X

    Navlepiercing Smykker

    Navlepiercing

    Er en av de mest vanlige Piercinger i den vestlige verden. Det er samtidig også en av de piercinger, hvor du kan finne det største utvalget av smykker. Som med alle andre piercinger, er det viktig at du ikke går på kompromiss med kvaliteten - spesielt mens piercingen leges. Akkurat i helingsprosessen er din nye piercing ekstra mottakelig for komplikasjoner, som for eksempel utvikling av nikkelallergi, betennelse, avstøtning osv. Så sørg for å velge smykker som samsvarer med våre anbefalinger.

    Historie

    Til tross for at den har eksistert i mange hundre år - og tidligere ofte var et symbol på erotikk, ble den virkelig mainstream etter at Naomi Campbell poserte på catwalken med en ny piercing i navlen. Dette er en såkalt estetisk piercing, det vil si en piercing uten stimulerende formål, men kun for dekorasjon. Tidligere var den faktisk ganske populær blant menn, men i dag er det hovedsakelig yngre kvinner som får den utført. Det finnes et hav av design, materialer, farger osv. som du må vurdere når du velger smykket ditt. Vi vil prøve å guide deg gjennom alternativene nedenfor.

    Hvilke navlepiercing smykker skal du velge?

    Dette er nok den piercingen som det lages flest smykkedesign for. Samtidig er den også kjent for å kunne skape problemer hvis den ikke passes korrekt. En av de store misforståelsene er helingstiden, som faktisk er lengre enn mange tror. Den er laget relativt dypt og i et meget bevegelig område, derfor strekker helingstiden seg vanligvis over minimum 6 måneder. Det er ekstremt viktig at du ikke bytter smykket i helingsperioden, da dette ofte fører til irritasjon og en potensiell risiko for at smykket vokser ut. Hvis ditt opprinnelige smykke går i stykker, er det en god idé å få pierceren din til å bytte det til et nytt.

    Nedenfor finner du en kort forklaring på hva du bør se etter når du velger et smykke, samt en presentasjon av de ulike designene.

    Navlepiercing smykker med anheng

    Et smykke med anheng er kanskje det mest solgte smykket, men det bør kun brukes i piercingen når den er fullstendig leget. Smykket med anheng er tyngre enn det uten og kan føre til skjev heling av piercingen hvis det brukes mens den fortsatt leges. Derfor bør du kun vurdere et smykke med anheng når piercingen din er fullstendig leget. Dessverre blir mange kunder feilinformert om helingstider og riktig smykkevalg. Dette kan dessverre ofte føre til komplikasjoner som for eksempel betennelse og til slutt føre til at smykket støtes ut. Det er derfor en god idé å sjekke nøye om informasjonen du får fra pierceren din er korrekt. Hvis du er i tvil, kan du alltid kontakte oss - vi har erfarne piercere tilknyttet - enten via chat eller e-post.

    Navlepiercing smykker uten anheng

    Når den utføres, er det viktig at et smykke uten anheng brukes, da det vil øke sjansene for vellykket heling. Et anheng på smykket kan trekke piercingen skjevt eller sette seg fast i klærne. Jo mer irritasjon piercingen utsettes for, desto større er sjansen for at smykket til slutt vokser ut. Smykker uten anheng er enkle å ha i og sitter heller ikke fast i klærne på samme måte som et smykke med anheng kan gjøre. Av samme grunn er det et åpenbart valg som startsmykke.

    Smykker som kan brukes mens din navlepiercing leges

    Det er viktig at du lar startsmykket ditt sitte i til piercingen er fullstendig leget. Dette skjer vanligvis etter omtrent 6 måneder, men av og til kan det ta opp til 1 år. Hvis det er rødt, ømt og irritert ofte under helingsprosessen, kan det også forlenge helingstiden betydelig. Det er derfor også strengt forbudt å bruke smykker med anheng i løpet av helingsprosessen - i siste instans kan det føre til at smykket vokser ut. Når det gjelder valg av materiale, bør du alltid holde deg til ASTM-godkjente materialer som for eksempel titan, kirurgisk stål, niobium osv. Bruk aldri produkter med belegg så lenge piercingen fortsatt leges. Riper eller skarpe kanter på smykket kan også irritere piercingen. Derfor er det viktig å inspisere smykket med jevne mellomrom. Dette gjøres best ved å forsiktig (og med rene hender) bevege smykket opp og ned og fra side til side. Merk at du ikke trenger å fjerne smykket fra kroppen for å inspisere det. Hvis piercingen blir irritert av smykket, kan det i verste fall føre til at smykket støtes ut av kroppen - noe du sikkert ikke er interessert i når du er glad i din navlepiercing. Det er imidlertid vanlig at det vil være slitasje på smykket, da det blir slitt av å være i kroppen.

    Hvilken størrelse navlepiercing smykke skal jeg bruke?

    En perfekt utført piercing har målene 1,6 mm i tykkelse og 10 mm i lengde. Derfor er nesten alle våre smykker produsert i denne størrelsen. Dessverre kan du som kunde oppleve dårlig utført arbeid eller en piercing som av en eller annen grunn beveger seg sakte ut av kroppen. Derfor kan det være nødvendig for deg å bruke et smykke som er mindre enn standardstørrelsen. Vi streber alltid etter å ha et bredt utvalg av smykker i butikken vår, og har derfor også modeller i alternative størrelser. I tillegg kan mange av våre modeller forkortes ved å kjøpe en løs stav. Alternativt kan du også velge å bygge ditt eget smykke ved hjelp av løse deler. Mulighetene er mange, men hvis du er i tvil, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice via e-post.

    Billige smykker trenger ikke være et tegn på dårlig kvalitet

    Hos oss selger vi smykker til langt under den normale prisen, og dette kan selvfølgelig utløse noen advarselsklokker. Du vil sikkert også høre andre fraråde deg å kjøpe så rimelige smykker. Kanskje tror du at det går på bekostning av kvaliteten. La oss slå fast med det samme; du trenger ikke å bekymre deg. Vi går ikke på akkord med kvaliteten!

    Når et smykke selges i et lite land som Danmark, har det vanligvis byttet hender et par ganger på vei fra fabrikken til deg. Dette er en helt normal forretningspraksis for en stor del av produktene som selges i Danmark - og dette gjelder ikke bare for piercingsmykker. Hos oss produseres de fleste produktene selv, noe som betyr at det ikke er flere ledd mellom fabrikken, oss og deg som kunde. På den måten kan vi selge til ekstremt lave priser uten at det går på bekostning av kvaliteten på smykkene. Faktisk kan det være en fordel for deg, fordi vi selv kan kontrollere alle prosessene smykket går gjennom under produksjonen. For eksempel er alle våre belagte smykker behandlet med PVD, noe som absolutt ikke er standard andre steder. Å ha smykket PVD-behandlet betyr at det er lagt en ekstra beskyttende film over fargen, som gir smykket større motstand mot slitasje. Vi kan også kontrollere at materialene vi oppgir smykket er laget av, faktisk er korrekt oppgitt.

    Litt om hvordan den lages, samt hvilke problemer du kan støte på

    Den kan lages både med og uten tang. Metoden avhenger helt av den enkelte piercers preferanse. Vi har valgt å alltid bruke tang i våre studier - vi synes nemlig at det gir både pierceren og kunden større sikkerhet. Før piercingen utføres, sjekkes navlens anatomi - dette har stor betydning for valg av plassering, spesielt hvis kunden har en asymmetrisk navle. Kunden vurderes også med hensyn til kroppssammensetning; hvis for eksempel kunden planlegger å gå ned i vekt snart, kan dette endre magens anatomi - og dermed piercingens plassering. Det er derfor veldig viktig at du føler at pierceren din er tilgjengelig for samtale og ikke bare vil bli ferdig med oppgaven. Pierceren din vil starte med å forberede instrumentene og steriliserte smykker som han eller hun skal bruke. Huden der piercingen skal utføres, rengjøres. Når den perfekte plasseringen er funnet, markeres det med to prikker som peilepunkter for inngangs- og utgangshullene. Huden holdes fast med tangen, og nålen føres raskt gjennom huden, før smykket erstatter den. Til slutt rengjøres huden igjen, og den nye piercingen pakkes inn i plaster. Vi anbefaler at du lar plasteret sitte i de neste timene for å unngå å få blod på klærne dine.

    Oftest forekommende problemer

    Det er ofte komplikasjoner forbundet med piercingen - spesielt hvis den ikke pleies riktig. Det er mange forskjellige typer komplikasjoner, og det vil være vanskelig å gjennomgå dem alle. Men her nevnes de mest vanlige:

    Betennelse oppstår når en mikroorganisme trenger inn i piercinghullet og forårsaker en infeksjon. En infeksjon er sjelden farlig og bør ikke føre til at smykket fjernes som det første. Navlepiercingen din er plassert på et utsatt sted der den ofte er i kontakt med klær eller utsatt for friksjon. Derfor kan du fra tid til annen oppleve at den blir irritert. Imidlertid kan dette løses i 95% av tilfellene ved å rense med varmt saltvann flere ganger om dagen til du merker at infeksjonen avtar. Hvis dette ikke hjelper, bør du kontakte pierceren din for råd og veiledning.

    For hyppig rengjøring er også et problem vi ofte opplever i våre studier, og det er faktisk en stor kilde til irritasjon av piercingen. Huden må få tid og ro til å leges, samtidig som den må holdes ren slik at det ikke kommer bakterier i såret. Hvis det rengjøres for mye, får ikke huden hvile, og det vil ofte irritere huden, og dermed kroppen, som kan velge å støte ut smykket på grunn av dette. Sørg derfor for å rense maksimalt 2-3 ganger om dagen mens piercingen leges. Rens gjerne 3-4 ganger hvis det er betent.

    Rengjøring med alkoholbaserte produkter er et stort problem og bygger på en misforståelse. Tidligere rådet gullsmeder kunder som fikk skutt øredobber til å rense med hydrogenperoksid. Den rådgivningen henger dessverre fortsatt igjen. Hydrogenperoksid og andre sterke produkter ødelegger de nye hudcellene og dermed kroppens evne til å leges. Hvis kroppen stoppes i helingsprosessen for mange ganger, vil den ofte velge å støte ut smykket. Rens derfor aldri piercingen din med alkoholbaserte produkter.

    For mye skiftende smykker kan også irritere piercingen. Du bør alltid la ditt startsmykke sitte i de første 6-8 månedene - også selv om det klør. Det er viktig å unngå å bytte smykket mens det leges, da dette øker risikoen for komplikasjoner.

    Problemer med valg av smykker

    Smykket blir aldri sittende i. Det er mange årsaker til at smykket aldri blir sittende i, men en av de vanligste er at smykket ikke er langt nok, og at piercingen derfor trekker smykket skjevt. Hvis smykket har anheng, kan dette trekke piercingen skjevt. Denne risikoen er spesielt stor hvis du ikke passer på å velge riktig smykkedesign.

    Smykket sitter godt i, men det stikker ut av navelen. Dette skyldes ofte at piercingen har beveget seg sakte ut av kroppen. En årsak til dette kan være at det er brukt et smykke med anheng i piercingen før den har helet ordentlig. En annen årsak kan være at piercingen ikke er utført dypt nok. Hvis smykket stikker ut av navelen, kan det føre til at det setter seg fast i klærne og dermed blir trukket ytterligere ut av kroppen. Hvis du opplever dette problemet, bør du kontakte pierceren din for å få råd.

    Små humper rundt smykket er også noe vi ofte ser i våre studier. Det er vanligvis et tegn på betennelse, men kan også skyldes smykket som irriterer huden. Hvis du opplever dette problemet, bør du følge rådene gitt tidligere om rengjøring med saltvann og unngå å bytte smykket mens piercingen leges.

    Hevelse er en normal reaksjon på en piercing og kan vare i noen dager. Hvis piercingen er svært hevet, kan det indikere en infeksjon, og du bør kontakte pierceren din for råd.

    Utslett kan oppstå som en reaksjon på smykket eller rengjøringsmiddelet som brukes. Hvis du opplever utslett rundt piercingen, bør du kontakte pierceren din for å finne ut av årsaken og få riktig behandling.

    Hvis du opplever noen av disse problemene eller har andre bekymringer angående din navlepiercing, bør du alltid kontakte en profesjonell piercer eller helsepersonell for råd og veiledning. Å ta vare på din navlepiercing på riktig måte i løpet av helingsperioden er viktig for å unngå komplikasjoner og nyte en vakker og sunn piercing.

    Hvordan ta vare på din navlepiercing

    Rengjør piercingen daglig: Rengjør piercingen med en saltoppløsning (sterilt saltvann) to til tre ganger om dagen i løpet av helingsperioden. Du kan lage en saltoppløsning ved å blande 1/4 teskje salt med en kopp varmt vann. Dypp en ren q-tips eller gasbind i løsningen og forsiktig rengjør rundt piercingen. Unngå å bruke alkohol, hydrogenperoksid eller andre sterke kjemikalier, da dette kan irritere huden.

    Unngå å berøre piercingen unødvendig: Unngå å røre piercingen med skitne hender, og unngå å vri eller vrikke på smykket. Dette kan introdusere bakterier og forårsake irritasjon eller infeksjon.

    Unngå å bytte smykket tidlig: La det opprinnelige startsmykket sitte i piercingen i minst 6-8 uker eller så lenge pierceren anbefaler. Å bytte smykket for tidlig kan forstyrre helingsprosessen.

    Unngå svømming i klorvann eller saltvann: Unngå å bade i klorvann eller saltvann i løpet av helingsperioden, da dette kan irritere piercingen. Hvis du må svømme, bør du dekke piercingen med en vanntett bandasje.

    Unngå stramt eller gnistrende klær: Unngå å ha på deg klær som kan gni eller presse mot piercingen. Løse og pustende klær er best for å unngå irritasjon.

    Hold området tørt: Etter rengjøring, sørg for at området er helt tørt. Fuktighet kan bidra til irritasjon og infeksjon.

    Oppsummering

    Å ta vare på en ny navlepiercing krever tålmodighet og riktig pleie. Det er viktig å følge rådene fra din profesjonelle piercer og sørge for å holde piercingen ren og fri for irritasjon. Hvis du opplever noen problemer eller bekymringer, bør du alltid kontakte en profesjonell piercer eller helsepersonell for veiledning. Med riktig omsorg kan du nyte din vakre navlepiercing i mange år fremover.

    Merk: Denne artikkelen gir generell informasjon om omsorg for navlepiercinger, men det er viktig å merke seg at individuelle erfaringer kan variere. Alltid følg rådene fra din profesjonelle piercer og konsulter helsepersonell hvis du har spesifikke helseproblemer eller bekymringer.

    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her