X

  Kundeservice

  Problemer med bestillingen
  Min pakke har ikke kommet
  Danske bestillinger
  Hvis bestillingen din ikke har kommet frem, må du rapportere det til DAO, som du finner her.
  Når du har rapportert problemet ditt, kan du kontakte vår kundeservice på info@piercingfabrikken.dk, og de vil hjelpe deg med å få pakken du har bestilt.
  Bestillinger fra andre land
  Hvis bestillingen din ikke har kommet frem, må du kontakte vår kundeservice på info@piercingfabrikken.dk, som står klar til å hjelpe deg.


  Mine varer har gått i stykker
  Vi beklager hvis våre varer har blitt ødelagt, og vi vil selvfølgelig hjelpe deg med å sende nye eller refundere pengene dine.
  Vi sender mange tusen smykker hver måned, og av og til kan det oppstå feil vi ikke var klar over, eller smykkene kan bli skadet under transporten fra oss til deg. Uansett hva som skjer, vil vi selvfølgelig hjelpe deg slik at du får det du har betalt for.
  Hva bør du gjøre?
  1. Ta bilder av feilen og ikke kast smykket.
  2. Send bildene sammen med en kort forklaring til vår kundeservice på info@piercingfabrikken.dk
  3. Oppgi om du ønsker et nytt smykke eller pengene tilbake.

  Jeg mottok feil smykker
  Våre dyktige medarbeidere pakker mange tusen smykker hver måned, men av og til gjør de dessverre feil.
  Hvis du har mottatt noe annet enn det du har bestilt, så vil vi selvfølgelig hjelpe deg.
  Dette må du gjøre
  1. Ta bilder av det du har mottatt, gjerne med et bilde av ordreseddelen.
  2. Send det til vår kundeservice på info@piercingfabrikken.dk.
  3. Skriv i e-posten om du ønsker pengene tilbake eller de riktige varene tilsendt.

  Smykkeguide
  Labret

  Labret smykke

  Labret smykker er en av de vanligste designene for piercingsmykker som finnes, og de kan brukes til mange forskjellige piercinger, som for eksempel Helix-piercing, tragus-piercing og conch-piercing.

  Det finnes spesielt 3 forskjellige varianter:

  1. Labret med utvendig gjenge

  2. Labret med innvendig gjenge

  3. Labret med push-inn sten

  Labret med utvendig gjenge

  Labret med innvendig gjenge 

  Labret med push-inn sten


  Klikkering

  Klikkering

  En klikkering er svært populær på grunn av sitt enkle design og brukervennlighet. Det kan ofte være vanskelig å sette inn en ring i en piercing, men med denne ringen er det veldig enkelt. Den kan brukes til nesten alle typer piercinger og kan lages i alle slags materialer.


  Kulering

  Kulering 

  En kulering kalles også for en captive bead ring, og kan brukes til mange forskjellige piercinger. Tidligere var dette den mest populære modellen, men i dag har den blitt erstattet av mer brukervennlige versjoner hvor kulen er festet til ringen. En kulering lukkes ved hjelp av en piercingkule som holdes på plass i ringen ved hjelp av små fordybninger i kulen.

  Det kan være litt vanskelig å sette den inn selv, men hvis du er fingernem, kan den enkelt plasseres i de fleste piercinger med litt hjelp. Du kan for eksempel bruke en gripetang eller en ringåpner når ringen skal settes inn i piercingen.


  Se Mere >>
  Piercing Problemer
  Betennelse

  Betennelse i piercinger

  Piercinger er mer populære enn noensinne, og det er ikke bare unge mennesker som får dem lenger. Av den grunn vil det også være flere henvendelser i helsevesenet fra folk som opplever infeksjoner i deres piercing. Heldigvis er de fleste infeksjoner små og harmløse, og vil ofte kunne løses med riktig rengjøring, men det er også tilfeller hvor det er nødvendig å oppsøke legen for behandling.
  Det er ikke utført store studier som med sikkerhet kan fastslå hyppigheten av infeksjoner, men man vet at spesielt ørepiercinger er sårbare. Dette skyldes at de oftest lages i bruskvev, som ikke har den samme elastisiteten og blodtilførselen, og derfor er mindre egnet til å bekjempe eventuelle infeksjoner, samt at de leges mye langsommere enn andre vevstyper.

  Årsaker til betennelse

  En ny piercing er et åpent sår som står åpent i flere uker etter at den er laget, og i den perioden kan bakterier trenge inn i såret og forårsake en egentlig infeksjon. Derfor er det viktig å gjøre alt du kan for å forebygge en eventuell infeksjon på best mulig måte. Det er flere ting du bør være spesielt oppmerksom på.
  1. Velg den riktige pierceren: Dette er uten tvil det viktigste stedet å starte og definitivt der du bør prioritere tiden din mest. Det er sjelden lovregulering på dette området, og derfor kan i prinsippet alle og enhver kalle seg piercer, siden det ikke er en beskyttet tittel. Sørg for at stedet du besøker har god hygiene, sterile prosedyrer som for eksempel sterilisert utstyr, engangsnåler og riktig personlig hygiene. Du må også sørge for at smykkene som brukes, er egnet for implantat, slik at du ikke blir piercet med smykker som ikke kan tåle å være i en helende piercing.
  2. Feil ettervern: Dette er ofte årsaken til infeksjoner, og det kan både være feil rengjøringsprodukter, men også feil håndtering av den nye piercingen. For eksempel kan det å berøre smykket med skitne hender ofte føre til infeksjon, da det på denne måten overføres bakterier fra hendene til den nye piercingen. Under våre ettervern-instruksjoner finner du en guide til våre anbefalinger.

  Hva som er normalt og når du bør kontakte legen din

  Det er vanskelig å skille når din piercing oppfører seg normalt og når du bør kontakte legen din. Hvis du er usikker, bør du alltid kontakte din piercer for råd og veiledning, da infeksjoner som ikke forsvinner av seg selv innen kort tid, bør vurderes av en lege med hensyn til behandling.

  Når en piercing er ny, er det helt normalt at den er hoven, rød, øm og at det kommer en klar eller gulaktig væske fra piercingen. Det er en helt normal reaksjon for en ny piercing, og du trenger ikke bekymre deg for det. Spesielt piercinger i brusk og orale piercinger, som for eksempel tungepiercinger, kan hovne opp og være svært ømme i begynnelsen. Sørg for å rense nøyaktig som pierceren har sagt, og unngå å følge råd fra venner og bekjente som ikke er eksperter på området.

  Du bør oppsøke legen din hvis:

  • * Din piercing er voldsomt hoven og øm utover det vanlige (spesielt hvis den er mer enn noen få uker gammel)
  • * Væsken som siver fra din piercing er tykk, grønn, gul eller grå og lukter vondt
  • * Området som er rødt rundt smykket blir større og større
  • * Hvis du opplever symptomer og samtidig tar steroider, eller har en kronisk lidelse som for eksempel diabetes
  • * Hvis symptomene varer en uke eller mer, eller hvis de blir betydelig verre
  • * Hvis du får feber, frysninger, kvalme, oppkast, blir forvirret eller svimmel (husk at dette også kan skyldes andre ting enn din piercing)

  Hvordan en infeksjon bør behandles:

  Hvis du får en infeksjon i din piercing, er det i de fleste tilfeller mulig å behandle den uten å fjerne smykket. Det er sjelden smykket i seg selv som skaper problemet, men bakterier som kommer utenfra. Det kan imidlertid være nødvendig å bytte til et smykke av en annen størrelse eller type for å håndtere problemet. I tillegg kan det dannes en bakteriefilm på smykket som har sittet i piercingen, noe som også kan løses ved å bytte til et nytt, sterilt smykke.

  En piercing kan av og til bli rød, øm og hoven uten at det nødvendigvis skyldes en infeksjon. Dette kan for eksempel skje hvis smykket blir fanget i noe, du får en støt mot smykket, eller du på annen måte irriterer piercingen. Derfor er det viktig å prøve å rense med varmt saltvann i noen dager i begynnelsen, og eventuelt kontakte din piercer for å få dem til å vurdere den. Ofte kan problemet løses uten at du trenger å oppsøke legen.

  Hvis du opplever noen av de symptomene som er beskrevet som bekymringsfulle tidligere på siden, bør du selvfølgelig kontakte legen din. Dessverre er ikke alle leger like "piercing-vennlige", så det er viktig at du prøver å finne en som også forstår at du ønsker å beholde piercingen din.

  Det er noen viktige ting å understreke:

  Det er viktig å beholde smykket i, da det hjelper med å holde såret åpent, slik at kroppen selv kan drenerere sårvæsken bort fra piercingen. Hvis smykket fjernes, vil hullet lukke seg, og det kan i verste fall føre til dannelse av en byll.

  Varme saltvannsbad kan hjelpe med å drenerere væske fra piercingen og lindre problemet.

  Baktroban har vist seg å være svært effektivt i behandlingen av infeksjoner.


  Buler rundt din piercing

  Har du en kul på piercingen din?

  Små irritasjonskulper er veldig vanlige når du får en ny piercing, og de små røde kulene oppstår ofte i områder med delikat vev rundt smykket, som for eksempel bruskvev. De kan skyldes mange forskjellige ting og kan ofte fjernes med noen enkle triks.


  De 3 vanligste årsakene er:

   
  1. Hypertrofisk arrvev, som er fortykket arrdannelse over området hvor piercingen er laget. Starter oftest en måned etter at piercingen er laget og vil ofte normalisere seg over tid.
   
  1. En infeksjon hvor sårvæsken / betennelsen samler seg under huden og dermed gir en kul
   
  1. En cyste som er forårsaket av døde hudceller eller hår 
   
  Her er en liten guide om hvordan du bør håndtere det
   
  • Unngå unødvendig irritasjon - Det er mange dagligdagse situasjoner som kan irritere piercingen din og dermed føre til dannelse av en irritasjonskul. Den vanligste årsaken er slag / trekk på eller i piercingen. Dette kan for eksempel skje når håret ditt setter seg fast i smykket eller når du sover på den siden smykket er plassert. Det kan også skyldes at du berører smykket med skitne hender eller bruker sminke rundt smykket.
  • Smykke - Når du har forsikret deg om at du ikke utsetter piercingen for unødvendig irritasjon, må du se på smykket du bruker. Det er viktig at det passer riktig og er laget av et materiale som er godkjent for nyopprettede piercinger som fortsatt heler. Det må også være plass til hevelse rundt smykket.
  • Gi det tid og bruk godkjente produkter for rengjøring - En piercing tar lang tid å gro, og det er viktig at den får den tiden den trenger for å gro med så lite inngrep som mulig. Hvis du for eksempel bytter smykket for tidlig, kan det føre til irritasjonskuler, så det er viktig å vente noen måneder før du bytter. Du kan rense piercingen med saltvann, som du kan kjøpe i butikken eller online på nettbutikken vår HER. Å bruke saltvann for pleie er en trygg måte å rense området rundt piercingen for å forhindre smuss som kan føre til en irritasjonskul.
  • Hold piercingen ren med produkter som er egnet for formålet. Spesielt infeksjoner og cyster oppstår på grunn av dårlig hygiene, så det er viktig å rense piercingen hver dag med godkjente materialer, for eksempel mild antibakteriell såpe og saltvann. Kroppen betrakter piercingen som et fremmedlegeme, så det er viktig å overbevise den om at den skal gro rundt smykket. Dette oppnås best ved å unngå smuss og andre stoffer rundt smykket, da dette kan føre til infeksjoner som igjen kan føre til at kroppen ikke vil gro rundt smykket.
  • Prøv kamille te kompress - Selv om varmt saltvann vanligvis hjelper, kan det være situasjoner hvor andre midler er nødvendige. En løsning kan være å legge en bomullsdott fuktet med varm kamille te på området. Kamille te vil dreneres væske fra området og har også antiinflammatoriske egenskaper. Hvis det ikke hjelper, kan du også prøve eplecidereddik. Legg en liten bomullsdott fuktet med eplecidereddik over piercingen med tape før du går til sengs, og la den sitte over natten. Dette vil gjøre at kulen blir hvitt, deretter lilla og til slutt svart. Ofte vil det falle av av seg selv.
  • Bruk en silikonplate - Ofte kan en irritasjonskul oppstå på grunn av bevegelse og friksjon, og dette kan avhjelpes med en liten silikonplate. Hvis smykket gnisser mot huden konstant, vil det til slutt dannes en friksjonskul, og dette kan unngås ved å beskytte området rundt smykket med denne lille platen. Du kan kjøpe den i butikken eller online på nettbutikken vår HER.
  • Masser området med olje - Det finnes også oljer som er svært effektive for å fjerne kulper rundt piercingen, for eksempel tea tree oil, som du kan kjøpe HER. Du kan gjerne massere området forsiktig med oljen hver dag, da oljen tilfører fuktighet til huden og mykgjør den.
  • Få en kortisoninjeksjon i kulen - Hvis kulen ikke forsvinner etter de nevnte tiltakene, kan det være nødvendig å oppsøke en hudlege med tanke på å få en kortisoninjeksjon i kulen. Dette vil ofte hjelpe, men avhenger selvfølgelig av en konkret vurdering fra legen.
   

  FAQ

  Hvor lang tid tar det før kulen forsvinner?
  "Dette avhenger av mange faktorer, som for eksempel hvor flink du er til å følge de nevnte rådene. Vanligvis vil den forsvinne etter noen uker hvis den behandles riktig."
   
  Hvorfor kommer irritasjonskulen min stadig tilbake?
  "Hvis den stadig kommer tilbake, kan det tyde på at du bruker feil smykke, eller at det er en infeksjon som krever ekstra behandling. Det kan være lurt å oppsøke en profesjonell piercer som raskt kan se hva problemet er."


  Har piercingen min blitt infisert?
  "De typiske tegnene på en infeksjon er smerte, rødhet, varme og hevelse rundt smykket. Hvis du mistenker en infeksjon, bør du kontakte legen din."

  Må jeg fjerne piercingen min hvis den er infisert?
  "Som hovedregel er det ikke nødvendig å fjerne smykket for å behandle en infeksjon. Smykket hjelper faktisk, fordi det holder piercingen åpen slik at kroppen kan kvitte seg med sårvæsken."

  Ettervern
  Slik rengjør du piercingen

  Slik skal du rense din piercing

  Det er mange forskjellige meninger og holdninger om hvordan du skal rense din piercing. Mange råd fra venner og bekjente er velmente, men ikke alltid riktige, derfor bør du alltid følge retningslinjene du får fra din piercer. Denne guiden er basert på råd fra den internasjonale piercingforeningen, som er ledende på området, og de baserer sin kunnskap på samarbeid med leger og andre faggrupper med interesse for piercinger.

  Hva skal min piercing renses med?

  Det anbefales at du renser din piercing med saltvannsprodukter som er utviklet spesielt for piercinger. Det er viktig at blandingen er designet for å rense piercinger eller eventuelt designet for sårrensing. Dette betyr også at du ikke bør bruke andre lignende produkter som for eksempel øyedråper, da løsningen er annerledes.
  Du kan også lage din egen blanding ved å blande 1/2 teskje havsalt (uten jod) med en kopp kokende vann, men det anbefales generelt å bruke ferdigblandede produkter da hjemmelagde blander ofte kan inneholde for mye salt, noe som kan tørke ut huden og irritere piercingen.
  Hvordan skal jeg rense min piercing?

  1. Vask alltid hendene dine før du berører piercingen, da det alltid er bakterier på hendene dine som kan overføres til piercingen. Du kan også med fordel sprite hendene.
  2. Rens piercingen din med saltvann 2-3 ganger daglig. Du kan også bruke en mild antibakteriell såpe, men sørg for at det er en mild såpe som ikke irriterer piercingen unødvendig.
  3. Skyl piercingen din grundig for å fjerne eventuelle såperester. Det er ikke nødvendig å vri på smykket, da dette bare kan irritere piercingen og forlenge helingstiden.
  4. Tørk området rundt piercingen med et engangsprodukt som for eksempel papir. Unngå å bruke ting som for eksempel håndklær, som ofte er fulle av bakterier og kan henge fast i smykket.
  Hva er normalt og hva er viktig å vite?
  1. Det er helt normalt at piercingen i begynnelsen er svært øm, hoven, rød og kan blø.
  2. Mens den heler, kan det klø, og det kan komme klar/gul væske fra piercingen, som noen ganger kan danne en skorpe.
  3. Når den begynner å hele, kan smykket sitte svært fast, og det er viktig at du ikke trekker i det for hardt. Du kan også oppleve en vond lukt fra piercingen, spesielt hvis du ikke har renset den daglig i henhold til retningslinjene.
  4. En piercing kan virke som om den er helt grodd før den egentlig er det, fordi helingsprosessen starter fra utsiden og går innover. Derfor er det viktig å rense den daglig gjennom hele helingsperioden og ikke bytte smykke for tidlig.
  5. Noen piercinger kan lukke seg svært raskt hvis du ikke har smykke i dem, så det er viktig å alltid ha et smykke i. Selv piercinger som er flere år gamle kan lukke seg raskt.
  FAQ
  1. Det er viktig at du alltid vasker hendene før du berører piercingen.
  2. Det er bra å trene etter at du har fått piercing, men alltid lytt til kroppen din.
  3. Pass på at du alltid har rene klær og sover i rent sengetøy.
  4. Dusjing er alltid bedre enn bading i begynnelsen.
  5. Unngå å rense piercingen med produkter som inneholder alkohol, for eksempel hydrogenperoksid.
  6. Unngå kroppsvæsker, munnkontakt og grov lek med piercingen mens den heler.
  7. Unngå å stresse kroppen med produkter som alkohol, narkotika og overdreven bruk av koffein mens piercingen heler.
  8. Unngå skittent vann, for eksempel svømmebassenger og boblebad. Bruk alltid vanntette plaster hvis mulig.
  9. Unngå å bruke kosmetiske produkter som selvbruningskrem rundt piercingen.
  10. Bruk aldri smykker med hengende deler før piercingen er helt grodd.
  Nyttige lenker:
  Er piercingen min betent?
  Buler rundt piercingen?

  Emu olje

  Emu Olje

  Emuolje utvinnes fra emuen, en fugl som er hjemmehørende i Australia. Aboriginerne har brukt det i tusenvis av år for å behandle brannsår, sår, blåmerker og som smertestillende middel.

  Emuolje består av omtrent 70% umettede fettsyrer, og den største komponenten er oljesyre, en enumettet omega-9 fettsyre, som har en betennelsesdempende effekt på kroppens hud. Emuolje har en positiv effekt på hudcellene og absorberes naturlig i huden uten å tette porene.

  Til tross for at det er en olje, er det klinisk bevist at emuolje ikke tetter porene. Den trenger raskt inn i hudlagene og etterlater ingen fettete rester. Dette er også en av grunnene til at den egner seg godt til piercing etterpleie.

  Det er ikke kjent for å forårsake allergiske reaksjoner i studier.

  Emuolje har vist seg å hjelpe med å redusere arrdannelse i brannsår, kirurgiske snitt og andre hudskader i flere studier. Samtidig har studier vist at den betennelsesdempende egenskapen lindrer leddsmerter.

  Emuolje har også vist seg å redusere dannelsen av keloidarr betydelig.

  Emuolje for piercing

  Emuolje er allment anerkjent som et utmerket middel for din piercing. Dette skyldes kombinasjonen av den betennelsesdempende egenskapen og evnen til å ikke tette hudens porer. Emuolje kan brukes for piercinger som er røde, ømme og hovne, eller som en generell etterbehandling for å redusere risikoen for arrdannelse etter piercingen.

  Det er imidlertid viktig å understreke at emuolje er et naturprodukt og derfor ikke godkjent som et legemiddel.

  På Piercingfabrikken importerer vi vår emuolje direkte fra en australsk emu-farm, og du kan kjøpe vår emuolje her.


  Tea Tree-olje

  Tea Tree-olje

  Tea Tree-olje har vært brukt i tusenvis av år av aboriginere for å bekjempe infeksjoner. Tea tree-oljen har antiinflammatoriske, antimikrobielle og antiseptiske egenskaper, og egner seg derfor godt for betente piercinger eller piercingbuler.
  Den kan derfor brukes som generell pleie, men også som et middel for problematiske piercinger.
  Tea tree-olje kan for eksempel hjelpe med:
  1. Å redusere rødhet og irritasjon rundt piercingen
  2. Å redusere/lette irritasjonsbulker rundt piercingen
  3. Å forebygge keloidarr og hypertrofisk arrvev
  4. Å forebygge soppinfeksjoner
  Du kan enten bruke oljen direkte på piercingen eller som et tillegg til din egen saltvannsoppløsning hvis du lager denne selv.

  Piercinger
  Navlepiercing

  Navlepiercing guide

  Kroppspiercinger er en morsom og unik måte å sette sitt personlige preg på stilen din, og i dag kan du nesten få hva som helst piercet. Enten du er nybegynner eller erfaren når det gjelder piercingverdenen, er det mye å sette seg inn i, og forvirringen kan være stor med mange spørsmål. Derfor har vi samlet en rekke informasjon som forhåpentligvis kan hjelpe deg på vei i din piercingreise.

  Navlepiercingen er blant de mest populære piercinger, kun overgått av ørepiercinger. Piercinger finnes over hele verden, og populariteten virker ikke å avta. Selv om navlepiercingen vanligvis sees hos yngre kvinner, er det en piercing som utføres av personer av begge kjønn og i alle aldre. Enten du vurderer å få en navlepiercing eller allerede har en og bare søker svar eller informasjon, gir denne guiden alt du trenger å vite om navlepiercingen.

  4 RASKE

  -PLASSERING: Huden over navlen og i sjeldne tilfeller under navlen.

  -PRIS: Ca. 400-500 kr.

  -SMERTESKALA, 1-10: 2-4

  -HELINGSPERIODE: 6-12 måneder, noen ganger lengre

  HISTORIE

  Selv om det er uenighet og usikkerhet om hvor navlepiercingen stammer fra, er det ingen tvil om piercingens popularitet. Navlepiercingen opplevde en markant økning i popularitet på 90-tallet, delvis på grunn av Christy Turlingtons avsløring av hennes navlepiercing under en moteshow i 1993. Men anerkjennelsen for piercingens popularitet går til Aerosmiths musikkvideo for sangen 'Cryin', der den amerikanske skuespilleren Alicia Silverstone får navlen sin piercet av pierceren Paul King. 90-tallets popkultur skapte en trend som, i motsetning til de fleste andre trender, har vedvart og fremdeles er populær 30 år senere.

  PLASSERING & SMYKKE

  Plassering: Navlepiercingen er et smykke som vanligvis plasseres i huden direkte over navlen, men den kan også plasseres i huden under navlen. Sistnevnte er imidlertid sjeldent og har en større tendens til å vokse ut. Hver person er unik når det kommer til anatomi rundt navlen, så det er viktig at hver person vurderes individuelt før piercingen utføres, for å sikre det beste resultatet. Om man egner seg for en navlepiercing har ingenting å gjøre med vekt eller fysikk, men utelukkende individuell anatomi. Dessverre egner ikke alle seg for en navlepiercing. For eksempel kan det være vanskeligere å lage piercingen hvis huden over navlen ikke er fleksibel, siden den har større risiko for å flytte seg eller vokse ut. På samme måte er sannsynligheten for å få en navlepiercing liten hvis man har en utadvent navle, siden det ikke er plass til smykket i navlens naturlige fordypning.

  Før piercingen gjennomføres, er det viktig at navlens form og tilstand vurderes mens du står, sitter og strekker deg. Dette gjøres fordi formen og dimensjonene rundt navlen kan endre seg drastisk mellom de forskjellige stillingene, og dette kan påvirke piercingens plassering og smykkets størrelse.

  Smykke: Når det gjelder smykket, vil smykket som brukes til piercingen også være smykket som vil være der gjennom hele helingsperioden. Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom hva slags smykke man ønsker. Standard smykket vil i de fleste tilfeller være en bøyd stav, også kalt curved barbell. Dette gjelder både for piercing over og under navlen. Curved barbell kommer i flere varianter, inkludert med og uten steiner og med og uten anheng. Imidlertid anbefales det ikke å bruke smykker med anheng som det første smykket, da dette øker risikoen for irritasjon og sjansen for at piercingen vokser ut. Et annet alternativ for smykket er en ring. Ringpiercinger kommer også i forskjellige modeller, som kuleringer og uendelige ringer. Hvis du velger å starte med en ring, kan dette imidlertid påvirke piercingens plassering, og hvis du senere ønsker å bytte til en curved barbell, kan dette påvirke utseendet, siden den opprinnelige piercingen ikke nødvendigvis er laget for en ideell plassering av en curved barbell. Det første smykket vil i de fleste tilfeller være laget av materialer som titan eller kirurgisk stål.

  PROSEDYRE

  Før piercingen starter, rengjøres området rundt navlen grundig for å sikre at det ikke kommer bakterier inn i såret. Etter vurderingen av navlen, plasseres to prikker som brukes som retningslinjer for hvor nålen skal føres gjennom. Mageskinnet holdes på plass med en steril tang, etterfulgt av at nålen føres raskt gjennom. Deretter føres smykket gjennom hullet mens nålen fjernes. Til slutt rengjøres området på nytt, og det dekkes med et sterilt plaster. Sammenlignet med andre piercinger, er navlepiercinger mindre tilbøyelige til å blø. De som opplever blødning, opplever vanligvis en raskere helingsprosess, siden god blodtilførsel gjør det enklere for kroppen å hente næring og oksygen til området, noe som er avgjørende for at kroppen kan behandle et sår.

  SMERTE & HELING

  Smerte: En navlepiercing rangerer lavt på smerteskalaen. Selv om smerteterskelen varierer fra person til person, vil en navlepiercing vanligvis rangere lavt på smerteskalaen. Dette skyldes at området rundt navlen ikke har mange nerver, og huden er veldig tynn, noe som gjør det enkelt å trenge gjennom med en nål. På en skala fra 1 til 10 vil en navlepiercing vanligvis ligge mellom 2 og 4.

  Helingsprosess: Navlepiercingen er blant de piercinger som tar lengst tid å heles. Dette skyldes den begrensede blodstrømmen i mageområdet. I tillegg påvirkes magen i stor grad av kroppens naturlige bevegelser og friksjon fra klær. Samlet sett kan dette føre til ubehag, og det krever tålmodighet og dedikasjon å pleie piercingen gjennom hele helingsperioden. Det er viktig å holde området rundt piercingen tørt, da fuktighet kan skape problemer for helingsprosessen.

  Gjennom helingsperioden, spesielt de første ukene, er det helt normalt å oppleve at området rundt piercingen er rødt, ømt, hovent eller lekker væske. Til tross for likhetene, betyr det imidlertid ikke at såret er betent. Dette er symptomer på en sunn helingsprosess. Det viktigste er å følge retningslinjene for riktig pleie. Det kan også hende at piercingen blør litt i dagene etter at den er blitt laget. Dette er på ingen måte farlig og kan rengjøres med en mild såpe.

  Mange opplever at helingsprosessen ikke er en lineær prosess, men at det vil være perioder der piercingen ser ut til å gro fint, fulgt av perioder der det går den andre veien. Dette er helt normalt, og det viktigste i denne prosessen er tålmodighet.

  Det anbefales å bruke bukser med lav midje eller løstsittende klær for å unngå å irritere området og for å tillate lufttilførsel.

  PLEIE

  Riktig pleie eller 'ettervern' er svært viktig både i helingsperioden og etterpå. Dette er avgjørende for at piercingen gror ordentlig, og for å unngå at helingsprosessen forsinkes. Etter helingsperioden er det spesielt viktig for å minimere risikoen for at piercingen støtes ut.

  Noen ganger kan det være mulig å overdrive det gode, og den enkle løsningen viser seg å være den beste. Overrengjøring eller bruk av for mange produkter kan i noen tilfeller være like skadelig som manglende pleie. Det beste rådet er derfor å opprettholde god hygiene, noe som innebærer å alltid vaske hendene grundig før du berører piercingen. Det anbefales å rengjøre piercingen og området rundt den to ganger daglig med saltvannsspray, og deretter sørge for å tørke området grundig med engangs-servietter som kjøkkenrull.

  Her er 7 gode råd for å sikre de beste forholdene for en problemfri helingsprosess:

  -          Unngå svømmehaller og boblebad.

  -          Unngå å berøre piercingen.

  -          Sov på ryggen.

  -          Unngå tettsittende klær rundt piercingen.

  -          Ha på en ren bluse hver dag.

  -          Unngå alkohol nær piercingen.

  -          En sunn livsstil uten tobakk og alkohol forkorter helingstiden betydelig.

  KOMPLIKASJONER

  Det er alltid en mulighet for komplikasjoner når du har med piercinger å gjøre. Dette gjelder både i løpet av helingsprosessen og etter at piercingen har grodd. Den vanligste komplikasjonen som sees når det gjelder navlepiercingen, er utstøting. Dette betyr at kroppen støter ut piercingen, og den vil begynne å vokse ut. Hvis dette skjer, er det viktig å fjerne piercingen, da det ellers kan dannes arr rundt navlen. Det er forskjellige grunner til at dette skjer, men de mest vanlige er: for stram hud, traumer rundt piercingen eller feil pleie, for eksempel bruk av alkoholholdige produkter rundt piercingen. Hvis dette skjer, kan du ta en samtale med pierceren din angående mulighetene.

  Komplikasjoner kan oppstå når du sover på magen, bruker tettsittende klær eller hvis magen bretter og bukter seg mye rundt piercingen. Friksjon, trykk og traumer på området kan skape hevelser, ømhet, røde områder, noe som alt sammen kan bidra til å forsinke helingsprosessen.

  NÅR PIERCINGEN HAR GRODD - SKIFTE AV SMYKKE OG ANDRE MULIGHETER

  Nytt smykke: Når du er sikker på at piercingen har grodd fullstendig (6-12 måneder), er det mulig å bytte smykket. Det finnes en rekke alternativer når det gjelder valg av smykker. Utvalget inkluderer blant annet twist ring, curved barbell, ball ring og endeløs ring. Det mest populære smykket er curved barbell, som kommer i mange varianter både med og uten steiner, samt med forskjellige vedheng. De fleste piercingsmykker er 1,6 mm tykke, og det anbefales ikke å bruke piercingsmykker som er tynnere enn 1,2 mm, da dette øker sjansen for utstøting og andre problemer.

  Hvis du er usikker på om smykket kan byttes, kan du rådføre deg med pierceren din.

  Strekk av piercingen: Selv om det sjelden sees stretching av navlepiercing, er det fortsatt en mulighet, men dette vurderes på individuell basis. Det er blant annet viktig å forsikre seg om at det er tilstrekkelig med vev å jobbe med. Det er imidlertid viktig å merke seg at det kan være vanskelig å finne piercingsmykker i tykkere design, og dette er derfor viktig å vurdere før du begynner med stretching.

  SPORT OG TRENING

  Ved å følge noen enkle forholdsregler, er det fortsatt mange muligheter for å drive med sport og være aktiv. På grunn av piercingens utsatte plassering, er det viktig å beskytte mageområdet rundt piercingen. Dette inkluderer å unngå å gjøre 'fulle' sit-ups, men heller stoppe før huden rundt navlen folder seg for mye. Det er også viktig å dekke til piercingen når du soler deg, da UV-stråler kan bremse helingsprosessen og i verste fall føre til arrdannelse.

  VÆR PÅ DEN SIKRE SIDEN

  Selv om det er en rekke faktorer som kan påvirke helingsprosessen av en navlepiercing, er det viktig å huske på at en vellykket piercing er et resultat av god pleie og riktig ettervern. Å velge en erfaren og profesjonell piercer er en viktig del av prosessen, da dette øker sjansen for at piercingen blir riktig plassert og utført.

  AVSLUTNING

  En navlepiercing er en flott måte å uttrykke din personlige stil på, og med riktig pleie og oppmerksomhet kan den være en vellykket og langvarig tilføyelse til din piercingsamling. Det er viktig å følge rådene og retningslinjene fra pierceren din og sørge for at du tar godt vare på piercingen under hele helingsperioden. Hvis du noen gang er usikker på noe, eller hvis du opplever problemer med piercingen, er det viktig å kontakte en profesjonell piercer eller lege for veiledning og hjelp.

  Vi håper at denne guiden har gitt deg nyttig informasjon om navlepiercingen og hva du kan forvente når du vurderer denne populære piercingsformen.


  Tungepiercing

  Tungepiercing

  Bakgrunn

  Fikk sitt store gjennombrudd på 90-tallet, men har egentlig vært praktisert som piercing i mange hundre år. Denne piercingen har dessverre et dårlig rykte på grunn av skader på tenner og tannkjøtt. De fleste av disse skadene skyldes dårlig utførelse, så husk derfor å oppsøke en profesjonell piercer hvis du ønsker en. Den ble formelt oppfunnet og utført av Elayne Angel, som er en kvinnelig pioner innenfor piercingbransjen. Men mye tyder på at denne piercingen har blitt praktisert i mange befolkningsgrupper før den kom til vår del av verden.

  Plassering

  Det er viktig å få utført en tungepiercing av en erfaren piercer for at den skal bli utført riktig. Tungepiercingen har fått sitt dårlige rykte på grunn av dårlig utført arbeid av uerfarne piercere. Hvis piercingen utføres korrekt, kan den faktisk gå greit uten store problemer.

  En tungepiercing lages alltid på det punktet hvor tungen har sin naturlige knekk, og plasseringen er svært viktig for piercingens suksess. Hvis den plasseres for langt frem, kan staven skade tennene, og hvis den plasseres for langt tilbake, kan den skade ganen din. Den kan plasseres forskjellige steder på tungen avhengig av individets anatomi. Det er viktig å ta hensyn til blodårer og nervebaner som går under tungen, samt tungebåndet.

  Det kan forekomme at piercingen ikke kan utføres på grunn av anatomien, men det kan vanligvis gjøres på de fleste. Som en generell regel vil det være nesten umulig å få en tungepiercing hvis du har problemer med å strekke tungen ut av munnen. Det er mulig å plassere piercingen i spissen av tungen, men dette medfører en mye høyere risiko for å skade tennene.

  Det er viktig at din piercer tar hensyn til din anatomi og ikke velger standard plassering, standard smykkestørrelse, osv. Vanligvis vil tungen hovne mer opp hvis piercingen plasseres bakerst på tungen, og derfor kan en lengre stang være nødvendig. Hvis du har en tendens til å hovne mye når du blir piercet, bør dette også nevnes slik at din piercer kan ta hensyn til det. Helbredelsestiden for en tungepiercing er omtrent 3 måneder.

  Komplikasjoner

  De vanligste komplikasjonene er skader på tenner og tannkjøtt. Disse skadene skyldes dårlig plassering og for mye lek med smykket. Tannemaljen kommer ikke tilbake hvis den slites av, så vær veldig forsiktig med hvor mye staven flyttes rundt i munnen.

  Du kan med stor suksess bytte til myke plastmaterialer hvis kulene gnager mot tennene. Plastmaterialer kan knekke hvis du biter hardt på dem, men det er bedre enn en knust tann, som ofte er konsekvensen hvis du biter for hardt på et metallsmykke. Igjen er det viktig å påpeke hvor viktig riktig plassering av smykket er for å redusere risikoen for skader. Alternativt kan det også være feil størrelse på staven du bruker. Kom innom hvis du er i tvil om du bruker riktig størrelse.

  Kløft

  Når piercingen er laget, kan du oppleve at smykket gnager seg ned i tungen og lager en slags kløft i tungen. Dette fenomenet skyldes ofte et smykke som er for kort. Når smykket er for kort, vil det ofte presse seg ned i tungen og deretter fortsette å bevege seg ut. Problemet kan nesten alltid løses ved å finne et smykke i riktig størrelse.

  Obstruksjon

  Obstruksjon av luftveiene er også en potensiell, men svært liten risiko. Hvis kulen ikke er skrudd fast, kan den falle ned i luftveiene og forårsake pustevansker eller fullstendig obstruksjon. Mange har opplevd å svelge en kule, men vanligvis er luftrøret hos en voksen person så stort at en kule bare vil passere uten å blokkere helt. Opplevelsen kan imidlertid fortsatt være voldsom og smertefull og kreve kirurgi hvis kulen ender opp i lungene.

  Infeksjon

  Infeksjon er sannsynligvis den vanligste formen for komplikasjon, men vanligvis også den mildeste. En tunge inneholder mange blodkar, noe som også gjør området svært effektivt når det gjelder å bekjempe infeksjoner. Jo mer blodstrøm et område har, desto bedre fungerer immunforsvaret. Av samme grunn er det svært sjelden å oppleve alvorlige infeksjoner i forbindelse med en tungepiercing. Du kan kjenne igjen en infeksjon på de klassiske tegnene: smerte, rødhet, hevelse, varme. Skyll munnen med rent, varmt saltvann et par ganger om dagen til symptomene forsvinner. Antibiotika er sjelden nødvendig for denne typen infeksjon.

  Smykkevalg

  Startsmykket som piercingen lages med, er vanligvis 20 mm langt og brukes i de første ukene når hevelsen er størst. Når hevelsen har gått ned, vanligvis etter 2-3 uker, er det på tide å bytte til en kortere stangelengde. Vanligvis er denne lengden 16 mm. Noen kan imidlertid bruke en enda kortere størrelse. Spør din piercer om råd hvis du er usikker.

  Det er viktig at du velger materialer som tåler å være i en helende piercing. Kroppsvæsker fra den nye piercingen kan være harde for smykket, derfor er det viktig å velge materialer som for eksempel titan, kirurgisk stål og PTFE. Dette gjelder spesielt så lenge piercingen fortsatt heler.

  Det anbefales at det første smykket byttes hos din piercer for å sikre at det blir gjort på en steril måte og dermed minimere risikoen for infeksjon.

  Etterbehandling

  Det anbefales at du daglig renser din nye piercing med saltvann (Natriumklorid 0,9%) til den er helt leget.

  Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske, øyedråper, osv., da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

  Skyl munnen med saltvann to ganger daglig til piercingen er helt leget, og ved infeksjon.

  Andre gode råd

  • Kjøp en ny tannbørste.

  • Unngå andres kroppsvæsker de første 2-3 ukene.

  • Vær forsiktig så du ikke leker for mye med smykket.

  • Røyking kan forlenge helbredelsestiden og øke risikoen for infeksjon.

  • Skyl munnen med springvann hver gang du har røyket, drukket alkohol, kysset, osv.

  • Hvis smykket kommer i kontakt med tennene etter at du har satt inn en kortere stang, bør du kontakte din piercer.


  Helix Piercing 

  Helix piercing

  Bakgrunn

  En helix piercing er den nest mest vanlige ørepiercingen etter den vanlige øreflip-piercingen i vår del av verden. I løpet av de siste tiårene har denne piercingen blitt utrolig populær, spesielt blant unge jenter, og den kan også ses på store stjerner som Rihanna og Miley Cyrus.  Plassering

  En helix piercing utføres på utsiden av den øverste øreflippen. Den kan plasseres på mange forskjellige steder langs øreets kant, noe som gjør den til en av de mest allsidige ørepiercingene.

  Plasseringen av helix piercingen kan føre til problemer under helingsprosessen, spesielt hvis den utføres med en ørepistol eller ikke blir riktig tatt vare på. Bruskvev har en tendens til å leges sakte på grunn av begrenset blodsirkulasjon i området. Jo mindre blodtilførsel huden har, desto mindre ressurser har kroppen tilgjengelig for å helbrede en piercing.

  Derfor er det ekstremt viktig at piercingen eller smykket ikke plasseres gjennom en blodåre, da dette vil redusere blodtilførselen ytterligere. Hvis blodtilførselen blir dårlig, kan immunsystemet heller ikke fungere som det skal, og det øker risikoen for infeksjoner og andre komplikasjoner. Helbredelsestiden for en helix piercing er vanligvis 3-6 måneder.

  Komplikasjoner

  Det kan oppstå komplikasjoner hvis det oppstår en infeksjon i piercingen eller hvis smykket ikke er laget av riktig materiale eller har feil størrelse. Noen komplikasjoner som kan oppstå:

   

  • Infeksjon: Dette er en vanlig komplikasjon ved nye piercinger hvis hygieneprinsippene ikke følges nøye, for eksempel ved å berøre smykket mye eller ikke følge riktig etterbehandling. Tegn på infeksjon kan inkludere rødhet, varme, hevelse, smerte, og puss/væske fra piercingen.

  • Irritasjonsbule: Irritasjonsbuler er svært vanlige når du får en ny piercing, og de små røde kulene dukker ofte opp i områder med ømfintlig vev rundt smykket.

  • Allergi: En vanlig allergi er nikkelallergi, som kan oppstå hvis du kommer i kontakt med produkter som inneholder store mengder nikkel. Tegn på nikkelallergi inkluderer kløe, rødhet, små blemmer eller sår. Vi piercer alltid kun med titan, som er 100% nikkel-fritt og et svært slitesterkt materiale.

  • Trykksår: Dette kan oppstå hvis smykket ikke er stort nok, da huden rundt piercingen ofte vil hovne opp i løpet av helingsprosessen. Det kan også oppstå hvis det er konstant trykk på smykket over lengre tid, for eksempel hvis du alltid sover på samme side eller bruker en lue eller et pannebånd som presser på piercingen.

   

  Smykkevalg 

  Vi bruker alltid titan for våre piercinger, da det ikke inneholder nikkel, noe som dessverre mange mennesker utvikler allergi mot. Samtidig er titan svært slitesterkt, noe som betyr at smykket kan tåle vann og mye berøring. Vi anbefaler selvfølgelig kun å bruke smykker laget av materialer som er godkjent for piercinger, for å unngå allergiske reaksjoner og infeksjoner. Anbefalte materialer inkluderer:

  - Kirurgisk stål

  - Titan

  - PTFE

  - Ekte gull

  - Niobium 

  Hvis du tidligere har hatt problemer med allergier eller vet at du er allergisk mot nikkel, anbefaler vi IKKE smykker laget av kirurgisk stål eller smykker med belagt overflate, for eksempel gullbelagt eller svart belagt.

  Helix piercinger kan bruke mange forskjellige typer smykker, for eksempel:

  • Buet stav

  • Lige stav

  • Ring

  • Labret

   

  Størrelse 

  Vi anbefaler alltid å måle øret før du kjøper nye smykker, da størrelsen på øret kan variere betydelig fra person til person. Følgende størrelser er veiledende basert på typiske mål for helix piercinger.

   

  Ringer/hestesko: Bør vanligvis ha en diameter på 6-8 mm hvis smykket skal passe tett, og 10-12 mm hvis det skal henge.

  Labret / lige stav: Bør vanligvis ha en lengde på 6-10 mm.

  Tråddiameter: 0,8-1,6 mm. 

   

  Etterbehandling 

  Det anbefales at du daglig renser din nye piercing med saltvann (Natriumklorid 0,9%) til den er helt leget.

  Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør derfor ikke bruke andre saltvannsprodukter, som for eksempel kontaktlinsevæske, øyedråper, osv., da denne blandingen ikke er beregnet for sårrensing.

   

  • Vask alltid hendene før du berører piercingen, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av piercingen.

  • Rens piercingen med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis piercingen er plassert et sted med begrenset plass, kan du bruke en steril gasbind dyppet i saltvannsløsningen.

  • Fjern all puss rundt piercing-smykket. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du bruke en liten ren bomullspinne.

  Tørk piercingen forsiktig med et rent engangspapir, da håndklær osv. inneholder bakterier som kan forårsake problemer for piercingen.


  Se Mere >>
  Tøye ut
   Tøye ut

  Stretch

  Bakgrunn

  Stretching er en spesiell form for kroppspynt eller kroppsmodifisering, om man vil. Det går i sin enkelhet ut på å utvide en piercing til en størrelse som er større enn normalt. Folk har strukket piercinger så lenge menneskeheten har eksistert, men det har først blitt populært i vår del av verden de siste 5-10 årene.

  Plassering

  Det kan praktiseres med nesten alle typer piercinger, men foretrekkes ofte i øreflippen.

  Komplikasjoner

  Mange opplever at ørene deres lukter når de strekker, dette skyldes bakterier og døde hudceller fra hullet. Spesielt smykker laget av tre og silikon absorberer disse tingene, så det kan være lurt å bytte til for eksempel stål hvis dette er et problem du opplever. Du kan gjerne ta ut dine plugs eller tunnels fra tid til annen for å rengjøre dem, da dette ofte bidrar til god hygiene. Hvis strekken blir for stor, kan den skade vevet i øreflippen og ha vanskelig for å gro igjen. Da kan det være nødvendig med en kirurgisk inngrep for å rette opp i skaden eller fjerne overflødig hud.

  Smykkevalg

  En piercer vil ofte bruke en større nål, en punch eller en taper for å lage en strekk i en bestemt størrelse med én gang. Husk at dette bare bør gjøres av en profesjonell piercer som vet nøyaktig hvor mye øret kan strekkes første gang.

  Deretter må hullet i øret utvides. Her anbefales det å bruke en taper i stål, da den ikke absorberer sårvæske og bakterier. Du kan imidlertid også bruke andre materialer som glass. Akryl og silikon bør bare brukes hvis du fører taperen gjennom øret én gang og deretter setter inn smykket umiddelbart etterpå. Vi anbefaler imidlertid alltid de førstnevnte materialene.

  Det er generelt to måter å bruke en taper på:

  • Rask strekk, der du fører taperen gjennom én gang og deretter setter inn smykket.

  • Langsom strekk, der taperen sitter i øret som et smykke og gradvis dyttes lenger inn til den er helt gjennom (ofte en prosess som tar flere uker). Den langsomme metoden er klart den minst smertefulle, men det må igjen understrekes at denne metoden kun bør utføres med en taper i stål eller glass.

  Strekk aldri for raskt. Det bør som et minimum ikke strekkes før den tidligere størrelsen har grodd helt. En god tommelfingerregel er å vente 1-2 måneder mellom størrelsene 0-8 mm, 2-3 måneder mellom størrelsene 8-16 mm og ca. 3 måneder mellom størrelser over 16 mm.

  Aftercare

  Det anbefales å daglig rense din nye piercing med saltvann (natriumklorid 0,9%) til den er fullstendig leget.

  Saltvann er ikke bare saltvann, så du bør unngå å bruke andre saltvannsprodukter som for eksempel kontaktlinsevæske eller øyedråper, da disse ikke er egnet for sårrengjøring.

  Hold ørene rene, spesielt i helingsperioden. Du kan gjerne ta ut dine plugs eller tunnels fra tid til annen for å rengjøre dem, da dette ofte bidrar til god hygiene. Øret bør rengjøres best med varmt saltvann, laget ved å tilsette en halv teskje havsalt i et glass og deretter fylle det med kokende vann. Det er viktig at blandingen brukes mens den er skikkelig varm.

  • Vask alltid hendene dine før du berører strekken, da det er bakterier på hendene som helst ikke bør komme i nærheten av strekken din.

  • Rens strekken din med saltvannsløsningen flere ganger daglig. Hvis strekken din er plassert et sted med begrenset plass, kan du med fordel bruke et stykke sterilt gasbind fuktet i saltvannsløsningen.

  • Fjern all puss rundt smykket. Sårvæske er en naturlig del av helingsprosessen, men den kan også samle seg rundt smykket og hindre piercingen i å puste og kvitte seg med mer sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gasbind, kan du i nødstilfeller bruke en liten, ren bomullspinne.

  • Tørk smykket med et rent engangspapir, da håndklær osv. inneholder bakterier som kan forårsake problemer for strekken din.


  Hvordan stretcher man et øre

  Hvordan stretcher man øret sitt

  Det finnes flere forskjellige måter å strekke øret sitt på, og vi har laget en liten video her som illustrerer den mest vanlige måten å gjøre det på. 


  Smykkematerialer
  Titanium

  Titanium

   
  Titanium er et lett materiale som er perfekt for deg som bekymrer deg for nikkelallergi. Titanium kan anodiseres (farges) uten å gå på bekostning av sikkerheten ved å bruke det, og det kan farges i nesten alle farger ved å eksponere det for strøm. Fargen endrer seg etter styrken, men gull- og svartfarge må ofte lages med et spesielt PVD-belegg, da denne fargen er vanskelig å oppnå med den nevnte metoden. 
  Titanium er ikke bare titanium, derfor er det viktig at du kun kjøper produkter som er implantatgodkjent (Ti6Al4V ELI). For eksempel ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 eller ASTM F-67. 
  Alt i alt er Titanium et super piercing-vennlig materiale som både er lett, allergivennlig, og derfor veldig egnet for piercingen din 
   

  Kirurgisk stål

  Kirurgisk stål

  Kirurgisk stål er laget av ulike legeringer. Mange av dem brukes til piercingsmykker, men bare noen få spesifikke varianter er biokompatible, som for eksempel ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11) 

  EU har innført en felles nikkelregel som fastsetter at alle smykker beregnet for langvarig bruk maksimalt kan frigjøre 0,2 µg nikkel/cm²/uke. Du kan lese mer om lovgivningen her 

  Kirurgisk stål kan belagges med andre farger ved hjelp av en gull- eller titanbelegg. På denne måten kan smykket endre fargen til noe annet enn den tradisjonelle sølvfargen, noe som er veldig etterspurt. Det er stor forskjell i kvaliteten på beleggene, og derfor blir det ofte utført en pvd-belegg på smykkene for å sikre bedre slitestyrke. 

  Det anbefales ikke å bruke belagte smykker før piercingen din er helt ferdig tilhelet, og husk at belegget ikke tåler sterke væsker som for eksempel hydrogenperoksid og lignende. 

  Rent kirurgisk stål, som er biokompatibelt, kan brukes til å lage piercinger, men kirurgisk stål med belegg bør ikke brukes. De fleste piercere velger imidlertid produkter som for eksempel titanium, som er mer egnet til å lage piercinger. 


  Gull

  Gull

  Gull er et metall som kan fås i ulike renhetsgrader (karat). Når det kommer til piercingsmykker, er det viktig at gullet er rent nok, det vil si at det har høy karat.

  For piercingsmykker anbefales det å bruke 14k eller høyere. 24k kan imidlertid lett bli ripet, siden metallet er veldig mykt på grunn av den høye karaten. Gull med lavere karat enn 14 innebærer en risiko for allergi, siden gullet inneholder mye annet metall enn gull.

  Vent gjerne med å bruke gullsmykker til piercingen er fullstendig grodd. Kirurgisk stål eller titan er renere metaller, og du reduserer betydelig risikoen for allergier ved å bruke dem i din nye piercing.


  Se Mere >>
  Aksepterer

  Denne siden bruker informasjonskapsler for å forbedre handleopplevelsen din. les mer her