X

    Trenger hjelp?

    Vanlig ørering


    Vanlig ørering

    Bakgrunn

    En piercing i øret er kjent over hele verden og er en svært populær form for smykke blant kvinner og menn. Opprinnelig har øreringen vært brukt som beskyttelse mot onde ånder, og på kontinenter som Afrika og Amerika var øreringer en enkel måte å indikere hvilken stamme eller religion man tilhørte.

    Plassering

    En vanlig ørering, også kjent som øreflippiercing, kan plasseres over hele øreflippen. Denne typen piercing skaper sjelden store problemer for bæreren, da øreflippen er et takknemlig sted å pierce, og den leges nesten alltid problemfritt.

    Heletiden for en vanlig ørering er: 2-4 måneder. Den leges i ett lag og har samtidig et stort nettverk av blodårer - alt dette er faktorer som er viktige for legingen av en piercing.

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller er i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Infeksjon er en vanlig komplikasjon ved nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig ettervern. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsknopp: Irritasjonsknopper er vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med delikat vev rett rundt smykket.

    • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis man er i kontakt med produkter som inneholder store mengder nikkel. Symptomer på nikkelallergi kan inkludere kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Derfor piercer vi alltid med titanium, som er 100% nikkel-fritt og et svært slitesterkt materiale.

    • Trykksår: Kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, siden huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i forbindelse med legingen, eller hvis det er mye trykk på smykket over lengre tid, for eksempel hvis man alltid sover på samme side eller bruker en lue eller et pannebånd som legger press på piercingen.

    Ørepistol

    Det er dessverre mange som fremdeles velger å lage, eller få laget, ørepiercinger med en ørepistol.

    En ørepistol hører ikke hjemme på et profesjonelt piercingstudio, og hvis de bruker en på ditt studio, bør du finne et annet sted å bli piercet.

    En ørepistol kan ikke fullstendig steriliseres, noe som betyr at du utsettes for en stor smittefare, siden det dermed kan overføres blodrester og lignende mellom hver kunde i butikken.

    Samtidig er det nesten umulig å lage en piercing vinkelrett med en ørepistol. Dette betyr at du nesten alltid ender opp med en skjev piercing, som på grunn av denne "skjevheten" kan forårsake problemer og unødvendig irritasjon.

    Ørepistoler lager også et større hull enn vanlige piercenåler gjør, og fører derfor ofte til unødvendig arrdannelse rundt smykket.

    Det er viktig å huske at jo mer stresset piercingen din blir, jo større er sjansen for at kroppen din vil støte den ut.

    Smykkevalg

    Vi piercer alltid med titanium, siden det ikke inneholder nikkel, som dessverre mange mennesker utvikler allergi for. Samtidig er titanium svært slitesterkt, og det betyr at smykket tåler vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig bare å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergier og infeksjoner. Det anbefales å bruke smykker laget av:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart.

    Etterbehandling

    Det anbefales at du daglig renser den nye piercingen din med saltvann, natriumklorid 0,9%, til den er helt grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske, øyendråper osv., da denne blandingen ikke er ment for sårrengjøring.

    • Vask alltid hendene dine før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen din med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen din er plassert på et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke en steril gasbind dyppet i saltvannsløsningen.

    • Fjern all puss rundt smykket. Sårvæske er en naturlig del av legingen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du nøye deg med en liten ren vattpinne.

    • Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, siden håndklær og lignende inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen din.

    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her