X
    Betal med kredittkort Betal med kredittkort Betal med kredittkort Betal med kredittkort Betal med kredittkort Betal med kredittkort Betal med kredittkort Betal med kredittkort

    Trenger hjelp?

    Dermal

    4 stilarter fundet

    Filtrer etter:

    Dermal Piercing

    Dermal-ankre ble oppfunnet av Ben fra House of Color i Colorado Springs i USA. De ble oppfunnet som et alternativ til de mer vanlige overflatepiercingene.
    Hele sin levetid har dermaler vært en kilde til debatt, også her i Danmark. De ble midlertidig forbudt i 2008, spesielt på grunn av en artikkel fra DR.
    De er imidlertid senere blitt fullstendig lovlige igjen.

    Her er et brev fra Helsedirektoratet som samtidig gir en godkjenning av dermaler i Danmark.

    "Det fremgår av merknadene til autorisasjonslovens (lovbekjentgjørelse nr. 877 av 4. august 2011) § 74, at bestemmelsen oppregner hvilke typer behandlinger som er forbudt for ikke-leger å utføre. Dermed definerer bestemmelsen hvilke behandlinger det er forbeholdt leger å utføre. Ifølge bestemmelsen er det forbeholdt leger å utføre operasjoner. Kjerneområdet for de kirurgiske spesialistene er selvfølgelig å utføre operative inngrep som utføres med terapeutisk formål.
    Videre fremgår det av merknadene til autorisasjonslovens § 74 at det i forbindelse med visse mindre inngrep, hvor det hovedsakelig er snakk om gjennombrytning av huden, legges vekt på at det dreier seg om et inngrep uten terapeutisk formål. Tatovering, arrmønstring og piercing kategoriseres som kroppspynt og regnes derfor ikke som operative inngrep i bestemmelsens forstand og kan derfor utføres av hvem som helst i henhold til de regler som måtte være fastsatt, for eksempel lov nr. 194 av 8. juni 1966. Hvis et inngrep uten terapeutisk formål er mer omfattende enn den nevnte gjennombrytningen av huden, anses det som et operativt inngrep i bestemmelsens forstand og er derfor forbeholdt leger å utføre.
    Det er dermed to faktorer som må tas i betraktning ved vurderingen av om det dreier seg om et operativt inngrep som er forbeholdt leger å utføre: for det første om inngrepet utføres med terapeutisk formål eller ikke, og for det andre størrelsen på inngrepet.
    Som det fremgår av merknadene til autorisasjonsloven, regnes vanlig piercing, inkludert ørepiercing, navlepiercing osv., ikke som et operativt inngrep, da det utføres uten terapeutisk formål og inngrepet har en størrelse som gjør at det kan betegnes som mindre.
    Når det imidlertid dreier seg om ekstreme kroppsdekorasjoner, inkludert deling av tunge og penis, innsetting av implantater under huden osv., dreier det seg om et operativt inngrep, selv om inngrepet utføres uten terapeutisk formål, siden inngrepet er av en slik art at det kun ville være forsvarlig at inngrepet ble utført av en lege.
    Helsedirektoratet skal imidlertid bemerke at det er tvilsomt om en leges utførelse av et slikt inngrep vil være forenlig med legevirksomheten. Det er derfor grenser for hvilke former for behandling en lege kan utføre, selv om en pasient har samtykket til inngrepet. Disse grensene fremgår nærmere av straffelovens generelle bestemmelser og kravene til autorisasjon.
    Deretter er det inngrep som befinner seg mellom vanlig piercing og ekstreme kroppsdekorasjoner, de såkalte dermal-ankre. Inngrepet utføres uten terapeutisk formål, og størrelsen på innsatsen av dermal-ankre varierer.

    HVORDAN LAGES EN DERMAL-ANKER

    Plassering
    Denne piercingen kan plasseres nesten hvor som helst på kroppen hvor det er nok hud. De eneste stedene der det ikke er mulig, er steder som for eksempel øyelokk osv.
    Ellers bør du tenke deg godt om før du velger et sted, spesielt utsatte steder som for eksempel fingre, da de ofte er i kontakt med mange ting og derfor medfører høy risiko for infeksjoner.
    Det er også mulig å lage spesifikke mønstre med dermal-ankre - i virkeligheten er det bare fantasien som setter grenser.

    Prosedyre
    Før den lages, skal området desinfiseres med egnete produkter. Når området er helt rent, lages et merke med en steril engangspenn.
    Dermis (huden) løftes deretter forsiktig, og huden gjennombrytes med en liten nål for å lage plass til smykket. Det lages en liten lomme under huden i hver sin retning på en dybde som tilsvarer stedet der nålen går fra å være åpen til lukket. Deretter føres disken inn under huden i en vertikal vinkel mot huden, med den lange enden av dis ken først. På den måten kan smykket vris inn slik at det sitter stramt.

    Hele prosedyren tar vanligvis mindre enn 30 sekunder, og er faktisk et langt mindre inngrep enn en vanlig piercing. Imidlertid kan det være litt utfordrende å utføre det, spesielt på utsatte steder som for eksempel kløften mellom brystene.
    Etter at piercingen er utført, rengjøres huden på nytt, og deretter dekkes smykket med et sterilt plaster.

    Valg av smykke
    Grunnsteinen i en dermal er basen på smykket, og denne kan hverken sees eller byttes ut. Det som kan sees, er smykket som skrus ned i basen, og dette smykket kan byttes ut. Det finnes mange forskjellige design, men de kan vanligvis bare byttes ut etter at piercingen har grodd helt (typisk etter 4 måneder).

    HVA DU KAN FORVENTE ETTER AT DEN ER UTFØRT

    De første ukene
    De første ukene etter piercingen kan den være øm og rød, og det kan lekke væske. Dette er helt normalt, og faktisk er plagene med denne piercingen ofte mindre enn ved mer tradisjonelle piercinger.
    Det er viktig å passe godt på den de første ukene, da den er mer sårbar i denne perioden. Alternativt kan du dekke den til med et plaster hver gang du sover eller driver med kontaktsport som håndball eller fotball, osv.

    Når kan jeg bytte ut smykket?
    Når piercingen har grodd helt, kan du bytte ut smykket med et annet. Vær imidlertid oppmerksom på at det er en viss risiko hver gang du bytter smykker i din dermal, så bytt kun hvis det er helt nødvendig.

    Gode råd
    Unngå svømmehaller og boblebad mens overflaten leges (vanligvis 3-4 uker).
    Vær forsiktig når du tar av og på klær.
    Hvis du regelmessig må gjennomgå MR-skanninger, er en dermal kanskje ikke en god idé, da sykehuset ofte krever at den fjernes.
    Unngå å berøre smykket.
    Hvis dermalen blir betent, er det viktig å rengjøre med saltvann flere ganger om dagen.
    Tenk alltid på hva dermalen kommer i kontakt med, spesielt hvis den er plassert på fingrene.

    FREMTIDEN MED DIN DERMAL PIERCING

    Hva om du angret?
    Hvis du angret, kan den fjernes. Ofte kan den enkelt fjernes, men noen ganger kan det være nødvendig å lage et mikroskopisk hull for å fjerne smykket.

    Når den skal lirkes ut, er det viktig man finner den korte delen av disken og presser den mot huden slik at den til slutt spretter ut.

    Komplikasjoner
    En dermal kan, på samme måte som en vanlig piercing, risikere å bli støtt ut. Faktisk er den mer utsatt, da den sitter på utsatte steder, spesielt fingrene. Derfor er det viktig at kunden er informert om eventuelle risikoer før piercingen utføres.
    God hygiene og omtanke vil imidlertid for det meste sikre en vellykket prosess.

    Arvæv
    Mange kunder bekymrer seg for arrdannelse, og det er ikke uten grunn. Dessverre er det mange som fortsatt utfører denne piercingen med utstyr som normalt brukes for å ta biopsier, noe som kun er forbeholdt leger og derfor ulovlig. I tillegg til å være ulovlig for en piercer, er det også et inngrep som fjerner huden i stedet for å skyve den (som når man bruker nål). Derfor kan det være en risiko for arrdannelse, da huden må regenerere seg selv.

    Hos oss utfører vi kun dermaler på godkjent måte med en vanlig piercingnål. Denne prosedyren er både trygg og minimerer samtidig risikoen for arrdannelse. Selv om den fjernes, vil arrvevet minne om det du får etter vannkopper.

    Aksepterer

    Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her