Traguspiercing 

Need Help?

Traguspiercing

En Traguspiercing er plassert i bretteb rett ved ørets inngang. Den har blitt en av de mest populære Piercingerne i Danmark. Piercingens historiske opprinnelse er ikke kartlakt, men dens popularitet har vokst enormt gjennom de siste 20 årene.

Hvordan lages en Traguspiercing?

En traguspiercing kan lages på flere forskjellige måter, men den mest populære måten, er fortsatt med en tang. Noen lager den i frihånd, og noen bruker en receiving tube.

 

Der er til stadighet diskusjoner om den riktige metoden, men det største stridspunktet rundt piercingen, er faktisk valg av størrelsen på nålen. Der er nemlig, grovt sakt, 2 grupper som strides om dette; de som0 mener, at den skal lages med en nål av samme dimensjon som smykket, og de som mener, at den skal lages med en nål, som er større enn smykket. Bruskvev, som en tragus piercing lages i, er en merkelig ting som er veldig uelastisk og ikke serlig god til å hele. Dette resulterer ofte i irritationsbuler, hypertrofisk arrvev og lign., nettopp fordi huden ikke er serlig ettergivelig. Derfor er mange piercere tilhengere av, å bruke en nål som er større enn smykket. Derved gis smykket mer plass til selve helingsprosessen. Om man bruker den ene eller den andre metoden, så er det fortsatt prosedyrer, som er faste. Området hvor smykket skal sitte, sprittes av og etterpå settes en prikk som punkt for plasseringen. Så føres nålen gjennom huden og smykket isettes etter, i stedet for nålen. Det er veldig viktigt, at din piercer legger press på området umiddelbart etter at piercingen er lagd. På den måten minimeres risikoen for irritasjonsbuler i helingsforløpet.

 

Man vil ofte velge et smykke som gir plass til helingen. Denne piercingen kan nemlig medføre hevelse og lign., som ikke er forenligt med et lite smykke.  

Traguspiercing smykker

Før du bestemmer deg for, hvilket piercingsmykke du vil kjøpe til din piercing, er det veldig viktig, at du er oppmerksom på din piercings heling. Den heler ofte veldig tregt, ofte kan det ta 6-9 mnd. og derfor skal du være 100% sikker på, at den er ferdighelet, før du skifter smykket. Skift aldri smykker i perioder hvor din piercing er rød, øm, hevet eller væsker. Du kan faktisk bruke mange forskjellige smykker f.eks. ringer og Labret staver, men andre smykker som Rett stav eller Buet stav, kan også brukes. Hva enten du velger det ene eller det andre, er størrelsen oftest i mellm 6 og 8 mm. i lengde/diameter, alt etter hvor mye av smykket som skal kunne ses. Oftest vil det smykket som din piercer setter i, være lidt lengre, ettersom det skal være plass til hevelse. Et annet smykke som du også kan se etter er en neseskrue, som egentlig er utviklet som smykke til en Nesepiercing. Men det kan også brukes, og har for det meste en veldig god passform til nettopp denne piercingen. Gullbelagt traguspiercing/traguspiercing med stein 

Det finnes mange forskjellige design til denne piercingen. Det kan være en gullbelagt, en sort, eller kanskje et smykke med stein. Det er veldig viktigt, at du unngår, å bruke gullbelagte eller andre belagte produkter, så lenge piercingen din heler. Det kan resultere i infeksjon og nikkel allergi, hvis belegningen slites av. Et tragus smykke udsettes for stor belastning, hvis det sitter i en helende piercing, en belastning som kommer fra f.eks. sårvæske. Hvis smykket som brukes, er belakt, vil belegningen som oftest skalle av. Bruk derfor bare produkter av rent stål eller titan så lenge din piercing fortsatt heler.