Stretch 

Sorter etter:

Need Help?

Stretching - og litt om hvordan du gjør det sikkert!

Streching er en spesiell form for kroppsutsmykning, eller bodymodification om man vil. Det går i all sin enkelthet ut på, å utvide piercinghullet sitt til en størrelse, som ligger utenfor normalen. Det kan praktiseres i stort sett alle piercinger, men fortrekkes oftest i øreflippen. Folk har stretchet så lenge menneskeheten har vært kjent, men det har først vunnet gjennom i vår del av verden innenfor de siste 5 -10 årene.  

 

Jeg vil her gi deg en kort gjennomgang av hvordan forløpet bør være når du skal stretche ørene dine. Bemerk at denne guiden gjelder øreflippen og ikke andre piercinger, da det kan variere hvilke metoder som er best i forhold til de forskellige piercingene. Guiden er kun veiledende, og tar utgangspunkt i de mest aksepterte metodene til å stretche, men derfor vil du fortsatt finne piercere, som har en annen oppfattelse enn denne.  

 

Guide til hvordan du stretcher piercingen din:

1.Først og fremst er du nødt til å ha en piercing i øret, som danner utgangspunkt for stretchet. Det er viktigt, at øret får ro til å hele ordentlig, før du begynner å stretche det selv. En god tommelfingerregel er, at det skal gå 2-3 ganger så lang tid, som det piercingen bruker på å hele, før du går igang med å utvide. På den måten sikrer du, at kroppen får tid til å danne en ordentlig struktur rundt hullet, før det utvides. Du kan også gå til en proffesjonell piercer og la dem stretche øret fra starten. En Piercer vil ofte bruke en større nål, en punch eller en taper, til å lage et stretch i en vis størrelse med en gang. Husk at dette bare bør gjøres av en proffesjonell piercer, som ved nøyaktig hvor langt øret kan strekkes første gang.

2. Etter dette skal du igang med å utvide hullet i øret. Her anbefaler vi, at du bruker en Taper i Stål, da den ikke absorberer sårvæske og bakterier. Du kan også bruke andre materialer, som f.eks glass. Akryl og silikon bør bare bruges hvis du fører taperen gjennom øret én gang og setter et smykke i umiddelbart etterpå. Vi anbefaler alltid de førstnevnte materialene.    

Det er som utgangspunkt 2 måter du kan bruke en taper;

Rask stretch, hvor du fører taperen gjennom en gang og deretter setter smykket i.

Langsom stretch, hvor taperen sitter i øret som et smykke og langsomt dyttes lenger og lenger inn, til den er helt gjennom (som oftest en prosess som foregår over noen uker). Den langsomme metoden, er klart den minst smertefulle, men igjen skal det understrekes, at denne metoden bare bør foretas med en taper av stål eller glass.

3. Stretch aldri for raskt! Det bør som minimum ikke stretches før den tidligere størrelsen er helt helet. En god tommelfingerregel er, at det skal gå 1-2 mnd. mellom størrelsene 0-8 mm., 2-3 mnd. mellom størrelsene 8-16 mm. og ca.3 mnd. mellom størrelser over 16 mm.

Husk alltid bare å gå en størrelse opp pr. gang, f.eks. fra 2 mm. til 3 mm. osv. Du undrer deg kanskje over, at det er størrelser som ikke eksisterer – f.eks. 7 mm., men det fprdi, at smykkene lages etter det amerikanske Gauge systemet. Det er et litt annerledes målesystem, enn millimetersystemet vi bruker her. Du kan følge størrelsene vi har uten problemer, f.eks. fra 6 mm. til 8 mm. osv.

4. Bruk alltid en form for smøring når du stretcher, det gjør prosessen en hel del lettere. En taper vil ofte være glatt i seg selv, men det hjelper alltid å smøre med en gel, som selvfølgelig også kan finnes her på piercingfabrikken. Hvis du ikke har gel til rådighet, kan noe så simpelt som vann også brukes, men det er ikke helt så effektivt, som en gel.

5. Hold ørene dine rene, spesielt under opphelingen. Mange opplever, at ørene deres lukter vondt når de stretcher, Dette skyldes bakterier og døde hudceller fra hullet. Spesielt smykker av tre og silikon absorberer disse tingene, og derfor kan du med fordel skifte over til f.eks. stål, hvis det er et problem som du opplever. Du kan godt ta dine Plugs eller Tunnels ut en gang i mellom for å rense dem, det vil ofte sikre en god hygiene.  Selve øret renses best med varmt saltvann, som lages ved å putte en 1/2 tsk. havsalt i et glass og deretter fylle kokende vann over. Det er viktig at blandingen brukes når den er ordentlig varm.

Dette var en kort guide til, hvordan du stretcher ørene dine. Hvis du har spørsmål som ikke ble svart på i det ovenstående avsnittet, kan du alltid kontakte vår kundeservice. Du kan sende oss en mail på info@piercingfabrikken.dk. Vi har alltid en piercer klar, som kan svare på eventuelle spørsmål.

God fornøyelse med å stretche!!!

 

Til slutt er det viktigt for oss å poengtere, at denne guiden er veiledende, og ikke erstatter det, å dra til en proffesjonell piercer for råd og veiledning.