X

    Trenger hjelp?

    Leppepiercing


    Leppepiercing

    Bakgrunn

    Leppepiercinger er svært populære og kan komme i mange forskjellige varianter, inkludert Monroe, Medusa og Vertical lip. Den har blitt kritisert på grunn av risikoen for skade på tenner og tannkjøtt, så det er viktig at de alltid utføres av en profesjonell piercer som har full kontroll over riktig plassering. De har blitt laget i flere hundre år rundt om i verden, men de første leppepiercingene ble sett i de søramerikanske kulturene og ble kalt Tembetá.

    Plassering

    Man kan i prinsippet plassere en leppepiercing mange steder i området rundt leppene, men hensyn må tas til individets anatomi.

    De forskjellige leppepiercingene kalles:

    • Labret: En ring eller labret (stein) plassert under leppene i midten.

    • Monroe: En Labret plassert på høyre side over leppene (som Marilyn Monroes skjønnhetsflekk).

    Komplikasjoner

    Det kan oppstå komplikasjoner hvis det blir infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller i feil størrelse. Mulige komplikasjoner inkluderer:

    • Infeksjon: Er en vanlig komplikasjon med nye piercinger hvis man ikke følger hygieniske prinsipper, for eksempel å berøre smykket mye eller ikke utføre riktig ettervern. Symptomer på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerter og puss/væske fra piercingen.

    • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er svært vanlige når man får en ny piercing, og de små røde kulene dukker ofte opp i områder med følsomt vev like rundt smykket.

    En korrekt utførelse av en dyktig piercer kan imidlertid redusere risikoen for skader på tenner og tannkjøtt. Som regel skyldes det en skjev vinkel at smykket sliter på tennene. Vær derfor oppmerksom på at smykket hviler på tannkjøttet i stedet for å skjære. Hvis du er usikker på om piercingen sitter riktig, kan du oppsøke en anerkjent piercer for en profesjonell vurdering.

    Smykkevalg

    Vi piercer alltid med titan, da det ikke inneholder nikkel, som dessverre mange mennesker utvikler allergi mot. Samtidig er titan svært slitesterkt, noe som betyr at smykket fint kan tåle vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig bare å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergier og infeksjoner. Det anbefales å bruke smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titan

    - PTFE

    - Ekte gull

    - Niobium

    Hvis du tidligere har hatt problemer med allergi eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belagt, for eksempel gullbelagt eller sort.

    Du kan bruke nesten alle varianter av smykker til leppepiercingen din, for eksempel kan du bruke:

    • Labret

    • Ringer

    Det finnes mange forskjellige varianter av materialer som kan brukes, og spesielt materialer som PTFE er populære fordi det er fleksibelt og derfor reduserer slitasje på tennene. Men i bunn og grunn avhenger mye av hvor godt piercingen er plassert, og her kan vi garantere deg et godt resultat hver gang.

    Ettervern

    Det anbefales at du daglig renser den nye piercingen din med saltvannsløsning (natriumklorid 0,9 %) til den er helt grodd.

    Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter, som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da denne blandingen ikke er beregnet for sårrengjøring.

    • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

    • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger om dagen. Hvis piercingen er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke en steril gazeklut fuktet med saltvannsløsningen.

    Gode råd for en ny leppepiercing

    • Ikke berør piercingen,

    • Rens både utvendig og innvendig med saltvann - morgen og kveld,

    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her