Helix piercing 

Need Help?Helix Piercing

En helix piercing er en av de vanligste piercingene, men samtidig fortsatt en piercing som har stor fremgang. Helix er egentlig en betegnelse for en piercing, som sitter i brusken på ytterkanten av øret. Den kan lages med både ring, hestesko, labret osv. Selvom den er ganske uskyldig, er det faktisk en piercing, som ofte er årsak til mange problemer. Spesielt hvis den skytes i med en ørepistol, eller ikke passes ordentlig. Bruskvev er nemlig notorisk kjent for å hele sakte. Det skylles hovedsaklig det dårlige blodomløpet som er i området. Jo mindre blod der er i huden, desto mindre har kroppen å jobbe med når den skal hele en piercing. Det er derfor ekstremt viktigt at du sørger for å sikre deg, at smykket ikke plasseres gjennem en blodåre. Det vil medføre enda dårligere blodforsyning, enn det er i forveien. Hvis blodforsyningen svikter, kan immunforsvaret heller ikke fungere ordentlig. Dermed er du også i risikogruppen for infeksjoner. 

Helix Piercing Smykker

Som tidligere beskrevet, kan stort sett alle piercingesmykker brukes, men mange fortrekker ringer eller labret staver. Det er viktigt, at du først skifter smykket, når din helix er ferdig helet. Det kan nemlig skade din nye piercing, hvis du skifter for tidlig. 

Når du skal finne din størrelse, gjøres det ved å måle avstanden fra ørets kant og inn til det stedet hvor piercingen er lagd og det legges til ca. 0,5 mm., så der er litt plass til hevelse i forbindelse med smykkeskiftet. Det typiske mål for en ring eller labret, er 8 mm. i diameter/lengde, men kan godt være både større og mindre. 

Anti-helix eller flere Helix piercinger i samme øre

Mange har fått øynene opp for muligheten for å ha flere piercinger i samme øre. Her har spesielt anti-helix, blitt veldig populær. Hvis du vil gi deg i kast med å gjøre din helix-piercing mere spesiell, kan vi på det varmeste anbefale deg denne Labret med sten med innvendige gjenger - den passer perfekt til dette formålet. Muligheten for å kombinere størrelsen på stenene, fra 2,0 mm. til 3,0 mm., gir et veldig flott og ettertraktet uttryk til piercingen.

 

Du skal bare huske på å gi din helix-piercing ro til å hele helt ferdig før du skifter til andre smykker. Huden bruker som oftest lang tid på å hele, etter at piercingen er lagd. Derfor er korrekt pleie og et godt smykkevalg til piercingen, helt essentielt.

God fornøyelse med din helix-piercing :-)