Industrial piercing
Bakgrunn
En industrial piercing er en av de mest unike piercinger som finnes. En industrial piercing er en piercing i øret som går på tvers av øret. I virkeligheten er det faktisk to piercinger som er koblet sammen med et smykke. Den kalles også for en construction piercing. En industrial piercing kan være smertefull å få, hovedsakelig fordi det er to piercinger like etter hverandre. Imidlertid kan riktig teknikk og en skarp nål bidra til å redusere smerten. Den kan imidlertid være øm i en lang periode etter at den er laget.
Plassering
En industrial piercing bør helst plasseres så nøyaktig som mulig, og det er viktig å ta hensyn til hevelsen som ofte oppstår i området etter at piercingen er utført. Piercing i bruskvev kan være problematisk og er ofte en kilde til irritasjon og lang helingstid. Ved en industrial piercing utføres faktisk to piercinger i samme type vev, og derfor er det ganske åpenbart for de fleste at denne piercingen kan føre til problemer. Den kan plasseres horisontalt, skrått eller loddrett. Helingstiden er som for en helix, 3-6 måneder.
Komplikasjoner
Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:
-
Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.
-
Irritasjonsknute: Irritasjonsknuter er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde knutene oppstår ofte i områder med sensitivt vev rundt smykket.
-
Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med et produkt som frigjør store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer derfor alltid kun med titan, som er 100% nikkel-fritt og et ekstremt slitesterkt materiale.
-
Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i helingsprosessen, eller hvis det er vedvarende press på smykket, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller hodebånd som legger press på piercingen.
Smykkevalg
Vi piercer alltid med titan da det ikke inneholder nikkel, som mange mennesker dessverre utvikler allergi mot. Samtidig er titan ekstremt slitesterkt, noe som betyr at smykket tåler vann og hyppig berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger. Anbefalte materialer inkluderer:
- Kirurgisk stål
- Titanium
- PTFE
- Ekte gull
- Niobium
Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.
En industrial piercing er spesiell fordi du bare kan bruke smykker i en bestemt størrelse og form. Derfor er utvalget ikke så stort som for andre piercinger. Det er viktig at smykket du bruker, passer til øret ditt. Mange av våre modeller kommer i en standard størrelse som passer for de fleste, og noen modeller kan forkortes for de med små ører. Du bør ikke bytte smykket før piercingen er helt grodd.
Størrelse
Vi anbefaler alltid å måle øret før du kjøper nye smykker, da størrelsen på ørene varierer fra person til person. Størrelsene er veiledende basert på typiske mål for industrial piercinger. Du kan finne lengden til din industrial piercing ved å måle avstanden mellom de to piercinghullene.
Lengden bør vanligvis være fra 32-38 mm og tråddiameteren 1,6 mm.
Etterbehandling
Det anbefales at du daglig renser den nye piercingen din med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig grodd.
Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.
-
Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som ikke bør komme i nærheten av piercingen.
-
Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke en bit sterilt gasbind fuktet med saltvannsløsning.
-
Fjern all puss rundt piercingen. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du i nødsfall bruke en liten, ren vattpinne.
-
Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, da håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.