X

  Trenger hjelp?

  Anti helix 


  Anti helix

  Bakgrunn

  En Anti helix har blitt svært populær de siste årene og kalles også en Helix Rod. Piercingen ble spesielt populær etter at et bilde av en trippel Anti helix ble viralt på internett. Den er teknisk vanskelig å lage, selv for en erfaren piercer. Husk derfor å kun få den laget av en profesjonell piercer.

  Plassering

  Anti Helix er en ørepiercing på den motsatte siden av der en vanlig helix piercing plasseres. Du kan lage flere på en gang hvis anatomi tillater det.

  Når den lages, tas det hensyn til hevelse i området, så du må regne med noen smykkeendringer/forkortninger før resultatet blir perfekt. Heletiden for en Anti helix er 3-6 måneder.

  Komplikasjoner

  Det kan imidlertid oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

  • Infeksjon: Er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig ettervern. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

  • Irritasjonsknopp: Irritasjonsknopper er svært vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med delikat vev rett rundt smykket.

  • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med produkter som inneholder store mengder nikkel. Symptomer på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Derfor piercer vi alltid kun med titanium, som er 100% nikkel-fritt og et svært slitesterkt materiale.

  • Trykksår: Kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, siden huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i forbindelse med legingen, eller hvis det er mye trykk på smykket over lengre tid, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller et pannebånd som legger press på piercingen.

  Smykkevalg

  Vi piercer alltid med titanium, siden det ikke inneholder nikkel, som dessverre mange mennesker utvikler allergi for. Samtidig er titanium svært slitesterkt, og det betyr at smykket tåler vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig bare å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergier og infeksjoner. Det anbefales å bruke smykker laget av:

  - Kirurgisk stål

  - Titanium

  - PTFE

  - Ekte gull

  - Niobium

  Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.

  Anti helix kan lages med følgende:

  • Rett stav

  • Ring

  • Labret

  • Bøyd stav

  • Hestesko

  Størrelse

  Ringer/Hestesko: Skal ofte være 6-10 mm i diameter og 0,8-1,2 mm i trådtykkelse. Jo mindre diameteren er, jo strammere sitter smykket rundt øret. Labret/Rett stav: Skal ofte være 6-8 mm i lengde og 1,2 mm i trådtykkelse.

  Ettervern

  Det anbefales at du daglig renser den nye piercingen din med saltvann, natriumklorid 0,9%, til den er helt grodd.

  Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske, øyendråper osv., da denne blandingen ikke er beregnet for sårrengjøring.

  • Vask alltid hendene dine før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

  • Rens piercingen din med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen din er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke en steril gasbind dyppet i saltvannsløsningen.

  • Fjern all puss rundt smykket. Sårvæske er en naturlig del av legingen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du nøye deg med en liten ren vattpinne.

  • Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, siden håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen din.

  Aksepterer

  Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her