X

  Helix piercing

  Bakgrunn

  En helix piercing er den nest mest vanlige ørepiercingen etter den vanlige øreflip-piercingen i vår del av verden. I løpet av de siste tiårene har denne piercingen blitt utrolig populær, spesielt blant unge jenter, og den kan også ses på store stjerner som Rihanna og Miley Cyrus.  Plassering

  En helix piercing utføres på utsiden av den øverste øreflippen. Den kan plasseres på mange forskjellige steder langs øreets kant, noe som gjør den til en av de mest allsidige ørepiercingene.

  Plasseringen av helix piercingen kan føre til problemer under helingsprosessen, spesielt hvis den utføres med en ørepistol eller ikke blir riktig tatt vare på. Bruskvev har en tendens til å leges sakte på grunn av begrenset blodsirkulasjon i området. Jo mindre blodtilførsel huden har, desto mindre ressurser har kroppen tilgjengelig for å helbrede en piercing.

  Derfor er det ekstremt viktig at piercingen eller smykket ikke plasseres gjennom en blodåre, da dette vil redusere blodtilførselen ytterligere. Hvis blodtilførselen blir dårlig, kan immunsystemet heller ikke fungere som det skal, og det øker risikoen for infeksjoner og andre komplikasjoner. Helbredelsestiden for en helix piercing er vanligvis 3-6 måneder.

  Komplikasjoner

  Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår en infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller har feil størrelse. Noen komplikasjoner som kan oppstå:

   

  • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon ved nye piercinger hvis hygieneprinsippene ikke følges nøye, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke følge riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerte, og puss/væske fra piercingen.

  • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er svært vanlige når du får en ny piercing, og de små røde kulene dukker ofte opp i områder med ømfintlig vev rundt smykket.

  • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis du kommer i kontakt med produkter som inneholder store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi inkluderer kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer alltid kun med titan, som er 100% nikkel-fritt og et svært slitesterkt materiale.

  • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i løpet av helingsprosessen. Det kan også oppstå hvis det er konstant trykk på smykket over lengre tid, for eksempel hvis du alltid sover på samme side eller bruker en lue eller et pannebånd som presser på piercingen.

   

  Smykkevalg 

  Vi bruker alltid titan for våre piercinger, da det ikke inneholder nikkel, noe som dessverre mange mennesker utvikler allergi mot. Samtidig er titan svært slitesterkt, noe som betyr at smykket kan tåle vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergiske reaksjoner og infeksjoner. Anbefalte materialer inkluderer:

  - Kirurgisk stål

  - Titan

  - PTFE

  - Ekte gull

  - Niobium 

  Hvis du tidligere har hatt problemer med allergier eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart belagt.

  Helix piercinger kan bruke mange forskjellige typer smykker, for eksempel:

  • Buet stav

  • Lige stav

  • Ring

  • Labret

   

  Størrelse 

  Vi anbefaler alltid å måle øret før du kjøper nye smykker, da størrelsen på øret kan variere betydelig fra person til person. Følgende størrelser er veiledende basert på typiske mål for helix piercinger.

   

  Ringer/hestesko: Bør vanligvis ha en diameter på 6-8 mm hvis smykket skal passe tett, og 10-12 mm hvis det skal henge.

  Labret / lige stav: Bør vanligvis ha en lengde på 6-10 mm.

  Tråddiameter: 0,8-1,6 mm. 

   

  Etterbehandling 

  Det anbefales at du daglig renser din nye piercing med saltvann (Natriumklorid 0,9%) til den er helt leget.

  Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter, som for eksempel kontaktlinsevæske, øyedråper, osv., da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

   

  • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

  • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted med begrenset plass, kan du bruke en steril gasbind dyppet i saltvannsløsningen.

  • Fjern all puss rundt piercing-smykket. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du bruke en liten ren bomullspinne.

  Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, da håndklær osv. inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.

  Aksepterer

  Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her