X

  Rook-piercing

  Bakgrunn

  En rook-piercing er virkelig populær for øyeblikket, og det er også morsomt å ha. Dette er fordi det er en piercing med mange forskjellige smykkevalg. Du kan for eksempel bruke ringer, hestesko, og spesielt bøyde staver til denne flotte piercingen.

  Plassering

  Rook-piercing er en piercing som sitter i den øverste bøyen rett over øret. Ikke alle har denne bøyen, så det er ikke en piercing som alle kan få.

  Rook-piercingen går gjennom bruskvev og kan derfor ta tid å gro helt. Sørg for å bytte smykket først når det er helt grodd. Groingstiden er 6-12 måneder. Dette skyldes at bruskpiercinger, som andre bruskpiercinger, har forskjellige helingshastigheter, og derfor grodd i forskjellige faser som ikke alltid passer sammen. Det er derfor viktig at du følger retningslinjene du får etter at piercingen er utført.

  Komplikasjoner

  Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen, eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale, eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

  • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

  • Irritasjonsknute: Irritasjonsknuter er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde knutene oppstår ofte i områder med sensitivt vev rundt smykket.

  • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med et produkt som frigjør store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer derfor alltid kun med titan, som er 100% nikkel-fritt og et ekstremt slitesterkt materiale.

  • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i helingsprosessen, eller hvis det er vedvarende press på smykket, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller hodebånd som legger press på piercingen.

  Smykkevalg

  Vi piercer alltid med titan da det ikke inneholder nikkel, som mange mennesker dessverre utvikler allergi mot. Samtidig er titan ekstremt slitesterkt, noe som betyr at smykket tåler vann og hyppig berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger. Anbefalte materialer inkluderer:

  - Kirurgisk stål

  - Titan

  - PTFE

  - Ekte gull

  - Niobium

  Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.

  Den lages vanligvis med en bøyd stav, men kan også lages med andre piercingsmykker som for eksempel

  • Ring

  • Hestesko

  • Bøyd stav

  Størrelse

  Vi anbefaler alltid å måle øret før du kjøper nye smykker da størrelsen på øret kan variere betydelig fra person til person. Størrelsesanbefalinger er omtrentlige basert på typiske mål for Helix-piercinger.

  Ring/hestesko: Bør vanligvis ha en diameter på 6-10 mm og en trådtykkelse på 0,8-1,2 mm.

  Bøyd stav/rett stav: Bør vanligvis være 6-8 mm i lengde og 1,2 mm i trådtykkelse.

  Etterbehandling

  Det anbefales at du daglig renser din nye piercing med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig grodd.

  Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

  • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som ikke bør komme i nærheten av piercingen.

  • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted uten mye plass, kan du bruke et stykke sterilt gasbind fuktet med saltvannsløsningen.

  • Fjern all puss rundt piercingen. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du forsiktig bruke en liten, ren vattpinne.

  • Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, da håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.

  Aksepterer

  Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her