing som utføres av personer av begge kjønn og i alle aldre. Enten du vurderer å få en navlepiercing eller allerede har en og bare søker svar eller informasjon, gir denne guiden alt du trenger å vite om navlepiercingen.

    4 RASKE

    -PLASSERING: Huden over navlen og i sjeldne tilfeller under navlen.

    -PRIS: Ca. 400-500 kr.

    -SMERTESKALA, 1-10: 2-4

    -HELINGSPERIODE: 6-12 måneder, noen ganger lengre

    HISTORIE

    Selv om det er uenighet og usikkerhet om hvor navlepiercingen stammer fra, er det ingen tvil om piercingens popularitet. Navlepiercingen opplevde en markant økning i popularitet på 90-tallet, delvis på grunn av Christy Turlingtons avsløring av hennes navlepiercing under en moteshow i 1993. Men anerkjennelsen for piercingens popularitet går til Aerosmiths musikkvideo for sangen 'Cryin', der den amerikanske skuespilleren Alicia Silverstone får navlen sin piercet av pierceren Paul King. 90-tallets popkultur skapte en trend som, i motsetning til de fleste andre trender, har vedvart og fremdeles er populær 30 år senere.

    PLASSERING & SMYKKE

    Plassering: Navlepiercingen er et smykke som vanligvis plasseres i huden direkte over navlen, men den kan også plasseres i huden under navlen. Sistnevnte er imidlertid sjeldent og har en større tendens til å vokse ut. Hver person er unik når det kommer til anatomi rundt navlen, så det er viktig at hver person vurderes individuelt før piercingen utføres, for å sikre det beste resultatet. Om man egner seg for en navlepiercing har ingenting å gjøre med vekt eller fysikk, men utelukkende individuell anatomi. Dessverre egner ikke alle seg for en navlepiercing. For eksempel kan det være vanskeligere å lage piercingen hvis huden over navlen ikke er fleksibel, siden den har større risiko for å flytte seg eller vokse ut. På samme måte er sannsynligheten for å få en navlepiercing liten hvis man har en utadvent navle, siden det ikke er plass til smykket i navlens naturlige fordypning.

    Før piercingen gjennomføres, er det viktig at navlens form og tilstand vurderes mens du står, sitter og strekker deg. Dette gjøres fordi formen og dimensjonene rundt navlen kan endre seg drastisk mellom de forskjellige stillingene, og dette kan påvirke piercingens plassering og smykkets størrelse.

    Smykke: Når det gjelder smykket, vil smykket som brukes til piercingen også være smykket som vil være der gjennom hele helingsperioden. Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom hva slags smykke man ønsker. Standard smykket vil i de fleste tilfeller være en bøyd stav, også kalt curved barbell. Dette gjelder både for piercing over og under navlen. Curved barbell kommer i flere varianter, inkludert med og uten steiner og med og uten anheng. Imidlertid anbefales det ikke å bruke smykker med anheng som det første smykket, da dette øker risikoen for irritasjon og sjansen for at piercingen vokser ut. Et annet alternativ for smykket er en ring. Ringpiercinger kommer også i forskjellige modeller, som kuleringer og uendelige ringer. Hvis du velger å starte med en ring, kan dette imidlertid påvirke piercingens plassering, og hvis du senere ønsker å bytte til en curved barbell, kan dette påvirke utseendet, siden den opprinnelige piercingen ikke nødvendigvis er laget for en ideell plassering av en curved barbell. Det første smykket vil i de fleste tilfeller være laget av materialer som titan eller kirurgisk stål.

    PROSEDYRE

    Før piercingen starter, rengjøres området rundt navlen grundig for å sikre at det ikke kommer bakterier inn i såret. Etter vurderingen av navlen, plasseres to prikker som brukes som retningslinjer for hvor nålen skal føres gjennom. Mageskinnet holdes på plass med en steril tang, etterfulgt av at nålen føres raskt gjennom. Deretter føres smykket gjennom hullet mens nålen fjernes. Til slutt rengjøres området på nytt, og det dekkes med et sterilt plaster. Sammenlignet med andre piercinger, er navlepiercinger mindre tilbøyelige til å blø. De som opplever blødning, opplever vanligvis en raskere helingsprosess, siden god blodtilførsel gjør det enklere for kroppen å hente næring og oksygen til området, noe som er avgjørende for at kroppen kan behandle et sår.

    SMERTE & HELING

    Smerte: En navlepiercing rangerer lavt på smerteskalaen. Selv om smerteterskelen varierer fra person til person, vil en navlepiercing vanligvis rangere lavt på smerteskalaen. Dette skyldes at området rundt navlen ikke har mange nerver, og huden er veldig tynn, noe som gjør det enkelt å trenge gjennom med en nål. På en skala fra 1 til 10 vil en navlepiercing vanligvis ligge mellom 2 og 4.

    Helingsprosess: Navlepiercingen er blant de piercinger som tar lengst tid å heles. Dette skyldes den begrensede blodstrømmen i mageområdet. I tillegg påvirkes magen i stor grad av kroppens naturlige bevegelser og friksjon fra klær. Samlet sett kan dette føre til ubehag, og det krever tålmodighet og dedikasjon å pleie piercingen gjennom hele helingsperioden. Det er viktig å holde området rundt piercingen tørt, da fuktighet kan skape problemer for helingsprosessen.

    Gjennom helingsperioden, spesielt de første ukene, er det helt normalt å oppleve at området rundt piercingen er rødt, ømt, hovent eller lekker væske. Til tross for likhetene, betyr det imidlertid ikke at såret er betent. Dette er symptomer på en sunn helingsprosess. Det viktigste er å følge retningslinjene for riktig pleie. Det kan også hende at piercingen blør litt i dagene etter at den er blitt laget. Dette er på ingen måte farlig og kan rengjøres med en mild såpe.

    Mange opplever at helingsprosessen ikke er en lineær prosess, men at det vil være perioder der piercingen ser ut til å gro fint, fulgt av perioder der det går den andre veien. Dette er helt normalt, og det viktigste i denne prosessen er tålmodighet.

    Det anbefales å bruke bukser med lav midje eller løstsittende klær for å unngå å irritere området og for å tillate lufttilførsel.

    PLEIE

    Riktig pleie eller 'ettervern' er svært viktig både i helingsperioden og etterpå. Dette er avgjørende for at piercingen gror ordentlig, og for å unngå at helingsprosessen forsinkes. Etter helingsperioden er det spesielt viktig for å minimere risikoen for at piercingen støtes ut.

    Noen ganger kan det være mulig å overdrive det gode, og den enkle løsningen viser seg å være den beste. Overrengjøring eller bruk av for mange produkter kan i noen tilfeller være like skadelig som manglende pleie. Det beste rådet er derfor å opprettholde god hygiene, noe som innebærer å alltid vaske hendene grundig før du berører piercingen. Det anbefales å rengjøre piercingen og området rundt den to ganger daglig med saltvannsspray, og deretter sørge for å tørke området grundig med engangs-servietter som kjøkkenrull.

    Her er 7 gode råd for å sikre de beste forholdene for en problemfri helingsprosess:

    -          Unngå svømmehaller og boblebad.

    -          Unngå å berøre piercingen.

    -          Sov på ryggen.

    -          Unngå tettsittende klær rundt piercingen.

    -          Ha på en ren bluse hver dag.

    -          Unngå alkohol nær piercingen.

    -          En sunn livsstil uten tobakk og alkohol forkorter helingstiden betydelig.

    KOMPLIKASJONER

    Det er alltid en mulighet for komplikasjoner når du har med piercinger å gjøre. Dette gjelder både i løpet av helingsprosessen og etter at piercingen har grodd. Den vanligste komplikasjonen som sees når det gjelder navlepiercingen, er utstøting. Dette betyr at kroppen støter ut piercingen, og den vil begynne å vokse ut. Hvis dette skjer, er det viktig å fjerne piercingen, da det ellers kan dannes arr rundt navlen. Det er forskjellige grunner til at dette skjer, men de mest vanlige er: for stram hud, traumer rundt piercingen eller feil pleie, for eksempel bruk av alkoholholdige produkter rundt piercingen. Hvis dette skjer, kan du ta en samtale med pierceren din angående mulighetene.

    Komplikasjoner kan oppstå når du sover på magen, bruker tettsittende klær eller hvis magen bretter og bukter seg mye rundt piercingen. Friksjon, trykk og traumer på området kan skape hevelser, ømhet, røde områder, noe som alt sammen kan bidra til å forsinke helingsprosessen.

    NÅR PIERCINGEN HAR GRODD - SKIFTE AV SMYKKE OG ANDRE MULIGHETER

    Nytt smykke: Når du er sikker på at piercingen har grodd fullstendig (6-12 måneder), er det mulig å bytte smykket. Det finnes en rekke alternativer når det gjelder valg av smykker. Utvalget inkluderer blant annet twist ring, curved barbell, ball ring og endeløs ring. Det mest populære smykket er curved barbell, som kommer i mange varianter både med og uten steiner, samt med forskjellige vedheng. De fleste piercingsmykker er 1,6 mm tykke, og det anbefales ikke å bruke piercingsmykker som er tynnere enn 1,2 mm, da dette øker sjansen for utstøting og andre problemer.

    Hvis du er usikker på om smykket kan byttes, kan du rådføre deg med pierceren din.

    Strekk av piercingen: Selv om det sjelden sees stretching av navlepiercing, er det fortsatt en mulighet, men dette vurderes på individuell basis. Det er blant annet viktig å forsikre seg om at det er tilstrekkelig med vev å jobbe med. Det er imidlertid viktig å merke seg at det kan være vanskelig å finne piercingsmykker i tykkere design, og dette er derfor viktig å vurdere før du begynner med stretching.

    SPORT OG TRENING

    Ved å følge noen enkle forholdsregler, er det fortsatt mange muligheter for å drive med sport og være aktiv. På grunn av piercingens utsatte plassering, er det viktig å beskytte mageområdet rundt piercingen. Dette inkluderer å unngå å gjøre 'fulle' sit-ups, men heller stoppe før huden rundt navlen folder seg for mye. Det er også viktig å dekke til piercingen når du soler deg, da UV-stråler kan bremse helingsprosessen og i verste fall føre til arrdannelse.

    VÆR PÅ DEN SIKRE SIDEN

    Selv om det er en rekke faktorer som kan påvirke helingsprosessen av en navlepiercing, er det viktig å huske på at en vellykket piercing er et resultat av god pleie og riktig ettervern. Å velge en erfaren og profesjonell piercer er en viktig del av prosessen, da dette øker sjansen for at piercingen blir riktig plassert og utført.

    AVSLUTNING

    En navlepiercing er en flott måte å uttrykke din personlige stil på, og med riktig pleie og oppmerksomhet kan den være en vellykket og langvarig tilføyelse til din piercingsamling. Det er viktig å følge rådene og retningslinjene fra pierceren din og sørge for at du tar godt vare på piercingen under hele helingsperioden. Hvis du noen gang er usikker på noe, eller hvis du opplever problemer med piercingen, er det viktig å kontakte en profesjonell piercer eller lege for veiledning og hjelp.

    Vi håper at denne guiden har gitt deg nyttig informasjon om navlepiercingen og hva du kan forvente når du vurderer denne populære piercingsformen.


    Tungepiercing

    Tungepiercing

    Bakgrunn

    Fikk sitt store gjennombrudd på 90-tallet, men har egentlig vært praktisert som piercing i mange hundre år. Denne piercingen har dessverre et dårlig rykte på grunn av skader på tenner og tannkjøtt. De fleste av disse skadene skyldes dårlig utførelse, så husk derfor å oppsøke en profesjonell piercer hvis du ønsker en. Den ble formelt oppfunnet og utført av Elayne Angel, som er en kvinnelig pioner innenfor piercingbransjen. Men mye tyder på at denne piercingen har blitt praktisert i mange befolkningsgrupper før den kom til vår del av verden.

    Plassering

    Det er viktig å få utført en tungepiercing av en erfaren piercer for at den skal bli utført riktig. Tungepiercingen har fått sitt dårlige rykte på grunn av dårlig utført arbeid av uerfarne piercere. Hvis piercingen utføres korrekt, kan den faktisk gå greit uten store problemer.

    En tungepiercing lages alltid på det punktet hvor tungen har sin naturlige knekk, og plasseringen er svært viktig for piercingens suksess. Hvis den plasseres for langt frem, kan staven skade tennene, og hvis den plasseres for langt tilbake, kan den skade ganen din. Den kan plasseres forskjellige steder på tungen avhengig av individets anatomi. Det er viktig å ta hensyn til blodårer og nervebaner som går under tungen, samt tungebåndet.

    Det kan forekomme at piercingen ikke kan utføres på grunn av anatomien, men det kan vanligvis gjøres på de fleste. Som en generell regel vil det være nesten umulig å få en tungepiercing hvis du har problemer med å strekke tungen ut av munnen. Det er mulig å plassere piercingen i spissen av tungen, men dette medfører en mye høyere risiko for å skade tennene.

    Det er viktig at din piercer tar hensyn til din anatomi og ikke velger standard plassering, standard smykkestørrelse, osv. Vanligvis vil tungen hovne mer opp hvis piercingen plasseres bakerst på tungen, og derfor kan en lengre stang være nødvendig. Hvis du har en tendens til å hovne mye når du blir piercet, bør dette også nevnes slik at din piercer kan ta hensyn til det. Helbredelsestiden for en tungepiercing er omtrent 3 måneder.

    Komplikasjoner

    De vanligste komplikasjonene er skader på tenner og tannkjøtt. Disse skadene skyldes dårlig plassering og for mye lek med smykket. Tannemaljen kommer ikke tilbake hvis den slites av, så vær veldig forsiktig med hvor mye staven flyttes rundt i munnen.

    Du kan med stor suksess bytte til myke plastmaterialer hvis kulene gnager mot tennene. Plastmaterialer kan knekke hvis du biter hardt på dem, men det er bedre enn en knust tann, som ofte er konsekvensen hvis du biter for hardt på et metallsmykke. Igjen er det viktig å påpeke hvor viktig riktig plassering av smykket er for å redusere risikoen for skader. Alternativt kan det også være feil størrelse på staven du bruker. Kom innom hvis du er i tvil om du bruker riktig størrelse.

    Kløft

    Når piercingen er laget, kan du oppleve at smykket gnager seg ned i tungen og lager en slags kløft i tungen. Dette fenomenet skyldes ofte et smykke som er for kort. Når smykket er for kort, vil det ofte presse seg ned i tungen og deretter fortsette å bevege seg ut. Problemet kan nesten alltid løses ved å finne et smykke i riktig størrelse.

    Obstruksjon

    Obstruksjon av luftveiene er også en potensiell, men svært liten risiko. Hvis kulen ikke er skrudd fast, kan den falle ned i luftveiene og forårsake pustevansker eller fullstendig obstruksjon. Mange har opplevd å svelge en kule, men vanligvis er luftrøret hos en voksen person så stort at en kule bare vil passere uten å blokkere helt. Opplevelsen kan imidlertid fortsatt være voldsom og smertefull og kreve kirurgi hvis kulen ender opp i lungene.

    Infeksjon

    Infeksjon er sannsynligvis den vanligste formen for komplikasjon, men vanligvis også den mildeste. En tunge inneholder mange blodkar, noe som også gjør området svært effektivt når det gjelder å bekjempe infeksjoner. Jo mer blodstrøm et område har, desto bedre fungerer immunforsvaret. Av samme grunn er det svært sjelden å oppleve alvorlige infeksjoner i forbindelse med en tungepiercing. Du kan kjenne igjen en infeksjon på de klassiske tegnene: smerte, rødhet, hevelse, varme. Skyll munnen med rent, varmt saltvann et par ganger om dagen til symptomene forsvinner. Antibiotika er sjelden nødvendig for denne typen infeksjon.

    Smykkevalg

    Startsmykket som piercingen lages med, er vanligvis 20 mm langt og brukes i de første ukene når hevelsen er størst. Når hevelsen har gått ned, vanligvis etter 2-3 uker, er det på tide å bytte til en kortere stangelengde. Vanligvis er denne lengden 16 mm. Noen kan imidlertid bruke en enda kortere størrelse. Spør din piercer om råd hvis du er usikker.

    Det er viktig at du velger materialer som tåler å være i en helende piercing. Kroppsvæsker fra den nye piercingen kan være harde for smykket, derfor er det viktig å velge materialer som for eksempel titan, kirurgisk stål og PTFE. Dette gjelder spesielt så lenge piercingen fortsatt heler.

    Det anbefales at det første smykket byttes hos din piercer for å sikre at det blir gjort på en steril måte og dermed minimere risikoen for infeksjon.

    Etterbehandling

    Det anbefales at du daglig renser din nye piercing med saltvann (Natriumklorid 0,9%) til den er helt leget.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske, øyedråper, osv., da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

    Skyl munnen med saltvann to ganger daglig til piercingen er helt leget, og ved infeksjon.

    Andre gode råd

    • Kjøp en ny tannbørste.

    • Unngå andres kroppsvæsker de første 2-3 ukene.

    • Vær forsiktig så du ikke leker for mye med smykket.

    • Røyking kan forlenge helbredelsestiden og øke risikoen for infeksjon.

    • Skyl munnen med springvann hver gang du har røyket, drukket alkohol, kysset, osv.

    • Hvis smykket kommer i kontakt med tennene etter at du har satt inn en kortere stang, bør du kontakte din piercer.


    Helix Piercing 

    Helix piercing

    Bakgrunn

    En helix piercing er den nest mest vanlige ørepiercingen etter den vanlige øreflip-piercingen i vår del av verden. I løpet av de siste tiårene har denne piercingen blitt utrolig populær, spesielt blant unge jenter, og den kan også ses på store stjerner som Rihanna og Miley Cyrus.



    Plassering

    En helix piercing utføres på utsiden av den øverste øreflippen. Den kan plasseres på mange forskjellige steder langs øreets kant, noe som gjør den til en av de mest allsidige ørepiercingene.

    Plasseringen av helix piercingen kan føre til problemer under helingsprosessen, spesielt hvis den utføres med en ørepistol eller ikke blir riktig tatt vare på. Bruskvev har en tendens til å leges sakte på grunn av begrenset blodsirkulasjon i området. Jo mindre blodtilførsel huden har, desto mindre ressurser har kroppen tilgjengelig for å helbrede en piercing.

    Derfor er det ekstremt viktig at piercingen eller smykket ikke plasseres gjennom en blodåre, da dette vil redusere blodtilførselen ytterligere. Hvis blodtilførselen blir dårlig, kan immunsystemet heller ikke fungere som det skal, og det øker risikoen for infeksjoner og andre komplikasjoner. Helbredelsestiden for en helix piercing er vanligvis 3-6 måneder.

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår en infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller har feil størrelse. Noen komplikasjoner som kan oppstå:

     

    • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon ved nye piercinger hvis hygieneprinsippene ikke følges nøye, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke følge riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerte, og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er svært vanlige når du får en ny piercing, og de små røde kulene dukker ofte opp i områder med ømfintlig vev rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis du kommer i kontakt med produkter som inneholder store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi inkluderer kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer alltid kun med titan, som er 100% nikkel-fritt og et svært slitesterkt materiale.

    • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i løpet av helingsprosessen. Det kan også oppstå hvis det er konstant trykk på smykket over lengre tid, for eksempel hvis du alltid sover på samme side eller bruker en lue eller et pannebånd som presser på piercingen.

     

    Smykkevalg 

    Vi bruker alltid titan for våre piercinger, da det ikke inneholder nikkel, noe som dessverre mange mennesker utvikler allergi mot. Samtidig er titan svært slitesterkt, noe som betyr at smykket kan tåle vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergiske reaksjoner og infeksjoner. Anbefalte materialer inkluderer:

    - Kirurgisk stål

    - Titan

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergier eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart belagt.

    Helix piercinger kan bruke mange forskjellige typer smykker, for eksempel:

    • Buet stav

    • Lige stav

    • Ring

    • Labret

     

    Størrelse 

    Vi anbefaler alltid å måle øret før du kjøper nye smykker, da størrelsen på øret kan variere betydelig fra person til person. Følgende størrelser er veiledende basert på typiske mål for helix piercinger.

     

    Ringer/hestesko: Bør vanligvis ha en diameter på 6-8 mm hvis smykket skal passe tett, og 10-12 mm hvis det skal henge.

    Labret / lige stav: Bør vanligvis ha en lengde på 6-10 mm.

    Tråddiameter: 0,8-1,6 mm. 

     

    Etterbehandling 

    Det anbefales at du daglig renser din nye piercing med saltvann (Natriumklorid 0,9%) til den er helt leget.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter, som for eksempel kontaktlinsevæske, øyedråper, osv., da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

     

    • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted med begrenset plass, kan du bruke en steril gasbind dyppet i saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt piercing-smykket. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du bruke en liten ren bomullspinne.

    Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, da håndklær osv. inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.


    Leppepiercing

    Leppepiercing

    Bakgrunn

    Leppepiercinger er svært populære og kan komme i mange forskjellige varianter, inkludert Monroe, Medusa og Vertical lip. Den har blitt kritisert på grunn av risikoen for skade på tenner og tannkjøtt, så det er viktig at de alltid utføres av en profesjonell piercer som har full kontroll over riktig plassering. De har blitt laget i flere hundre år rundt om i verden, men de første leppepiercingene ble sett i de søramerikanske kulturene og ble kalt Tembetá.

    Plassering

    Man kan i prinsippet plassere en leppepiercing mange steder i området rundt leppene, men hensyn må tas til individets anatomi.

    De forskjellige leppepiercingene kalles:

    • Labret: En ring eller labret (stein) plassert under leppene i midten.

    • Monroe: En Labret plassert på høyre side over leppene (som Marilyn Monroes skjønnhetsflekk).

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det blir infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig ettervern. Symptomer på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er svært vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene dukker ofte opp i områder med følsomt vev like rundt smykket.

    En korrekt utførelse av en dyktig piercer kan imidlertid redusere risikoen for skader på tenner og tannkjøtt. Som regel skyldes det en skjev vinkel at smykket sliter på tennene. Vær derfor oppmerksom på at smykket hviler på tannkjøttet i stedet for å skjære. Hvis du er usikker på om piercingen sitter riktig, kan du oppsøke en anerkjent piercer for en profesjonell vurdering.

    Smykkevalg

    Vi piercer alltid med titan, da det ikke inneholder nikkel, som dessverre mange mennesker utvikler allergi mot. Samtidig er titan svært slitesterkt, noe som betyr at smykket fint kan tåle vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig bare å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergier og infeksjoner. Det anbefales å bruke smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titan

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belagt, for eksempel gullbelagt eller sort.

    Du kan bruke nesten alle varianter av smykker til leppepiercingen din, for eksempel kan du bruke:

    • Labret

    • Ringer

    Det finnes mange forskjellige varianter av materialer som kan brukes, og spesielt materialer som PTFE er populære fordi det er fleksibelt og derfor reduserer slitasje på tennene. Men i bunn og grunn avhenger mye av hvor godt piercingen er plassert, og her kan vi garantere deg et godt resultat hver gang.

    Ettervern

    Det anbefales at du daglig renser den nye piercingen din med saltvannsløsning (natriumklorid 0,9 %) til den er helt grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter, som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da denne blandingen ikke er beregnet for sårrengjøring.

    • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger om dagen. Hvis piercingen er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke en steril gazeklut fuktet med saltvannsløsningen.

    Gode råd for en ny leppepiercing

    • Ikke berør piercingen,

    • Rens både utvendig og innvendig med saltvann - morgen og kveld,


    Septumpiercing

    Septum piercing

    Bakgrunn

    En septum piercing er en av de eldste piercingene man kjenner til, og den er fortsatt svært populær over hele verden. Samtidig utvikles det stadig nye smykkedesigns for septumpiercingen. Septum har blitt observert blant enkelte naturfolk, for eksempel hadde noen inuitstammer denne piercingen fordi de trodde det hindret sjelen i å fly ut gjennom nesen. Den ble også brukt av aboriginerne i Australia. Ellers har den også blitt observert blant enkelte stammer i Sør-Afrika.

    Plassering

    Septumpiercingen er plassert i det myke området under septum-skilleveggen. Helingstiden er 3-6 måneder.

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det blir infeksjon i piercingen, eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

     

    • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon ved nye piercinger hvis man ikke følger de hygieniske prinsippene, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerte og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er svært vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med følsomt vev rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man kommer i kontakt med produkter som inneholder store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer derfor alltid kun med titanium, som er 100% nikkel-fritt og et svært slitesterkt materiale.

    • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket, for eksempel, er for lite siden huden rundt piercingen ofte vil hovne opp under helingsprosessen, eller hvis det er konstant trykk på smykket i lengre perioder, for eksempel hvis man alltid sover på den samme siden eller bruker en lue eller et hodebånd som legger press på piercingen.

    Smykkevalg

    Vi piercer alltid med titanium, siden det ikke inneholder nikkel, som dessverre mange mennesker utvikler allergi for. Samtidig er titanium svært slitesterkt og tåler både vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergier og infeksjoner. Det anbefales å bruke smykker laget av følgende materialer:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE å bruke smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel forgylt eller svart.

    Du kan bruke nesten alle typer smykker til septumpiercingen, for eksempel:

    • Hestesko

    • Ringer

    • Straighte staver

    • Buede staver

    • Septum clickers

    Størrelse

    Når du velger størrelse, kan det være lurt å vite hvilken størrelse smykke som ble brukt fra begynnelsen av. Som en generell retningslinje bør du bruke smykker med en diameter mellom 8-10 mm hvis du ønsker at smykket skal sitte ganske tett, eller over 10 mm hvis du ønsker en svært synlig piercing. Skulle du angre på septumpiercingen, er dette definitivt en piercing som etterlater minst mulige spor.

     

    Falske septumsmykker

    Du kan også prøve ut stilen med falske septumsmykker, enten en falsk ring eller et falskt septumsmykke. Dette kan gi deg en idé om hvorvidt dette er en piercing for deg og om du ønsker at piercingen skal være mer permanent. Uansett om du velger det ene eller det andre, vær klar over at en septumpiercing definitivt vil tiltrekke seg mye oppmerksomhet.

     

    Etterbehandling 

    Det anbefales å daglig rense den nye piercingen med saltvann (Natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig leget.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør ikke bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

     

    • Vask alltid hendene før du berører piercingen, siden det er bakterier på hendene som ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert på et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke en steril gaze fuktet med saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt piercingen. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke får det fjernet med gaze, kan du nøye deg med en liten ren vattpinne.

    • Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, siden håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.


    Vanlig ørering

    Vanlig ørering

    Bakgrunn

    En piercing i øret er kjent over hele verden og er en svært populær form for smykke blant kvinner og menn. Opprinnelig har øreringen vært brukt som beskyttelse mot onde ånder, og på kontinenter som Afrika og Amerika var øreringer en enkel måte å indikere hvilken stamme eller religion man tilhørte.

    Plassering

    En vanlig ørering, også kjent som øreflippiercing, kan plasseres over hele øreflippen. Denne typen piercing skaper sjelden store problemer for bæreren, da øreflippen er et takknemlig sted å pierce, og den leges nesten alltid problemfritt.

    Heletiden for en vanlig ørering er: 2-4 måneder. Den leges i ett lag og har samtidig et stort nettverk av blodårer - alt dette er faktorer som er viktige for legingen av en piercing.

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Infeksjon er en vanlig komplikasjon ved nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig ettervern. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsknopp: Irritasjonsknopper er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med delikat vev rett rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med produkter som inneholder store mengder nikkel. Symptomer på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Derfor piercer vi alltid med titanium, som er 100% nikkel-fritt og et svært slitesterkt materiale.

    • Trykksår: Kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, siden huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i forbindelse med legingen, eller hvis det er mye trykk på smykket over lengre tid, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller et pannebånd som legger press på piercingen.

    Ørepistol

    Det er dessverre mange som fremdeles velger å lage, eller få laget, ørepiercinger med en ørepistol.

    En ørepistol hører ikke hjemme på et profesjonelt piercingstudio, og hvis de bruker en på ditt studio, bør du finne et annet sted å bli piercet.

    En ørepistol kan ikke fullstendig steriliseres, noe som betyr at du utsettes for en stor smittefare, siden det dermed kan overføres blodrester og lignende mellom hver kunde i butikken.

    Samtidig er det nesten umulig å lage en piercing vinkelrett med en ørepistol. Dette betyr at du nesten alltid ender opp med en skjev piercing, som på grunn av denne "skjevheten" kan forårsake problemer og unødvendig irritasjon.

    Ørepistoler lager også et større hull enn vanlige piercenåler gjør, og fører derfor ofte til unødvendig arrdannelse rundt smykket.

    Det er viktig å huske at jo mer stresset piercingen din blir, jo større er sjansen for at kroppen din vil støte den ut.

    Smykkevalg

    Vi piercer alltid med titanium, siden det ikke inneholder nikkel, som dessverre mange mennesker utvikler allergi for. Samtidig er titanium svært slitesterkt, og det betyr at smykket tåler vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig bare å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergier og infeksjoner. Det anbefales å bruke smykker laget av:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.

    Etterbehandling

    Det anbefales at du daglig renser den nye piercingen din med saltvann, natriumklorid 0,9%, til den er helt grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske, øyendråper osv., da denne blandingen ikke er ment for sårrengjøring.

    • Vask alltid hendene dine før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen din med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen din er plassert på et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke en steril gasbind dyppet i saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt smykket. Sårvæske er en naturlig del av legingen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du nøye deg med en liten ren vattpinne.

    • Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, siden håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen din.


    Anti helix 

    Anti helix

    Bakgrunn

    En Anti helix har blitt svært populær de siste årene og kalles også en Helix Rod. Piercingen ble spesielt populær etter at et bilde av en trippel Anti helix ble viralt på internett. Den er teknisk vanskelig å lage, selv for en erfaren piercer. Husk derfor å kun få den laget av en profesjonell piercer.

    Plassering

    Anti Helix er en ørepiercing på den motsatte siden av der en vanlig helix piercing plasseres. Du kan lage flere på en gang hvis anatomi tillater det.

    Når den lages, tas det hensyn til hevelse i området, så du må regne med noen smykkeendringer/forkortninger før resultatet blir perfekt. Heletiden for en Anti helix er 3-6 måneder.

    Komplikasjoner

    Det kan imidlertid oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig ettervern. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsknopp: Irritasjonsknopper er svært vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med delikat vev rett rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med produkter som inneholder store mengder nikkel. Symptomer på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Derfor piercer vi alltid kun med titanium, som er 100% nikkel-fritt og et svært slitesterkt materiale.

    • Trykksår: Kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, siden huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i forbindelse med legingen, eller hvis det er mye trykk på smykket over lengre tid, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller et pannebånd som legger press på piercingen.

    Smykkevalg

    Vi piercer alltid med titanium, siden det ikke inneholder nikkel, som dessverre mange mennesker utvikler allergi for. Samtidig er titanium svært slitesterkt, og det betyr at smykket tåler vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig bare å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergier og infeksjoner. Det anbefales å bruke smykker laget av:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.

    Anti helix kan lages med følgende:

    • Rett stav

    • Ring

    • Labret

    • Bøyd stav

    • Hestesko

    Størrelse

    Ringer/Hestesko: Skal ofte være 6-10 mm i diameter og 0,8-1,2 mm i trådtykkelse. Jo mindre diameteren er, jo strammere sitter smykket rundt øret. Labret/Rett stav: Skal ofte være 6-8 mm i lengde og 1,2 mm i trådtykkelse.

    Ettervern

    Det anbefales at du daglig renser den nye piercingen din med saltvann, natriumklorid 0,9%, til den er helt grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske, øyendråper osv., da denne blandingen ikke er beregnet for sårrengjøring.

    • Vask alltid hendene dine før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen din med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen din er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke en steril gasbind dyppet i saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt smykket. Sårvæske er en naturlig del av legingen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du nøye deg med en liten ren vattpinne.

    • Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, siden håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen din.


    Daith-piercing

    Daith-piercing

    Historie

    En Daith-piercing kalles også en migrene-piercing på grunn av dens mulige effekt på migrene. Det er aldri dokumentert at den virker, men vi ser betydelige resultater når våre kunder får denne piercing i våre piercingsstudioer. Teorien bak dens virkning inkluderer at kroppens egne morfinlagre er lokalisert i dette området, og det ligger på et punkt som har blitt brukt i akupunkturen i mange år.

    Plassering

    Den er plassert innerst i øret på et punkt som også kan brukes til muskelspenninger, og kanskje derfor kan ha en effekt på migrene. Helingstiden for en Daith-piercing er 6-12 måneder, da den går gjennom bruskdelen i øret.

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det blir infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel berører smykket mye eller ikke utfører riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

    • Små irritasjonsknuter: Irritasjonsknuter er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde knutene oppstår ofte i områder med sensitivt vev rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med et produkt som frigjør store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer alltid kun med titan, som er 100% nikkel-fritt og et ekstremt slitesterkt materiale.

    • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i helingsprosessen, eller hvis det er vedvarende press på smykket, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller hodebånd som legger press på piercingen.

    Valg av smykke

    Vi piercer alltid med titan, da det ikke inneholder nikkel, noe som dessverre kan forårsake allergi hos mange mennesker. Samtidig er titan ekstremt slitesterkt, noe som betyr at smykket tåler vann og hyppig berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger for å unngå allergi og infeksjoner. Anbefalte materialer inkluderer:

    - Kirurgisk stål

    - Titan

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.

    Det er mange forskjellige typer smykker som kan brukes til en Daith-piercing, men de mest vanlige inkluderer:

    • Buede staver

    • Ringer

    • Horseshoe-ringer

    Størrelse

    Vi anbefaler alltid å måle øret før du kjøper nye smykker, da størrelsen på øret kan variere betydelig fra person til person. Størrelsesanbefalinger er omtrentlige basert på typiske mål for Daith-piercinger.

    Ringer/horseshoe-ringer: Bør vanligvis ha en diameter på 6-8 mm hvis smykket skal sitte tett og 10-12 mm hvis det skal henge.

    Buede staver: Bør vanligvis være 8-10 mm lange.

    Tråddiameter: Bør være fra 0,8-1,6 mm.

    Etterbehandling

    Vi anbefaler at du daglig renser din nye piercing med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

    • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted uten mye plass, kan du bruke et stykke sterilt gauze fuktet med saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt piercingen. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gauze, kan du nøye bruke en liten, ren vattpinne.

    • Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, da håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.


    Rook piercing

    Rook-piercing

    Bakgrunn

    En rook-piercing er virkelig populær for øyeblikket, og det er også morsomt å ha. Dette er fordi det er en piercing med mange forskjellige smykkevalg. Du kan for eksempel bruke ringer, hestesko, og spesielt bøyde staver til denne flotte piercingen.

    Plassering

    Rook-piercing er en piercing som sitter i den øverste bøyen rett over øret. Ikke alle har denne bøyen, så det er ikke en piercing som alle kan få.

    Rook-piercingen går gjennom bruskvev og kan derfor ta tid å gro helt. Sørg for å bytte smykket først når det er helt grodd. Groingstiden er 6-12 måneder. Dette skyldes at bruskpiercinger, som andre bruskpiercinger, har forskjellige helingshastigheter, og derfor grodd i forskjellige faser som ikke alltid passer sammen. Det er derfor viktig at du følger retningslinjene du får etter at piercingen er utført.

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen, eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale, eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsknute: Irritasjonsknuter er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde knutene oppstår ofte i områder med sensitivt vev rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med et produkt som frigjør store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer derfor alltid kun med titan, som er 100% nikkel-fritt og et ekstremt slitesterkt materiale.

    • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i helingsprosessen, eller hvis det er vedvarende press på smykket, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller hodebånd som legger press på piercingen.

    Smykkevalg

    Vi piercer alltid med titan da det ikke inneholder nikkel, som mange mennesker dessverre utvikler allergi mot. Samtidig er titan ekstremt slitesterkt, noe som betyr at smykket tåler vann og hyppig berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger. Anbefalte materialer inkluderer:

    - Kirurgisk stål

    - Titan

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.

    Den lages vanligvis med en bøyd stav, men kan også lages med andre piercingsmykker som for eksempel

    • Ring

    • Hestesko

    • Bøyd stav

    Størrelse

    Vi anbefaler alltid å måle øret før du kjøper nye smykker da størrelsen på øret kan variere betydelig fra person til person. Størrelsesanbefalinger er omtrentlige basert på typiske mål for Helix-piercinger.

    Ring/hestesko: Bør vanligvis ha en diameter på 6-10 mm og en trådtykkelse på 0,8-1,2 mm.

    Bøyd stav/rett stav: Bør vanligvis være 6-8 mm i lengde og 1,2 mm i trådtykkelse.

    Etterbehandling

    Det anbefales at du daglig renser din nye piercing med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

    • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted uten mye plass, kan du bruke et stykke sterilt gasbind fuktet med saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt piercingen. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du forsiktig bruke en liten, ren vattpinne.

    • Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, da håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.


    Industriell piercing

    Industrial piercing

    Bakgrunn

    En industrial piercing er en av de mest unike piercinger som finnes. En industrial piercing er en piercing i øret som går på tvers av øret. I virkeligheten er det faktisk to piercinger som er koblet sammen med et smykke. Den kalles også for en construction piercing. En industrial piercing kan være smertefull å få, hovedsakelig fordi det er to piercinger like etter hverandre. Imidlertid kan riktig teknikk og en skarp nål bidra til å redusere smerten. Den kan imidlertid være øm i en lang periode etter at den er laget.

    Plassering

    En industrial piercing bør helst plasseres så nøyaktig som mulig, og det er viktig å ta hensyn til hevelsen som ofte oppstår i området etter at piercingen er utført. Piercing i bruskvev kan være problematisk og er ofte en kilde til irritasjon og lang helingstid. Ved en industrial piercing utføres faktisk to piercinger i samme type vev, og derfor er det ganske åpenbart for de fleste at denne piercingen kan føre til problemer. Den kan plasseres horisontalt, skrått eller loddrett. Helingstiden er som for en helix, 3-6 måneder.

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsknute: Irritasjonsknuter er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde knutene oppstår ofte i områder med sensitivt vev rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med et produkt som frigjør store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer derfor alltid kun med titan, som er 100% nikkel-fritt og et ekstremt slitesterkt materiale.

    • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i helingsprosessen, eller hvis det er vedvarende press på smykket, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller hodebånd som legger press på piercingen.

    Smykkevalg

    Vi piercer alltid med titan da det ikke inneholder nikkel, som mange mennesker dessverre utvikler allergi mot. Samtidig er titan ekstremt slitesterkt, noe som betyr at smykket tåler vann og hyppig berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger. Anbefalte materialer inkluderer:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.

    En industrial piercing er spesiell fordi du bare kan bruke smykker i en bestemt størrelse og form. Derfor er utvalget ikke så stort som for andre piercinger. Det er viktig at smykket du bruker, passer til øret ditt. Mange av våre modeller kommer i en standard størrelse som passer for de fleste, og noen modeller kan forkortes for de med små ører. Du bør ikke bytte smykket før piercingen er helt grodd.

    Størrelse

    Vi anbefaler alltid å måle øret før du kjøper nye smykker, da størrelsen på ørene varierer fra person til person. Størrelsene er veiledende basert på typiske mål for industrial piercinger. Du kan finne lengden til din industrial piercing ved å måle avstanden mellom de to piercinghullene.

    Lengden bør vanligvis være fra 32-38 mm og tråddiameteren 1,6 mm.

    Etterbehandling

    Det anbefales at du daglig renser den nye piercingen din med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

    • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke en bit sterilt gasbind fuktet med saltvannsløsning.

    • Fjern all puss rundt piercingen. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du i nødsfall bruke en liten, ren vattpinne.

    • Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, da håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.


    Brystpiercing

    Brystpiercing

    Bakgrunn

    Når mennesker begynte å pierce brystene sine er ikke nøyaktig kartlagt, men denne piercingen fikk faktisk sitt litt morsomme gjennombrudd i vår del av verdenen.

    Victoriatidens kvinner på 1800-tallet har historisk blitt ansett som kjedelige og lite åpne for nye motetrender, men faktisk var de noen av de første i Europa som bar denne piercingen.

    Ganske tidlig på dette århundret begynte disse modige kvinnene å pierce brystene sine. Motivasjonen var angivelig den flotte formen en brystpiercing ga brystvorten. Selvfølgelig var dette ikke noe man snakket om offentlig, men det var ekstremt populært, spesielt blant de finere kretsene i London.

    Imidlertid var ikke alle like begeistret for denne nye "trenden". For eksempel var landets leger forferdet over at kvinnene utsette kroppene sine for dette merkelige påfunnet, men kvinnene fortsatte ufortrødent. Denne anekdoten forteller også litt om menneskers ønske om å skille seg ut og være annerledes, som allerede eksisterte den gangen.

    Plassering

    Plasseringen avhenger mye av kjønnet til personen som skal bære den. En kvinne har vanligvis større brystvorter enn en mann, noe som gir bedre muligheter for å plassere piercingen i selve brystvorten. Hos menn er brystvorten mindre, og det kan derfor være nødvendig å pierce gjennom området bak brystvorten (areola).

    Den typiske plasseringen, uavhengig av kjønn, er ved bunnen av brystvorten i en horisontal posisjon. Den kan imidlertid gjøres både vertikalt og skrått hvis det er ønskelig.

    Det er viktig å ikke plassere piercingen bak brystvorten hos kvinner, da dette kan føre til komplikasjoner som for eksempel brystbetennelse.

    Hvis du lider av innsunkne brystvorter, kan piercingen bidra til å trekke brystvortene ut igjen, men sørg for å gå til en dyktig piercer som vet hva han/hun gjør, da feil plassering kan føre til brystbetennelse.

    Hvis du lider av innsunkne brystvorter, kan problemet ofte løses ved å få en brystvortepiercing. Mange kvinner velger denne løsningen i stedet for vanlig kirurgi, som ofte er svært kostbart.

    Hvis brystvorten din fortsetter å trekke seg inn, selv om du har fått en piercing i den, bør du konsultere pierceren din, da dette vanligvis resulterer i at smykket blir støttet ut på grunn av konstant trykk mot smykket.

    Hvis du har innsunkne brystvorter, vil sjansene for suksess øke hvis du bruker en bøyd stav, hovedsakelig fordi den minimerer trykket på piercingen. Helingstiden for en brystpiercing er 3-6 måneder.

     

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

     

    • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med følsomt vev rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med et produkt som frigjør store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer derfor alltid kun med titan, som er 100% nikkel-fritt og et ekstremt slitesterkt materiale.

    • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i helingsprosessen, eller hvis det er vedvarende press på smykket, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller et pannebånd som legger press på piercingen.

    Brystpiercing for kvinner

    Området kan blø i opptil 12 timer etter at piercingen er utført, men stopper vanligvis mye tidligere. Sørg for å bruke en ammeinnlegg eller lignende i BH-en for å beskytte den nye piercingen og BH-en. Det er viktig at BH-en ikke er for stram, da dette kan forlenge helingsprosessen og i verste fall føre til at piercingen blir avstøtt. Hvis den ikke heler skikkelig, kan du bytte til en stav, da dette ofte hjelper.

     

    Under menstruasjonen vil du ofte oppleve at piercingen blir mer øm enn normalt. Dette skyldes de hormonelle endringene i kroppen, som er helt normale under menstruasjonen. Etter menstruasjonen vil følsomheten i brystvorten gå tilbake til det normale.

     

    Brystpiercing og amming

    Mange kvinner bekymrer seg for om de kan amme etter at piercingen er utført. Brystvorten har omtrent 15-20 melkekanaler hvor melken strømmer ut, og en piercing blokkerer maksimalt 5 av disse kanalene.

    Det er derfor ikke noe problem å amme med en brystvortepiercing. Imidlertid bør du huske å fjerne smykket når du ammer, da det ellers kan føre til at en kule løsner og faller ned i barnets hals.

    Det har aldri blitt utført en rapport eller undersøkelse om amming og piercing, så all kunnskap om emnet er basert utelukkende på erfaring og sunn fornuft.

    Det er imidlertid viktig å merke seg at en piercing som blir avstøtt, kan danne arrvev som i ekstreme tilfeller kan blokkere mer enn de 5 melkekanalene. Dette kan unngås ved å fjerne et smykke som er i ferd med å bli avstøtt før det er helt ute av kroppen.

     

    Smykkevalg

    Vi piercer alltid med titan, da det ikke inneholder nikkel, noe mange mennesker dessverre utvikler allergi for. Samtidig er titan veldig slitesterkt, noe som betyr at smykket tåler vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger for å unngå allergier og infeksjoner. Det anbefales å bruke smykker laget av følgende materialer:

    - Kirurgisk stål

    - Titan

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.

     

    Du kan velge mellom mange forskjellige smykker, for eksempel:

    • Rett stav

    • Bøyd stav

    • Kulering

    • Endeløs ring

    • Hestesko

    Vi anbefaler en rett stav da den har en tendens til å helbrede mer rett opp. Imidlertid kan du trygt bruke de andre designene uten problemer.

    Det er viktig at smykket er laget av et godt materiale som tåler å være i en helbredende piercing. Vi bruker bare trygge materialer som titan, kirurgisk stål 316L, PTFE, osv.

    Hvis ønskelig og piercingen er ferdig med å hele, kan du utvide hullet slik at du kan bruke større smykker. Husk imidlertid å konsultere pierceren din før du begynner.

    Etterbehandling

    Det anbefales at du daglig renser den nye piercingen din med saltvannsløsning (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da denne blandingen ikke er ment for sårrensing.

     

    • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme nær piercingen.

    • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted uten mye plass, kan du med fordel bruke et stykke steril gasbind fuktet med saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt piercingen. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du i nødsfall bruke en liten, ren bomullspinne.

    • Tørk piercingen med et rent engangspapir, da håndklær osv. inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.


    Nesepiercing

    Nesepiercing

    Bakgrunn

    Nesepiercing har røtter i gamle tradisjoner, der den blant stammefolk symboliserte status. Andre steder ble den brukt for å drive onde ånder bort. I vår del av verden har den vanligvis vært en estetisk pyntegjenstand uten dypere betydning. Gjennom tidene har det vært mange ulike plasseringer for nesepiercing.

    En nesepiercing er omtrent like vanlig som en vanlig ørepiercing, og det er absolutt ikke uvanlig å møte folk med denne typen piercing. Den er utbredt i visse deler av verden og kan ha forskjellige betydninger, noe vi ikke vil gå nærmere inn på her.

    Plassering

    Den tradisjonelle nesepiercingen er plassert på nesevingen, enten på høyre eller venstre side. Hvor høyt den skal plasseres avhenger av den enkeltes anatomi, men vanligvis er det mange muligheter. Det er viktig å ta hensyn til individuell anatomi når du velger plassering. Ofte vil man lage en trekantet linje fra siden og spissen av nesen, og der hvor de to linjene møtes i midten, plasseres smykket.

    Alternative plasseringer:

    • Septumpiercing som er plassert i området under nesetippen, lik en tyrering. Denne piercingen krever erfaring, da den kan være vanskelig å få til å sitte riktig.

    • Earl/bridge-piercing er en piercing som plasseres øverst på neseryggen mellom øynene.

    Helingstiden for en nesepiercing er 3-6 måneder.

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen, eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller har feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon ved nye piercinger hvis de hygieniske prinsippene ikke følges, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerte og puss/væske fra piercingen.

    • Irri​​tasjonsbule: Irri​​tasjonsbuler er vanlige når du får en ny piercing, og små røde buler oppstår ofte i områder med delikat vev rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis du er i kontakt med produkter som frigjør store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi inkluderer kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer derfor alltid med titanium, som er 100% nikkel-fritt og et meget holdbart materiale.

    • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket er for lite, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i løpet av helingsprosessen, eller hvis det er vedvarende trykk på smykket i lengre tid, for eksempel hvis du alltid sover på samme side eller bruker en lue eller pannebånd som legger press på piercingen.

    Piercingen vil vanligvis være rød, øm og hoven de første ukene. Det kan også komme klar væske (sårvæske) fra piercingen. Dette er en naturlig del av helingsprosessen og bør ikke forårsake bekymring. Når den ikke lenger viser de nevnte symptomene, vil den betraktes som overfladisk grodd. Dette betyr ikke at den er fullstendig grodd, og du bør derfor ikke bytte smykke ennå.

    Gode råd

    • Unngå å berøre smykket

    • Dekk det med tape hvis du driver med kontaktsport som fotball, håndball, boksing, osv.

    • Unngå solarium og svømmebasseng/boblebad så lenge det heler

    • Unngå å berøre nesen

    • Unngå produkter som inneholder alkohol nær piercingen

    Smykkevalg

    Vi bruker alltid titanium til piercingen, da det ikke inneholder nikkel, noe som mange mennesker utvikler allergi mot. Samtidig er titanium svært holdbart, noe som betyr at smykket tåler vann og hyppig berøring. Vi anbefaler kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger for å unngå allergier og infeksjoner. Vi anbefaler smykker laget av følgende materialer:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller belagte smykker som for eksempel gullbelagt eller svart.

    For en nesepiercing kan du velge mellom følgende smykker:

    • Neseskrue som er det vanligste smykket. Den har en spesiell skrueform som sikrer at smykket sitter uten å falle ut hele tiden. På toppen av smykket kan det være en vanlig kule eller en sten.

    • Ring er også veldig populær, og det finnes ulike varianter som endeløse ringer og kuleringer, osv.

    • Hestesko er ikke så vanlig for nesefløyen, men brukes mer for septumpiercing. Du kan likevel velge denne typen hvis det er det du ønsker.

    Etterbehandling

    Det anbefales å rense den nye piercingen daglig med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør ikke bruke andre saltvannsprodukter som kontaktlinsevæske eller øyedråper, da disse ikke er egnet for sårrensing.

    • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme nær piercingen.

    • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted uten mye plass, kan du med fordel bruke et stykke steril gasbind fuktet med saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt piercingen. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du i nødsfall bruke en liten, ren bomullspinne.

    • Tørk piercingen med et rent engangspapir, da håndklær osv. inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.


    Øyenbrynspiercing

    Øyenbrynspiercing

    Bakgrunn

    En øyenbrynspiercing er en av de piercinger som av og til dukker opp. Den fikk sitt virkelige gjennombrudd hos punkbevegelsen på 80-tallet og ble mer mainstream på 90-tallet. Piercingen kan lages med et mangfold av forskjellige smykker og er en av de minst smertefulle piercinger du kan få.

    Plassering

    Det er mange muligheter når det gjelder plassering, men den mest vanlige plasseringen er i den ytterste tredjedelen av øyenbrynet. Den lages ofte loddrett med en liten vinkel til enten høyre eller venstre for å sikre det beste resultatet. Hvis den plasseres for langt ut, kan resultatet se klønete ut, og hvis den er laget med ring i dette området, vil ringen stå rett ut i luften. Hvis den er plassert riktig, skal ringen hvile på området.

    Mange mennesker, spesielt jenter, har smale øyenbryn. Hvis det er tilfelle, kan et mindre smykke brukes for å sikre jevn avstand mellom kulene og avstanden til starten av brynet på begge sider.

    En bøyd stav gir ofte det beste resultatet, da smykkets design følger anatomien godt og dermed reduserer trykket på det omkringliggende vevet.

    En øyenbrynspiercing kan også lages horisontalt. Vanligvis plasseres en horisontal øyenbrynspiercing rett over hårveksten, men det kan også plasseres i selve brynet. Det er også mulig å lage flere øyenbrynspiercinger ved siden av hverandre. Helingstiden for en øyenbrynspiercing er 2-3 måneder.

    Komplikasjoner

    Øyenbrynspiercingen har rykte for å gro ut lett, men faktisk er forekomsten ikke så stor hvis den lages med riktige smykker og plasseres riktig i områder der huden kan støtte vekten av smykket. Ofte vokser piercingen ut fordi smykket plasseres i områder der huden er for stram, eller på personer som ikke har nok hud til å støtte denne piercingen. Smykker som er for tunge for det delikate huden, eller smykker som ikke passer, som for eksempel en rett stav, vil ofte resultere i at piercingen vokser ut.

    Hvis huden er for stram i det området du ønsker piercingen plassert, bør du vurdere å få en annen piercing i stedet, spesielt hvis du er bekymret for å få arr i ansiktet.

    Øyenbrynspiercinger har rykte for å kunne lamme ansiktet. Den største nerven i området er trigeminalnerven, men de små nerveendene som ligger i nærheten, er ansvarlige for følelsen i området, ikke bevegelsen som historiene bygger på. For å treffe en av disse nervene må piercingen lages mye dypere enn normalt, og veldig nær nesen eller huden over pupillen. Av samme grunn piercer vi ikke på disse stedene. Hvis skade skulle oppstå, vil konsekvensen være nedsatt følelse i området, ikke lammelser.

    Det kan også oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen, eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller har feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon ved nye piercinger hvis hygieniske prinsipper ikke følges, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerte og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er vanlige når du får en ny piercing, og små røde buler oppstår ofte i områder med delikat vev rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis du er i kontakt med produkter som frigjør store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi inkluderer kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer derfor alltid med titan, som er 100% nikkel-fritt og et meget holdbart materiale.

     

    Smykkevalg

    Det optimale smykket er vanligvis 1,2 - 1,6 mm i trådtykkelse og 8-12 mm i lengde. Du kan selv finne riktig smykkestørrelse ved å måle avstanden mellom de to hullene og legge til 0,5 mm. Du bør imidlertid ikke bytte smykke før piercingen er helt grodd (vanligvis etter ca. 3 måneder). Deretter finnes det mange forskjellige muligheter for smykker du kan bruke.

    Det beste materialet å velge vil alltid være materialer godkjent etter ASTM-standarder, for eksempel titan og kirurgisk stål. Det kan imidlertid også være en fordel å bruke mer fleksible materialer som teflon eller PTFE, da disse ikke legger press på piercingen på grunn av sin lave vekt. Samtidig kan disse materialene følge kroppens bevegelser. Du bør unngå produkter som er belagt med for eksempel gull eller titan hvis du allerede har nikkelallergi. Hvis du har en tendens til å danne store arr, er ikke denne piercingen et godt valg, da den har en høy utstøtningsrate sammenlignet med andre piercinger.

    Når brynspiercingen din er helt grodd, kan du bytte smykket til et annet, men dette kan være vanskelig for noen. Ofte skyldes det at man dekker for synet når smykket skal byttes, men det kan også skyldes at speilbildet er omvendt.

    Det er ikke en god idé å bruke altfor store smykker, og det frarådes å strekke (utvide) brynspiercingen. Huden er rett og slett for sart til at dette kan anbefales. Bare de tykkeste øyenbrynene kan bære et stort smykke, og vi anbefaler å holde seg til størrelser på maks 1,2 mm.

     

    Aftercare

    Det anbefales å rense den nye piercingen din daglig med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er helt grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør ikke bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyendråper, da disse ikke er egnet for sårrensing.

     

    • Vask alltid hendene dine før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen din med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen din er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke et stykke sterilt gasbind fuktet med saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt piercing-smykket. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du i nødstilfeller bruke en liten, ren bomull


    Intim piercing

    Intimpiercing

    Bakgrunn

    Intimpiercing har en lang historie og det antas at den stammer fra Borneo, der mennene skulle ha en intimpiercing før kvinnene ville gi seg hen til dem. Intimpiercinger deles inn i 2 kategorier, avhengig av formålet:

    Piercing for synets skyld

    Er, som navnet tilsier, en piercing som primært er plassert for synets skyld. Den har liten eller ingen stimulerende funksjon verken for bæreren eller partneren. Et eksempel kan være en piercing i skamlippene.

    Stimulerende piercinger

    Er piercinger hvis formål er å stimulere bæreren eller partneren. Hvor mye og hvem de stimulerer avhenger av hvilken type piercing det er. For eksempel er en hood piercing svært stimulerende for kvinnen, men ikke nødvendigvis for partneren. Menn får oftere intimpiercinger for å stimulere partneren enn seg selv.

    Plassering og smykkevalg

    Prins Albert piercing

    Har fått navnet sitt etter en gammel engelsk konge som angivelig hadde en for å kunne kontrollere sin store penis i buksene, men det finnes ingen historisk dokumentasjon som bekrefter dette. Den ble først utført av Jim Ward, som mange anser som moderne piercingindustriens far, på 80-tallet. Jim Ward drev noen av de første moderne piercingstudioene i USA og er forfatteren av "Running The Gauntlet," en av de mest innflytelsesrike bøkene innen piercingindustrien.

    En Prins Albert Piercing lages gjennom urinrøret og kan utføres enten som en vanlig Prins Albert eller som en omvendt Prins Albert hvor ringen sitter på toppen av penishodet. Den primære hensikten er å stimulere mannens penis og partneren under samleie. Det kan brukes forskjellige typer smykker i denne piercingen, men det vanligste er å bruke en kulering eller hestesko i størrelsen 16 - 22 mm. Smykkets tykkelse bør være minst 1,6 mm, helst tykkere da det gir mer stimulering. Den leges raskt (vanligvis 4-6 uker) og er, i motsetning til hva folk tror, ikke spesielt smertefull å få utført.

    Klitoris / Hood piercing

    En klitorishettepiercing er en kvinnelig piercing som er plassert i huden som dekker klitoris. Den kan gjøres både loddrett og vannrett, avhengig av kundens ønsker, men den loddrette er klart mest populær da den gir mye mer stimulering enn den vannrette. De fleste kvinner har anatomi som tillater denne piercingen, men de som ikke har det, bør unngå å få den utført da det kan føre til unødvendige komplikasjoner.

    En profesjonell piercer vil inspisere området før piercingen utføres, og ofte gjøre en såkalt Q-tip-test for å vurdere plassen under huden. Dessverre oppnår ikke alle kvinner stimulering fra denne piercingen, selv om den er riktig plassert. Den vannrette versjonen er mer for synets skyld, men kan gi stimulering hvis klitoris har en viss størrelse.

    En hettepiercing kan utføres med enten en ring, en bøyd stav eller en rett stav. Det er svært viktig å velge riktig størrelse, som kan variere avhengig av kvinnens anatomi. Det er derfor lurt å rådføre seg med vårt kundeservice, som betjenes av erfarne piercere.

    Piercing i skamlippene

    Var svært populær for noen år siden, men er nå mindre populær enn mer stimulerende piercinger. Den kan plasseres både på de indre og ytre skamlippene, og utføres alltid med en kulering eller hestesko. De fleste kvinner velger å få den i den øvre delen av skamlippene da det kan være ubehagelig hvis de er plassert for langt ned, da de kan forstyrre når man sitter på en sofa eller en sal. Når du velger størrelse, måler du skamlippene og legger til ca. 0,5 - 1 mm i diameteren, men igjen anbefales det å konsultere vårt kundeservice bemannet av erfarne piercere.

    Piercing i pungen / piercing i penis skaft

    Ligner hverandre mye når det gjelder smykker og blir derfor beskrevet sammen. Denne typen piercing utføres nesten alltid med en kulering, og ofte utføres flere samtidig. De har ingen egentlig funksjon, men brukes utelukkende av estetiske årsaker. Det er viktig å være oppmerksom på god hygiene, da infeksjon her kan spre seg lett med ubehagelige komplikasjoner som resultat, spesielt hvis de er plassert nær endetarmen. Når den utføres på penisskaftet, kalles den ofte en frenum piercing, og en frenum ladder hvis det utføres flere etter hverandre.

    Komplikasjoner

    Komplikasjoner kan også oppstå hvis det blir infeksjon i piercingen, eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerte, og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med delikat vev rett rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med et produkt som inneholder store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi inkluderer kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi utfører derfor alltid piercing med titan, som er 100% nikkel-fritt og et svært holdbart materiale.

    Aftercare

    Det anbefales å daglig rense din nye piercing med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig leget.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da disse ikke er egnet for sårrengjøring.

    • Vask alltid hendene dine før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen din med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen din er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke et stykke sterilt gasbind fuktet med saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt piercing-smykket. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du i nødstilfeller bruke en liten, ren bomullspinne.

    • Tørk piercingen din med et rent engangspapir, da håndklær osv. inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen din.


    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her